Hur man köper Zcash – En nybörjarguide

Hur man köper Zcash – En nybörjarguide

Eftersom behovet av anonymitet ökar online letar människor efter andra lösningar än Bitcoin (som är långt ifrån anonym). Zcash (ZEC) är en sådan lösning, globalt känd som sekretessmynt. I följande inlägg kommer jag att förklara vad Zcash är i ett nötskal och hur du kan köpa det online.

Hur man köper Zcash Sammanfattning

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Så här köper du Zcash i fyra enkla steg:

Om CEX.io inte fungerar för dig, här är några ytterligare alternativ för att köpa Zcash:

* eToro-användare: 75% av CFD-konton i detaljhandeln tappar pengar. Ditt kapital är i fara

Så här köper du Zcash i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad recension om Zcash och de olika köpalternativen online fortsätter du att läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. Vad är Zcash (ZEC)?

ZCash är ett projekt som leds av Zooko Wilcox, det är här för att ta itu med en av bitcoins mest angelägna frågor – spårbarhet.

Zcash är faktiskt en gaffel av Bitcoin med extra anonymitet. Viss forskning tyder på att ZCashs anonymitet är i grunden starkare än de som tillhandahålls av andra integritetsfokuserade nätverk som Dash eller Monero.

Som du kanske eller kanske inte vet är Bitcoin inte helt anonymt. För att ta itu med problemet har Zcash en viktig funktion som läggs till ovanpå bitcoin, vilket är helt privata transaktioner.

Detta innebär att både mottagaren och det skickade beloppet hålls hemligt, okänt för alla utom avsändaren och mottagaren.

Nu tänker du nog: Om beloppen hålls hemliga, hur vet jag att det inte genereras nya mynt och att mängden befintliga mynt blåses upp?

Svaret heter Zero-Knowledge proofs, eller zk-SNARK.

zk-SNARK är ett sätt att bevisa att du har kunskap om något utan att ge ut någon information om själva saken. Även om det är alldeles för tekniskt att komma in i omfattningen av det här inlägget, säger jag bara att det används i ZCash för att bevisa att transaktionen är giltig och inte skapar nya mynt utan att ge information om beloppen och mottagarna.


2. Hur man köper Zcash (ZEC)?

Steg 1 – Skaffa en Zcash-plånbok

Innan du köper Zcash måste du först skaffa en Zcash-plånbok för att hålla dina mynt. Det finns två huvudtyper av plånböcker – hårdvaruplånböcker och programvaruplånböcker.

Zcash hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånböcker är förmodligen det säkraste sättet att lagra din Zcash eftersom den privata nyckeln till dina mynt förvaras offline på själva enheten. Det finns två huvudföretag att tänka på när det gäller hårdvaruplånböcker.

Ledger – Ledger-hårdvaruplånböcker gör att du kan lagra, skicka och ta emot Zcash via Ledger Live-appen. Appen kan användas via din stationära och mobila enhet. Det finns för närvarande två huvudmodeller – Nano S och Nano X (den senare ger Bluetooth-funktioner för användning med din mobiltelefon). Du kan läsa min Ledger-recension här.

TREZOR – TREZORs huvudmodeller, TREZOR One och TREZOR Model T, låter dig lagra, skicka och ta emot Zcash enkelt och säkert. Huvudskillnaden mellan modellerna är att Model T har en pekskärm för enklare användbarhet och också bättre integritet. Du kan läsa min TREZOR-recension här.

Zcash-programvaruplånböcker

Programvaruplånböcker är gratis att ladda ner men anses vara mindre säkra än hårdvaruplånböcker. Programvaruplånböcker förvarar din privata nyckel på din enhet (stationär, mobil, surfplatta) som alltid är ansluten till Internet och därmed riskerar att bli hackad.

Coinomi – En mobil kryptovalutaplånbok tillgänglig för både iOS och Android, som låter dig hålla Zcash. Du kan läsa min Coinomi-recension här.

Exodus – En enkel att använda skrivbordsplånbok som låter dig lagra Zcash liksom en mängd andra kryptovalutor. Denna plånbok rekommenderas extremt för nya användare eftersom den är mycket enkel att installera och använda. Du kan läsa min Exodus-recension här.

