Hogyan vásárolhat Monero – Kezdő útmutató

Hogyan vásárolhat Monero – Kezdő útmutató

A Monero nagy figyelmet kapott a sötét webes Bitcoin alternatívaként betöltött szerepe miatt. Sikere után sokan próbálnak spekulálni az árával. Ebben a bejegyzésben rövid áttekintést adok a Moneróról és az online vásárlás különféle módjairól.

Hogyan vásárolhat Monero Összefoglaló

A Monero (XMR) vásárlásához kövesse az alábbi lépéseket:

Ha a Kraken nem sikerül neked, íme néhány további vásárlási lehetőség:

Így vásárol dióhéjban a Monero. Ha részletes magyarázatot szeretne kapni a folyamatról, és maga Monero is folytatja az olvasást, a következőket ismertetem:

1. Mi a Monero?

Monero névtelen érmék kategóriájába tartozik – vagyis kriptovaluta, amely a Bitcoinnal ellentétben nyilvánosan nem követhető nyomon. Ezen a kategórián belül két másik fő versenytársat is talál – Dash és Zcash.

Ha szeretne egy rövid áttekintést a Monero-ról, nézze meg az alábbi Bitcoin Whiteboard keddi epizódot:

Monero több módszer alkalmazásával elég jó névtelenséget ér el.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Nem összekapcsolható lopakodó címek

A cím újrafelhasználása a Bitcoin egyik általános adatvédelmi kérdése. Több kifizetés fogadása egyetlen címre lehetővé teszi, hogy bárki, aki ismeri a címét, nyomon tudja követni annak egyenlegét és az összes kapcsolódó bejövő és kimenő tranzakciót.

A legrosszabb, hogy a pénztárcájában még külön címek is összekapcsolódhatnak a Bitcoin kezelőinek változásának következtében. Emiatt Luke Dash Jr., a Bitcoin fejlesztője elmondta, hogy „csak egy bolond használná a Bitcoint a mai napig a darknet számára”.

Moneróban ilyen adatvédelmi kérdések nincsenek. A blokkláncában minden cél cím elhomályosul, így csak a feladó és a vevő tudja azonosítani őket. A Monero blokklánc elemzése soha nem fedi fel azt a célcímet, amelyre az ember XMR-t kap.

Ehelyett csak a rendeltetési hely kriptográfiai kivonata látható, minden tranzakció egyedi. Csak a feladó vagy a fogadó tudja ezt dekódolni, hogy kiderüljön a tényleges cím. Ezeket az eltakart címeket „lopakodó címeknek” nevezik.

A nyilvánvaló adatvédelmi előnyökön túl a lopakodó címeknek számos következménye van, például lehetetlenné teszik a címek közötti jelenlegi XMR-eloszlás meghatározását.

RingCT

A Monero-tranzakciók során küldött összeget bizalmas csengetési tranzakció vagy röviden ringCT fedi el. (nagyon) Egyszerűen fogalmazva, a felhasználó a küldött tényleges mennyiség sugárzása helyett csak egy kis, véletlenszerűen kinéző információt továbbít.

Ez az információ elegendő annak ellenőrzéséhez, hogy a küldött összeg jogszerű-e, miközben a tényleges összeget titokban tartja.

Nem követhető gyűrűs aláírás-kifizetések

A gyűrűs aláírások arra szolgálnak, hogy elhomályosítsák a feladó személyazonosságát Monero-ban. Amikor aláírok egy XMR tranzakciót, további aláírások kerülnek a saját aláírásomba, így gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni, hogy ki küldte a tranzakciót.

A fenti 3 elem kombinációja Monerót tükrök labirintusává teszi minden potenciális nyomkövető számára. Határozott összekapcsolás nem határozható meg, csak a kapcsolás homályos lehetősége.


2. Hogyan vásárolhat Monero-t (XMR) 3 lépésben

1. lépés: Szerezzen be egy Monero pénztárcát

A Monero tárolásának legbiztonságosabb módja egy hardvertárca lenne. Ma csak a Ledger pénztárcák támogatják a Monerót.

A hardveres pénztárca használata biztonságot nyújt Önnek a magánkulcs (azaz a „jelszó” offline) tárolásában, miközben szükség esetén könnyen elküldheti az XMR-t egy asztali felületen keresztül. A hátránya természetesen az, hogy a hardvertárcák pénzbe kerülnek.

