Hur man köper Dash – En nybörjarguide

Hur man köper Dash – En nybörjarguide

Under de senaste åren har Dash blivit en av de mer populära kryptovalutorna på grund av den anonymitet som den ger sina användare.

I den här guiden ger jag dig en kort översikt över valutan och förklarar de olika metoderna du kan köpa den online, och även offline.

Hur man köper Dash Sammanfattning

Följ dessa steg för att köpa Dash:

Om CEX inte fungerar för dig här är ytterligare rekommenderade alternativ för att köpa Dash:

*eToro-användare: 75% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar. Ditt kapital är i fara. Amerikanska användare – CFD är inte tillgängliga för amerikanska användare. Amerikanska användare kan bara handla (långa) verkliga tillgångar utan hävstång.

Så här köper du Dash i ett nötskal. Om du vill ha en detaljerad granskning av Dash och ytterligare köpalternativ fortsätter att läsa, här kommer jag att täcka:

1. Vad är Dash?

Dash är en populär öppen källkod, peer to peer (P2P), decentraliserad kryptovaluta som fokuserar på anonymitet, användarvänlighet och snabba transaktioner. Det syftar till att vara en riktig form av digitala kontanter, därav namnet.

Dash Core-teamet består av cirka 50 anställda som kontinuerligt förbättrar protokollet. Dash gick ur Bitcoins protokoll redan 2014.

Dash främjar anonymitet genom att aktivera en funktion som heter PrivateSend. Den här funktionen blandar mynt genom datorer som heter Masternodes för att göra det nästan omöjligt att spåra en transaktion från början till slut.

Dash har också en funktion som heter InstantSend, som möjliggör bekräftelse av betalningar på mindre än en sekund, samtidigt som man undviker det dubbla utgiftsproblemet som är vanligt för andra kryptovalutor.

Dessutom är Dash säkert, eftersom transaktioner bekräftas av tusentals gruvarbetare runt om i världen. Som du kan se har Dash ett antal fördelar jämfört med Bitcoin, eftersom det garanterar nästan omedelbara, privata transaktioner medan Bitcoin inte är helt anonym.

Dash lyckas också ta itu med andra huvudfrågor som Bitcoin står inför som möjligheten att spåra transaktioner på Blockchain och långsam bekräftelsestid.

För en djupare förklaring om Dash, se den här utmärkta videon från Box Mining:


2. Hur man köper Dash i 3 enkla steg

Steg 1 – Skaffa en Dash Wallet

Innan du börjar köpa Dash måste du skaffa en Dash-plånbok. Precis som Bitcoin-plånböcker finns det olika typer av Dash-plånböcker.

Använd alltid en hårdvaruplånbok för stora mängder Dash. Om du bara “spelar” med valutan kommer en mobil- eller stationär plånbok att göra det också.

Dash Hardware Plånböcker

Hårdvaruplånböcker håller din privata nyckel (dvs. dina pengar) offline och är nästan omöjlig att hacka. Men till skillnad från programvaruplånböcker har de en prislapp.

De mest populära hårdvaruplånböckerna stöder Dash så att du kan välja mellan Ledger, TREZOR eller KeepKey.

Personligen tycker jag att Ledger Nano X eller TREZOR Model T är de bästa idag. Du kan läsa min Nano X-recension här och Model T-recensionen här.

Dash Desktop Wallets

Det enklaste sättet att lagra och använda Dash är att använda en stationär plånbok som den Electrum Dash plånbok. Denna plånbok har inte många av de önskvärda funktionerna som InstantSend och PrivateSend så det är kanske inte det bästa valet för användare som letar efter fullskalig funktionalitet.

Den som letar efter alla fördelar med Dash bör använda Dash Core plånbok tillgängligt för Mac, Linux och Windows.

Dash Mobile Plånböcker

Det finns några mobila Dash-plånböcker tillgängliga för både Android och iOS. Edge är det mest populära valet för båda plattformarna. Ytterligare alternativ inkluderar Dash Core-plånboken för iOS och Android och även Coinomi.

För en komplett lista över kompatibla Dash-plånböcker, besök den officiella Dash-webbplatsen.

Hitta din Dash-adress

När du har din Dash-plånbok måste du skaffa din Dash-adress. En Dash-adress är en lång rad siffror och bokstäver (skiftlägeskänslig) som börjar med ett “X”. Här är ett exempel:

Xf9RGJcz2vRS6Pv79rYjUHrGUE7CYtJ3Xa

Steg 2 – Hitta en Dash Exchange

Att köpa Dash eller någon kryptovaluta, inklusive Bitcoin, är ofta mycket svårare än det borde vara för alla som är nya inom denna bransch. Här är de bästa alternativen för att köpa Dash med kreditkort eller banköverföring.

