Hur man köper Ethereum Classic (ETC) – en nybörjarguide

Hur man köper Ethereum Classic (ETC) – en nybörjarguide

Den här korta guiden förklarar skillnaden mellan Ethereum och Ethereum Classic och hur du kan köpa Ethereum Classic online.

Hur man köper Ethereum Classic Sammanfattning

Ethereum Classic är faktiskt det ”ursprungliga” Ethereum som aldrig gafflade när hacket ‘The DAO’ 2016 inträffade. Så här köper du ETC online:

Om Coinbase inte fungerar för dig, här är några ytterligare köpalternativ:

* eToro-användare: 75% av CFD-konton i detaljhandeln tappar pengar. Ditt kapital är i fara. eToro US-användare – CFD-filer är inte tillgängliga för amerikanska användare. Amerikanska användare kan endast handla (långa) verkliga tillgångar utan hävstång.

Så här köper du Ethereum Classic i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad förklaring om Ethereum Classic och köpprocessen, fortsätt läsa. här kommer jag att täcka:

1. Ethereum vs. Ethereum Classic

Historien om Ethereum Classic går tillbaka till första halvåret 2016, då ett projekt som heter The DAO (förkortning för Decentralized Autonomous Organization) försökte bygga ett decentraliserat företag ovanpå Ethereum-nätverket.

Genom en ICO-medel finansierade DAO över 140 miljoner dollar i Ether (Ethereums valuta). Detta var den största crowdfunden i historien vid den tiden, och fonderna var låsta i ett smart kontrakt.

En kort stund efter att crowdfunden slutade, a hackare utnyttjade ett kritiskt fel i kontraktets kod, så att han kan tömma medlen från DAO till ett annat kontrakt under hans kontroll. Ethereums utvecklingsteam, varav många var inblandade i DAO-projektet, var chockade.

Eftersom Ethereum var mycket mindre då och DAO hade cirka% 14 av all eter som fanns, började Eters pris sjunka. På grund av en teknisk begränsning var det 30 dagar tills hackaren kunde börja tömma pengarna från sitt kontrollerade kontrakt.

Den föreslagna lösningen var att rulla tillbaka hela Ethereum-blockkedjan till den punkt innan attacken ägde rum, och ändra koden så att DAO-investerarna skulle kunna ångra sin investering och få tillbaka sin Ether.

I grund och botten skrev Ethereum-utvecklarna om historien, något som inte borde vara möjligt i en verklig decentraliserad oföränderlig storbok.

Vissa människor tyckte inte om återgångsidén alls – det var då Ethereum Classic föddes. En grupp människor bestämde att de inte skulle följa den föreslagna gaffeln för att ångra attacken och kommer att hålla fast vid den ursprungliga koden.

Deras argument gick enligt följande:

Ethereums unika förslag är att vara en ostoppbar kod, ett system där kod är lag. Förmodligen tar ett sådant system inte hänsyn till om koden är solid, eller beter sig som avsett, den kör den bara.

Det faktum att Ethereum-utvecklingsteamet kunde ångra DAO-ramverket var ett varningstecken för många. Om några telefonsamtal mellan vissa viktiga parter och någon kod kan ändra Ethereum blockchain, hur ostoppbar är det egentligen?

Så som Ethereum Classic-förespråkare ser det är de det ursprungliga Ethereum. De använder den ursprungliga koden utan återställning och med en betydande följd. När allt kommer omkring betyder det att många människor köper in Ethereum Classic-paradigmet med hundratals miljoner dollar i marknadsvärde..


2. Hur man köper Ethereum Classic

Steg 1 – Skaffa en ETC-plånbok

Ethereum Classic hårdvaruplånböcker

Den säkraste lösningen för lagring av ETC är en hårdvaruplånbok. Ledger Nano S och Nano X har båda inbyggt stöd för ETC och kan enkelt användas för att hålla din ETC på kylförvaring. Du kan läsa min Ledger Nano X recension här.

TREZOR-plånböcker (One, Model T) kan också hålla ETC via TREZORs webbgränssnitt. Du kan läsa min TREZOR T-recension här.

Ethereum Classic-programvaruplånböcker

För en mobil lösning kan du använda plånboken Coinomi med flera valutor, som tillåter flera typer av tillgångar, ETC är en av dem. Coinomi Fungerar på Android och iOS. Du kan läsa min recension av den här.