Ha nem akar hardveres pénztárcát használni, akkor mindig használhat ingyenes szoftver pénztárcát. Javaslom a hivatalos asztali pénztárca a monerói fejlesztőktől.

Ha a magánélet alacsonyabb szintje nem érinti Önt, akkor a MyMonero web pénztárca kényelmesen használható, és nem igényli a teljes Monero asztali pénztárca letöltését.

A MyMonero egy olyan szolgáltatás, amely ingyenesen tárolt Monero-fiókokat biztosít azok számára, akik nem szeretnék maguk futtatni a teljes Monero-klienst, vagy azok számára, akik korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek. A Monero Core csapat segítségével fejlesztették ki.

Bármely eszközön elérheti fiókját, amennyiben hozzáfér a privát bejelentkezési kulcsához. A MyMonero soha nem tudja az Ön privát bejelentkezési kulcsát, ezért az Ön engedélye nélkül nem tudja elkölteni pénzét. Az összes privát kriptográfia helyben történik a készüléken.

Végül használhatja az Exodus-t is – egy népszerű szoftver pénztárcát, amely támogatja az XMR-t és több mint 100 különféle kriptotartományt. A pénztárca tartalmaz egy beépített cserét az XMR cseréjére más kriptovalutákra és fordítva.

Monero-címének megkeresése

Miután megvan a Monero pénztárca, meg kell szereznie XMR címét. A cím egy nagyon hosszú betű (kis- és nagybetű érzékeny) és szám, amely „4” betűvel kezdődik. Íme egy példa:

46awGHmrCxk7iei4pGPxXRUmL3Xy6K7KBeY4DFTyX86d8su49r5JzC2YsPZohoF5sqCxqhGUAYV5SQ8jUp2SyvsaKmTwPE2

2. lépés: Keressen egy XMR cserét

A Local Monero egy vásárlókat és eladókat tömörítő piac, ahol sokféle fizetési lehetőséget találhat a Monero vásárlásához.

A Kraken lehetővé teszi a fiat betéteket, amelyek lehetővé teszik a Monero közvetlen vásárlását. Ehhez azonban meg kell követelnie a csereellenőrzési folyamatot.

A Monero vásárlásának másik módja az, ha először Bitcoinot vagy Ethereumot vásárol fiat-tal (azaz USD, EUR, GBP), majd a Binance-en keresztül cserélje le Bitcoin-ját Monero-ra. Bitcoinot vásárolhat hitelkártyával a Coinmama-on keresztül.

A Bitcoin vagy az Ethereum for Monero kereskedésének további lehetőségei a következő tőzsdéket tartalmazzák: Bitfinex (már nem fogadja el az amerikai ügyfeleket), A HitBTC, a Poloniex, a Bithumb és a Bittrex.

3. lépés: Vegye ki érméit

Miután megvásárolta Monero-ját a kiválasztott tőzsdéről, mindenképpen helyezze át saját pénztárcájába. Soha ne hagyja érméit cserén, mert az kizárja az Ön kezéből.

Miután az érmék eljutottak a pénztárcájába, sikeresen befejezte a Monero vásárlásának folyamatát.

3. Gyakran ismételt kérdések

Mennyit ér Monero?

1 XMR értéke 138 USD

Hogyan lehet megvásárolni a Monerót a Kraken-en?

Vásárolhat Monero hitelkártyával?

Monero közvetlenül nem vásárolható meg hitelkártyával. Az egyetlen lehetőség az, hogy Bitcoinot vagy Ethereumot vásárol hitelkártyával, majd Monero-ra cseréli.

4. Következtetés

A kriptovaluták többsége csak spekulációra jó. Monero azon kevesek egyike, akiket hosszú távon kényelmesnek tartok. A Monero hasznosnak bizonyult, és (néhány felhasználása ellenére) törvényes.

A mindhárom vezető névtelen érméből úgy tűnik, hogy a Monero-nak van elsőbbsége a technológia és az elfogadás terén.

Volt már tapasztalata a Monero vásárlásával kapcsolatban? Ha igen, akkor szívesen hallanék róla az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me