Köp Dash via eToro

eToro – Plattformar som eToro låter dig direkt investera och handla Dash för att tjäna pengar på sina prisändringar. De ger dig också faktisk tillgång till dina mynt, men det är mindre lätt att ta ut dem än med andra kryptobörser.

Med andra ord är den här plattformen något för dig om du vill spekulera i priset. Du kan läsa min kompletta eToro-recension här.

VIKTIG! Om du använder eToro behöver du inte en Dash-plånbok om du bara spekulerar i priset eftersom du förmodligen inte kommer att ta ut dina pengar.

Kryptovalutor kan variera kraftigt i priser och är inte lämpliga för alla investerare. Handel med kryptovalutor övervakas inte av något EU-regelverk. Så kom ihåg att ditt kapital är i fara.

*eToro-användare: 75% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar. Ditt kapital är i fara. Amerikanska användare – CFD är inte tillgängliga för amerikanska användare. Amerikanska användare kan bara handla (långa) verkliga tillgångar utan hävstång.

Köp Dash via CEX.io

CEX.io, som grundades 2013, är ett av de äldsta företagen i spelet. Du kan köpa Dash via deras mäklartjänster eller använda deras handelsplattform.

Om du känner dig kring handelsplattformar (dvs. marknadsorder, begränsningsorder etc.) är det bäst att använda handelsplattformen eftersom du sparar avsevärt på avgifter. Annars använder du mäklartjänsten (“Köp / sälj” på nav-fältet).

Insättningar kan göras med kreditkort, bankkort, banköverföring eller SEPA-överföring. Du kan läsa min fullständiga CEX.io-recension här.

Köp Dash via Bitpanda

BitPanda låter dig köpa Dash med ditt kreditkort, Skrill-konto, SEPA-överföring eller SOFORT-överföring. Att köpa på Bitpanda kräver verifiering och köpgränserna är relativt låga.

BitPanda är endast tillgängligt i Europa och erbjuder för närvarande endast en mäklartjänst. Detta innebär att företaget kommer att sälja Dash direkt för en premie. Du kan läsa min fullständiga Bitpanda-recension här.

Köp Dash via Binance

Binance är ett kryptobörs som endast accepterar kredit- eller betalkort för engångsköp. Att köpa via det här alternativet blir relativt dyrt eftersom det finns avgifter relaterade till att använda metoder som möjliggör återbetalning, t.ex. ett kreditkort.

Alternativt, om du redan äger Bitcoin eller Ether kan du helt enkelt byta det mot Dash också. Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.

Köp Dash via Kraken

Kraken låter dig finansiera ditt konto med USD eller EUR via en banköverföring och sedan köpa Dash direkt. Även om den här metoden tar längre tid och eventuellt kräver ytterligare verifiering kommer det troligen att ha lägst avgift. Du kan läsa min fullständiga Kraken-recension här.

Köp Dash direkt med kontanter

Dash-bankomater – Finns på tre platser i USA: Oregon, Florida och New York. Medan avgifterna är höga är detta ett av de enklaste sätten att förvärva Dash.

ATM-platser för att köpa BTC och andra kryptovalutor finns på CoinATMRadar.

Steg 3 – Flytta Dash Coins till din plånbok

När du är klar med att köpa Dash, glöm inte att flytta mynten i din personliga plånbok. Lämna aldrig mynt på en börs eftersom de kan gå förlorade eller stulna.

När mynten når din plånbok äger du officiellt Dash.


3. Vanliga frågor

Vad är Dash-priset??

Det aktuella priset för 1 Dash är 104 USD.

Är Dash Mining lönsamt?

Ja. Dash mining är fortfarande lönsamt med rätt installation och hårdvara. Det är bäst att använda en Dash-miniräknare för att uppskatta lönsamheten baserat på din personliga elkostnad.

Vad står Dash för??

Dash står för Digital Cash.

4. Slutsats

Dash är en av de främsta utmanarna när det gäller anonyma kryptovalutor (andra alternativ inkluderar Zcash och Monero).

Som en av de tidigare kryptovalutorna där ute har Dash kontinuerligt haft de högsta positionerna när det gäller marknadsvärde. Huruvida Dash är den föredragna metoden för anonyma transaktioner återstår att se.

Har du haft erfarenhet av Dash själv? Jag skulle gärna höra om det i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me