För stationära datorer är Exodus den bästa lösningen. En super enkel att använda och vackert designad plånbok som stöder ETC och ett stort antal altcoins. Du kan läsa min fullständiga Exodus-recension här.

Det finns också en fullfjädrad Ethereum-plånbok som heter Emerald Wallet, som är den inbyggda programvaran som kör Ethereum, justerad för att fungera med Ethereum Classic. Du kan få det på github och bli en del av nätverket genom att köra en ETC-nod.

Leta reda på din ETC-adress

När du har din plånbok måste du hitta din ETC-adress. ETC-adresser liknar ETH-adresser. De är en lång rad bokstäver och siffror som börjar med “0x”. Här är ett exempel:

0x353c13b940aa5eed75aa97d477954289e7880bb8

Steg 2 – Hitta ett Ethereum Classic Exchange

Köp Ethereum Classic genom eToro

eToro låter dig investera i ETC med en mängd olika betalningsmetoder men är endast avsedd för spekulationsändamål. Detta innebär att använda eToro för faktisk tillgång till dina mynt, t.ex. att skicka mynt från eToro till andra är mindre rekommenderat.

eToro gör det enkelt för dig att köpa eller sälja Ethereum Classic för fiatvaluta (dvs. dollar, euro osv.). Du kan läsa min eToro-recension här.

Viktig!

Kryptovalutor kan variera kraftigt i priser och är inte lämpliga för alla investerare. Handel med kryptovalutor övervakas inte av något EU-regelverk. Så kom ihåg att ditt kapital är i fara. Amerikanska användare – CFD är inte tillgängliga för amerikanska användare. Amerikanska användare kan endast handla (långa) verkliga tillgångar utan hävstång.

Köp Ethereum Classic genom Coinbase

Coinbase levererar en enkel mäklarlösning för att köpa ETC med din lokala valuta om du befinner dig i en av 103 länder som stöds. Huvudnackdelen är den fruktansvärda kundsupporten, så så länge du inte stöter på några problem under vägen är det förmodligen det billigaste sättet att få faktiska mynt.

Coinbase har också en handelsplattform som heter Coinbase Pro lämpad för mer avancerade handlare. Om du känner dig bekväm med denna plattform kan du köpa ETC genom den till ett mycket billigare pris eftersom den har lägre avgifter. Här är min Coinbase-recension.

Köp Ethereum Classic genom Binance

Binance är en enda kryptobörs som låter dig handla olika kryptovalutor för ETC. Binance tillhandahåller endast möjligheten att byta ETC mot BTC, ETH och BNB.

Börsen lade nyligen till möjligheten att köpa vissa mynt med kreditkort. ETC stöds dock inte av det alternativet. Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.

Köp Ethereum Classic genom Bitfinex

Bitfinex, grundat 2012, har funnits ett tag och hade också sitt andel av kontroverser. Plattformen låter dig köpa och sälja ETC för fiatvalutor (USD, EUR, GPB och mer). Avgifter anses vara relativt låga men plattformen är mer lämpad för erfarna handlare. Här är min Bitfinex-recension.

Köp Ethereum Classic genom Kraken

Kraken är kanske den äldsta operativa börsen runt (bortsett från Bitstamp). Med Kraken kan du köpa och sälja ETC för USD och EUR. Plattformen har lidit av många tekniska problem tidigare men har alltid tycktes behålla sin popularitet. Du kan läsa min fullständiga Kraken-recension här.

Steg 3 – Ta ut din Ethereum Classic i din plånbok

När du är klar med att köpa ETC, glöm inte att få ut dina mynt från börsen, eftersom det är viktigt för att hålla kontrollen över dina pengar och minimera det förtroende du sätter till tredje part.

Beroende på var du köpte din ETC från kan det hända att vissa avgifter är relaterade till att ta ut mynt men enligt min mening är det värt att vara lugn.


3. Slutsats

Ethereum Classic (ETC) har funnits länge och har behållit en relativt hög plats i kryptovalutatabellen. Även om det inte skiljer sig så mycket från ETH i design, är dess antagandegrad inte ens nära det som i dag anses vara det ursprungliga Ethereum.

Jag är inte riktigt säker på att det finns en plats för dessa två valutor att samexistera när dammet lägger sig från de första dagarna av krypto, men för närvarande verkar det som om tillräckligt många är intresserade av det för att det ska ha en marknad.

Jag hoppas att du nu har en bättre förståelse för vad Ethereum Classic är och varför det finns. Om du har fler kommentarer eller frågor kan du lämna dem i kommentarsektionen nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me