Hogyan segít a Darkcoin Anonymous DarkSend a Bitcoin-nak

Nem sokkal ezelőtt közzétettem egy cikket, amelyben felvázoltam Darkcoin, és egy kicsit részletesen bemutattam a DarkSend rendszert. Azóta rájöttem, hogy milyen forradalmi lehet ez a program. A természete miatt a Darkcoin nemcsak önmagát, hanem Bitcoin is. Azonban az első dolgokat először.

A Darkcoin névtelen? És mi a Darksend? Összefoglaló a Darkcoin működéséről

A DarkSend úgy működik, hogy nagyon hasonlítson egy pohárhoz, ami egy ötlet, amely már jó ideje létezik, de néhány specifikációval növeli a hatékonyságot. Több változáson és frissítésen ment keresztül, de a legújabb kiadás, a 2-es jelölt (RC2) teljes névtelenséghez közeledik.

Amikor egy felhasználó, hívjuk őt Timnek, a DarkSenden keresztül küld egy sötét felhasználót egy másik felhasználónak, hívjuk Sandynek, 10 darkcoint kell küldenie, még akkor is, ha ez az összeg nagyobb, mint amennyit szeretne neki kifizetni. A DarkSend ezután egy érmébe helyezi az érmeit, és szünetet tart, amíg további két felhasználó tranzakciót nem kezdeményez. Ezek az új felhasználók hozzáadják a saját 10 sötétpénzüket a medencéhez, és a DarkSend a 30 érmét véletlenszerű választékba keveri. Ha feltételezzük, hogy Tim Sandy 8 sötétpénzeket akart küldeni, akkor ezen a ponton 8 sötétpénz kerülne Sandy pénztárcájába, de ez a 8 érme mind a 3 felhasználó érméinek keveréke lenne, akik tranzakciókat kezdeményeztek. Tim fennmaradó 2 érméjét a tranzakció során létrehozott Random Pool Address (RPA) címre helyezik. Ez az RPA nem kapcsolódik egyetlen felhasználóhoz sem, ezért lehetetlen csatlakozni egy adott felhasználóhoz, de Tim hozzá tud férni.

Ez a folyamat a másik 2 felhasználó esetében zajlik, akik 10 Darkcoint is küldtek a DarkSenden keresztül, így a végén lehetetlen meghatározni, hogy mely tranzakció kapcsolódott egy adott felhasználóhoz. Külső szemlélőhöz 3 felhasználó 30 sötétpénzt helyez be, és 3–6 cím érméket kap (3, ha minden felhasználó 10 teljes érmét szándékozik küldeni, legfeljebb 6, ha minden felhasználó 10-nél kevesebbet szeretne küldeni).

Tehát, hogyan hat ez a Bitcoinra? A Darkcoin jó befektetés?

Nos, nem közvetlenül. Míg vannak olyan rendszerek, amelyek hasonló rendszereken dolgoznak, amelyek működhetnek a Bitcoinnal, a valódi névtelenség e módszerrel történő megvalósításának bonyolultsága jelentős beruházást igényel a szoftver fejlesztésében annak kezelésére. Hacsak a legfontosabb Bitcoin fejlesztők nem döntöttek úgy, hogy közvetlenül integrálják az ilyen típusú rendszert, valószínűtlen, hogy megfeleljenek a Darkcoin-nak.

Azonban ez a lényeg. Pontosan ez az oka annak, hogy a Darkcoin növekedni fog, és annak is, hogy előnyös lesz a Bitcoin számára. A DarkSend névtelenséget biztosító képességének köszönhetően jó esély van arra, hogy a Darkcoin-ot olyan személyek fogadják el, akik túlzottan foglalkoznak identitásuk elrejtésével. Bár ennek sok törvényes oka van, sok „sötétebb” oka is van. A Bitcoin időnként szenvedett azért, mert jó hírneve az online feketepiacokon használt „névtelen pénznem” (nem az).

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a Bitcoin NEM névtelen, és így veszélyt jelent az e piacokra belépő egyének számára, valószínűnek tűnik, hogy egyesek inkább a Darkcoin-ot fogják elfogadni. Ez potenciálisan megindíthatja a Darkcoin növekedését, nagymértékben növelve annak kereskedési volumenét, ugyanakkor javítva a Bitcoin hírnevét és legitimitását.

Szükséges-e a Darkcoin anonim jellege és a Bitcoin átlátszóságának elkülönítése a pszudonimitáshoz?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Nyilvánvaló, hogy elegendő munkával ez egy integrált rendszer lehet, több pénznemre nincs szükség. Úgy gondolom azonban, hogy ez káros lenne. A Bitcoin egyik legnagyobb eladási pontja a könnyen elemezhető nyilvános főkönyv. A DarkSend zseniális ötlet, és a Darkcoin nagyon jól fog dolgozni a mögöttes ilyen képzett fejlesztőkkel, de a pénznemeket el kell különíteni.

A Bitcoin a mainstream elfogadásért küzd, ár stabilizálás és átláthatóság. A szabályozók, a kormányok, a bankok és a nyilvánosság mind reflektorfénybe helyezik. Bármilyen kísérlet a Bitcoin névtelenségének növelésére lőszer lenne ellenfeleinek. A jelenlegi szétválasztással a Bitcoin megmaradhat a fényben, a Darkcoin pedig rejtve maradhat és virágozhat a sötétben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map