Hur Darkcoin’s Anonyma DarkSend hjälper Bitcoin

För inte så länge sedan publicerade jag en artikel som beskriver Darkcoin, och gick in i lite detaljer om DarkSend-systemet. Sedan dess har jag insett hur verkligt revolutionerande detta program kan vara. På grund av dess natur kan Darkcoin inte bara öka sig själv utan också Bitcoin också. Men första saker först.

Är Darkcoin anonym? Och vad är Darksend? En sammanfattning av hur Darkcoin fungerar

DarkSend fungerar på ett sätt som mycket liknar en tumlare, vilket är en idé som har funnits ett tag, men med några specifikationer som ökar effektiviteten. Det har gått igenom flera ändringar och uppdateringar, men den senaste versionen, release kandidat 2 (RC2), närmar sig fullständig anonymitet.

När en användare, låt oss kalla honom Tim, skickar darkcoins genom DarkSend till en annan användare, låt oss kalla henne Sandy, måste han skicka 10 darkcoins, även om det beloppet är större än vad han skulle vilja betala henne. DarkSend placerar sedan sina mynt i en pool och pausar tills ytterligare två användare initierar transaktioner. Dessa nya användare kommer att lägga till sina egna 10 darkcoins i poolen, och DarkSend blandar de 30 mynten i ett slumpmässigt sortiment. Om vi ​​antar att Tim ville skicka Sandy 8 darkcoins, skulle vid denna tidpunkt 8 darkcoins deponeras i Sandys plånbok, men dessa 8 mynt skulle vara en blandning av mynt från alla 3 användare som hade initierat transaktioner. Tims återstående 2 mynt placeras i en Random Pool Address (RPA) som skapades under transaktionen. Denna RPA är inte knuten till någon användare, så det är omöjligt att ansluta till en specifik användare, men Tim kan komma åt den.

Denna process händer för de andra två användarna som skickade 10 darkcoins genom DarkSend också, så i slutet är det omöjligt att avgöra vilken transaktion som var relaterad till en specifik användare. Till en extern observatör sätter 3 användare in 30 darkcoins och 3-6 adresser tar emot mynt (3 om varje användare avser att skicka hela 10 darkcoins, upp till 6 om varje användare avser att skicka mindre än 10 darkcoins).

Så, hur påverkar detta Bitcoin? Är Darkcoin en bra investering?

Det gör det inte direkt. Medan det finns utvecklare som arbetar med liknande system som kan fungera med Bitcoin, kräver komplexiteten att uppnå sann anonymitet genom denna metod en betydande investering i att utveckla programvaran för att hantera den. Om inte Bitcoin-kärnutvecklarna bestämde sig för att integrera denna typ av system direkt i det, är det osannolikt att det matchar Darkcoin.

Men det är poängen. Det är precis anledningen till att Darkcoin kommer att växa, och också anledningen till att det kommer att gynna Bitcoin. Tack vare DarkSends möjligheter att bevilja anonymitet finns det en god chans att Darkcoin kommer att adopteras av individer som är alltför intresserade av att dölja sin identitet. Även om det finns många legitima skäl att göra detta, finns det också många “mörkare” skäl att göra det. Bitcoin har ibland lidit på grund av sitt rykte för att vara en “anonym valuta” (den används inte) för online-svarta marknader.

På grund av det faktum att Bitcoin INTE är anonymt, och därmed utgör en risk för individer som kommer in på dessa marknader, verkar det troligt att vissa kommer att börja anta Darkcoin istället. Detta kan potentiellt komma igång med Darkcoyns tillväxt, vilket kraftigt ökar dess handelsvolym, samtidigt som Bitcoin förbättrar rykte och legitimitet samtidigt..

Är separationen mellan Darkcoyns anonyma natur och Bitcoins transparens blandad med Psudonymitet nödvändig?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Uppenbarligen kan detta, med tillräckligt med arbete, vara ett integrerat system utan behov av flera valutor. Men jag tror att det skulle vara skadligt. En av Bitcoins största försäljningsargument är den offentliga huvudboken som lätt kan analyseras. DarkSend är en lysande idé, och Darkcoin kommer att klara sig mycket bra med sådana skickliga utvecklare bakom den, men valutorna bör förbli åtskilda.

Bitcoin kämpar för mainstream-acceptans, pris stabilisering och öppenhet. Tillsynsmyndigheter, regeringar, banker och allmänheten lyser alla i fokus. Varje försök att öka Bitcoins anonymitet skulle vara ammunition för dess motståndare. Med den nuvarande separationen kan Bitcoin stanna i ljuset och Darkcoin kan förbli gömt och frodas i mörkret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me