Hur är Bitcoin Start Up Scene i Afrika?

Bitcoin hyllas globalt för sin potential att transformera interaktioner inom det globala samhället. Afrika, en del av det globala samfundet, har varit i utkanten av framväxande bitcoinutveckling – Bitcoin 2.0. Ändå är bitcoin-samhället övertygat om vad bitcoin kan göra för utvecklingsländer.

Kommer från Östafrika, Kenya, jag har turen att vara en del av den tidiga adopterande bitcoin-communityn här i Nairobi och bevittna bitcoins tidiga babysteg.

För närvarande är en seismisk andel av bitcoin-startups, utveckling och nyheter centrerad på norra halvklotet – Europa, Kanada, Nordamerika. . . Det har noterats att det har skjutits in på mindre mogna marknader – Filippinerna, Botswana, Kenya och många fler platser!

Här är några av startupsna i det afrikanska bitcoinutrymmet.

SYDAFRIKA – har en ganska avancerad ekonomi i förhållande till de flesta länder söder om Sahara. Det blev därför ingen överraskning när PayFast, en sydafrikansk betalningsprocessor, blev den första som behandlade bitcoinbetalningar på kontinenten! Takealot, en online-återförsäljare i SA, följde tillkännagivandet med en av sina egna – “Super glada att meddela att vi nu accepterar Bitcoin som betalningsmetod”

Sydafrikanska Bitcoin-börser

För att bitcoin ska ta av mainstream krävs infrastruktur för att göra den mer tillgänglig och allmänt antagen. Bitcoin Exchanges, som erbjuder en port för handel med fiat mot kontanter, spelar en viktig roll!

Bit X är ett bitcoin-utbyte baserat i Sydafrika. De arbetar med betalningsprocessorer, PayFast för att möjliggöra bitcoinbetalningar. Efter lanseringen i Sydafrika har de tittat på andra afrikanska länder söder om Sahara – Namibia & Kenya.

Utbyte av is 3 är ett annat börs som också erbjuder sydafrikaner handel med båda bitcoins & litecoins.

KENYA – hyllas som vaggan för kontinentens mobila penningrevolution och är allestädes närvarande med språng och digital ekonomisk integration. Framgången med mobila plånböcker bröt den psykologiska barriären i samband med lagring och överföring av digitalt värde över virtuella nätverk. Denna enorma förändring lovar bra för Bitcoins framgång i Östafrika.

* Mobila pengar som Mpesa, är en form av digital valuta som emitteras centralt, baserat på ett förtroende nätverk och 100% bakom fiat kontanter i förhållandet 1: 1.

BitPesa

Är en kenyansk baserad start som driver en bitcoinöverföringstjänst längs korridoren Storbritannien-Kenya. För lite över en månad sedan, BitPesa’s lanserade tjänster. Charlene Chen, Bitpesa COO, uttalade ”Vi är mycket nöjda med det upptag vi har sett sedan lanseringen av vår beta-webbplats. Vi planerar att utöka våra tjänster över Östafrika (Uganda, Tanzania och Rwanda). ”

BitPesa

BitPesa erbjuder 7% avgiftsreduktion för internationell penningöverföring; traditionella aktörer i regionen – Western Union, banker & MoneyGram-avgifter varierar från 10% till så högt som 24%! Mot en plan avgift på 3% hoppas BitPesa kunna erbjuda en konkurrenskraftig lösning för afrikanska migrerande arbetstagare utomlands. Dessutom skickar de pengarna direkt till en mottagares mobilplånbok så att de är direkt tillgängliga för användning! Hela processen tar 20 minuter!

* Jag testar tjänsten senare i veckan med en vän i Storbritannien. Jag kommer att dokumentera processen – se upp för ett inlägg om det om du är intresserad.

TagPesa

TagPesa är en planerad överföringstjänst och kryptovalutahandelplattform i SÖDRA SUDAN & Kenya. Det finansierades enbart i bitcoins av Seedcoin, en bitcoin-startinkubator baserad i Honk Kong.

Grundaren Nhial Majok är en infödd i Sydsudan som bor & arbetar i Asutralia. Nhial citeras för att säga ”Vårt huvudsakliga fokus för överföring under det första verksamhetsåret kommer att börja med den sydsudanesiska gemenskapen i Australien – som 2012 skickade totalt 24,6 miljoner AUD och betalade cirka 2,4 miljoner AUD i avgifter.”

Han beskriver sin erfarenhet av att skicka pengar hem till sin familj via Western Union & Dahabshiil som en enorm motivator för att använda bitcoin för att erbjuda konkurrenskraftiga avgifter i detta utrymme

Teamet på TagPesa säger att de kommer att börja arbeta i augusti-september.

GHANA är också hem för innovationer för mobil plånbok. Mobila penningtjänster har haft stor framgång i Ghana och nästan efterliknat framgången i Östafrika. Ghan, som liknar andra afrikanska gränser, utnyttjar mobila penningtjänster för att erbjuda ekonomisk tillgång & tjänster till obankrade.

Kitiwa är en start i Ghana som “hjälper vanliga afrikaner att skicka och ta emot pengar, billigt och direkt med bitcoin-tekniken”. Genom sin tjänst och webbplats kan ghananer omvandla Ghana Cedis till Bitcoins. Stora penningöverförings- och finansiella tjänsteföretag som PayPal & Visa har svartlistat flera västafrikanska länder; hindra genomsnittliga afrikaner från att handla legitima affärer online. Bara några veckor utökade PayPal sina betaltjänster till att till exempel inkludera Nigeria. Kitiwa

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me