Jaxx – Även känd som Jaxx Liberty. Jaxx är en mobil plånbok för kryptovaluta som också har en stationär version som kan kopplas ihop. Plånboken stöder Zcash och en mängd andra altcoins. Du kan läsa min Jaxx-recension här.

ZEC-QT plånbok – Plånboken är tillgänglig för Mac och Windows och är en full nod, vilket betyder att du måste ladda ner hela Zcash-blockkedjan till din dator. När du har installerat den kan du använda plånboken direkt men du kan inte se transaktioner innan du låter den synkronisera för en natt eller så, beroende på din internetanslutning.

För ytterligare alternativ kan du titta på den fullständiga listan över Zcash-plånböcker stöds här.

Leta reda på din Zcash-adress

När du har din plånbok är det dags att hitta din Zcash-adress. Zcash har två adressformat:

Transparenta adresser – Liknar Bitcoin, där allt syns i blockchain. Dessa adresser börjar med ett “t”.

Privat adress – för att skicka pengar privat på ett anonymt sätt. Dessa adresser börjar med ett “z”.

För medel som skickas från en börs måste du använda adresserna “t”.


Steg 2 – Hitta en Zcash Exchange

Köp Zcash Through eToro

eToro är förmodligen det enklaste sättet att köpa Zcash endast för investeringsändamål. eToro låter dig investera i Zcash på ett enkelt sätt med mycket låga avgifter. Vad är haken? Du kan faktiskt inte komma åt dina mynt, du kan bara byta tillbaka dem till fiatvaluta.

Denna metod passar förmodligen bäst för spekulanter som vill tjäna pengar på att investera i myntet. Om du emellertid tittar på Zcash för dess anonymitet eller vill skicka de faktiska mynten till någon annan föreslår jag att du undviker den här metoden. Du kan läsa min kompletta eToro-recension här.

Köp Zcash Through CEX.io

CEX.io är ett av de ledande kryptobörserna runt. Det erbjuder möjligheten att köpa Zcash (ZEC) genom sin mäklartjänst samt sin handelsplattform. Betalningsmetoder inkluderar ett kreditkort som gör det till en av de enklaste köpprocesserna som finns (även om det är lite dyrare än att använda banköverföring). Du kan läsa min fullständiga CEX-recension här.

Köp Zcash Through Coinbase

Coinbase är ett USA-baserat kryptovalutautbyte som levererar en mängd andra tjänster inklusive plånbok, vårdtjänster och mer. Du kan köpa Zcash på Coinbase via deras mäklartjänst (enkelt men dyrare) eller Coinbase Pro-handelsplattformen (för avancerade användare).

Coinbase accepterar användare från 103 länder runt om i världen och dess betalningsmetoder inkluderar betalkort och inhemska överföringar som ACH och SEPA. Du kan läsa min kompletta Coinbase-recension här.

Köp Zcash Through Binance

Binance är den största krypto till kryptoutbyte där ute och en av branschledarna. Om du vill köpa Zcash och redan äger en annan kryptovaluta kan du använda Binanace för att utbyta mellan dem. Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.

För fler köpalternativ kan du se hela Zcash stödde utbyten här.

Steg 3 – Dra ut din Zcash

När du har köpt dina mynt är det dags att ta ut dem i din plånbok. Om du lämnar dina mynt på börsen riskerar du att förlora dem om börsen blir hackad eller blir insolvent. Se till att skicka mynt till din egen plånbok (med den genomskinliga adressen som du hämtade i steg 1).

Du kan spåra din transparenta adress i valfri blockutforskare som spårar Zcash Blockchain, t.ex. ZCha.in genom att helt enkelt klistra in din adress i sökfältet.


3. Vanliga frågor

Vad är priset på Zcash?

Priset på 1 ZEC = 86 USD

Hur börjar jag bryta Zcash?

För en detaljerad förklaring av varje steg, kolla in min Zcash gruvguide.

4. Slutsats

När människor (och regeringar) börjar inse att Bitcoin inte levererar sann anonymitet kommer populariteten för sekretessmynt att fortsätta att öka. Zcash är för närvarande en av de tre bästa utmanarna i denna kategori (de andra två är Monero och Dash).

Tänk på att om du vill ha sann anonymitet bör du börja processen redan innan du köper dina mynt. Du kan få en god förståelse för hur du förblir anonym på webben från min guide om hur man köper kryptovalutor anonymt.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me