Hur man köper Monero – En nybörjarguide

Hur man köper Monero – En nybörjarguide

Monero har fått stor uppmärksamhet på grund av sin roll som ett Bitcoin-alternativ på det mörka nätet. Efter framgången försöker många nu spekulera i priset. I det här inlägget ger jag dig en kort översikt om Monero och om de olika sätten du kan köpa det online.

Hur man köper Monero Sammanfattning

Följ dessa steg för att köpa Monero (XMR):

Om Kraken inte fungerar för dig här är några ytterligare köpalternativ:

Så köper du Monero i ett nötskal. Om du vill ha en detaljerad förklaring av processen och Monero själv fortsätter att läsa, här kommer jag att täcka:

1. Vad är Monero?

Monero faller under kategorin anonyma mynt – vilket innebär att en kryptovaluta, som till skillnad från Bitcoin, inte kan spåras offentligt. Inom denna kategori hittar du också två andra huvudkonkurrenter – Dash och Zcash.

Om du vill ha en kort översikt över Monero, se vårt avsnitt av Bitcoin Whiteboard Tuesday nedan:

Monero uppnår ganska bra anonymitet genom att använda flera metoder.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Länkbara smygadresser

Återanvändning av adresser är en av de vanligaste sekretessfrågorna för Bitcoin. Om du tar emot flera betalningar till en enda adress kan alla som känner till din adress spåra saldot och alla relaterade inkommande och utgående transaktioner.

Vad som är värre är att även separata adresser i din plånbok kan länkas på grund av hur Bitcoin hanterar förändringar. Av denna anledning sa Bitcoin-kärnutvecklaren Luke Dash Jr. att “bara en dår skulle använda Bitcoin som det är idag för darknet.”

Inga sådana integritetsproblem finns i Monero. Alla destinationsadresser är dolda inom blockchain, så att endast avsändaren och mottagaren kan identifiera dem. Analys av Monero-blockkedjan avslöjar aldrig destinationsadressen där man tar emot XMR.

Istället är bara en kryptografisk hash av destinationen, unik för varje transaktion, synlig. Endast avsändaren eller mottagaren kan avkoda detta för att avslöja den faktiska adressen. Dessa dolda adresser är kända som “smygadresser”.

Utöver de uppenbara integritetsfördelarna har smygadresser ett antal konsekvenser, som att göra det omöjligt att bestämma den nuvarande XMR-fördelningen mellan adresserna.

RingCT

Beloppet som skickas i alla Monero-transaktioner fördunkas av ringkonfidentiell transaktion eller kortCT för kort. (mycket) Enkelt uttryckt, i stället för att sända det faktiska belopp som skickas, skickar användaren bara en liten slumpmässig information.

Denna information räcker för att verifiera att beloppet som skickas är legitimt samtidigt som det faktiska beloppet hålls privat.

Ospårbara ringsignaturbetalningar

Ringsignaturer är ett sätt att dölja avsändarens identitet i Monero. När jag undertecknar en XMR-transaktion läggs ytterligare signaturer till i min egen signatur så det är praktiskt taget omöjligt att skilja vem som skickade transaktionen.

Kombinationen av ovanstående 3 element gör Monero till en labyrint av speglar för alla potentiella spårare. Ingen bestämd koppling kan bestämmas, bara den otydliga möjligheten till koppling.


2. Hur man köper Monero (XMR) i 3 steg

Steg 1: Skaffa en Monero plånbok

Det säkraste sättet att lagra Monero skulle vara på en hårdvaruplånbok. Idag är det bara Ledger-plånböcker som stöder Monero.

Att använda en hårdvaruplånbok ger dig säkerheten för att lagra din privata nyckel (dvs. ditt “lösenord” offline) samtidigt som du enkelt kan skicka XMR via ett skrivbordsgränssnitt när det behövs. Nackdelen är naturligtvis att hårdvaruplånböcker kostar pengar.

Om du inte vill använda en hårdvaruplånbok kan du alltid använda en gratis programvaruplånbok. Jag rekommenderar att du använder officiell skrivbordsplånbok från Monero devs.

Om en lägre nivå av integritet inte berör dig, MyMonero webbplånbok är praktisk att använda och kräver inte att du laddar ner hela Monero-plånboken.

MyMonero är en tjänst som tillhandahåller gratis värd för Monero-konton för dem som föredrar att inte köra en fullständig Monero-klient själva eller för dem som använder enheter med begränsade resurser. Den utvecklades med hjälp av Monero Core-teamet.

Du kan komma åt ditt konto på vilken enhet som helst så länge du har tillgång till din privata inloggningsnyckel. MyMonero känner aldrig till din privata inloggningsnyckel och kan därför inte spendera dina pengar utan ditt tillstånd. All privat kryptografi görs lokalt på din enhet.

Slutligen kan du också använda Exodus – en populär programvaruplånbok som stöder XMR och över 100 olika kryptotillgångar. Plånboken har också ett inbyggt utbyte för att byta XMR mot andra kryptovalutor och vice versa.

Hitta din Monero-adress

När du har din Monero-plånbok måste du skaffa din XMR-adress. Adressen är en mycket lång rad bokstäver (skiftlägeskänslig) och siffror som börjar med “4”. Här är ett exempel:

46awGHmrCxk7iei4pGPxXRUmL3Xy6K7KBeY4DFTyX86d8su49r5JzC2YsPZohoF5sqCxqhGUAYV5SQ8jUp2SyvsaKmTwPE2

Steg 2: Hitta ett XMR-utbyte

Local Monero är en marknadsplats som samlar köpare och säljare där du kan hitta ett brett utbud av betalningsalternativ för att köpa Monero.

Kraken tillåter fiat-insättningar som sedan låter dig köpa Monero direkt. Detta kräver dock att du går igenom utbytesverifieringsprocessen.

Ett annat sätt att köpa Monero är att först köpa Bitcoin eller Ethereum med fiat (dvs. USD, EUR, GBP) och sedan byta din Bitcoin mot Monero via Binance. Du kan köpa Bitcoin med kreditkort via Coinmama.

Ytterligare alternativ för handel med Bitcoin eller Ethereum för Monero inkluderar följande börser: Bitfinex (accepterar inte längre amerikanska kunder), HitBTC, Poloniex, Bithumb och Bittrex.

Steg 3: Dra ut dina mynt

När du har köpt din Monero från den valda börsen, se till att flytta den till din egen plånbok. Lämna aldrig dina mynt på en börs, eftersom det sätter dem utanför din kontroll.

När mynten träffar din plånbok har du framgångsrikt avslutat processen att köpa Monero.

3. Vanliga frågor

Hur mycket är Monero värt?

1 XMR är lika med 138 USD

Hur man köper Monero på Kraken?

Kan du köpa Monero med kreditkort?

Det finns inget sätt att köpa Monero med ett kreditkort direkt. Det enda alternativet är att köpa Bitcoin eller Ethereum med ett kreditkort och sedan handla det mot Monero.

4. Slutsats

Majoriteten av kryptovalutor är bara bra för spekulation. Monero är en av de få som jag känner mig bekväm med på lång sikt. Monero har visat sig vara både användbart och (trots vissa användningsområden) legitimt.

Av alla tre ledande anonyma mynt verkar Monero ha överhanden när det gäller teknik och adoption.

Har du haft erfarenhet av att köpa Monero? I så fall skulle jag gärna höra om det i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me