Ideje felébredni, a Bitcoin nem csupán a jelenlegi ár

Valahányszor a Bitcoin vagy az alapul szolgáló blockchain technológia főhírekbe kerül a mainstream médiában, addig nem tart sokáig az újságíró a Bitcoin árára kezd hivatkozni.

Mindannyian tudjuk, hogy a Bitcoin 2013-ban természetellenes árcsúcsot szenvedett, részben a kudarcot valló Mt. Gox csere. Azóta a Bitcoin árfolyama hosszú stabil csökkenés után ismét stabilizálódott. Eljött az ideje, hogy túllépjünk a történelem ezen pontján, és arra koncentráljunk, ami igazán fontos.

Túllépve a Bitcoin árcsúcsán

A mainstream média szempontjából nem nehéz felfogni, miért hivatkoznának az újságírók folyamatosan a 2013-as magas Bitcoin-árra és az azt követő visszaesésre. Ezen újságírók többségének nincs semmilyen oktatása a Bitcoin-ról, mégis ezeket a digitális valutával kapcsolatos cikkeket a lehető legvonzóbbá kell tenniük. A rossz hírek, még akkor is, ha több időt átdolgoztak, mint amennyit meg tudsz számolni, mindig jól fognak menni.

Amit ezek az újságírók hajlamosak elfelejteni, az itt és most, továbbra is látványos árszinten vagyunk. Amikor a Bitcoin eredetileg még 2009-ben megjelent, nem volt értéke annak, hogy ezen digitális érmék bármelyikével rendelkezzen. Az ember nem vásárolhatott vele semmit, mégis valahogy a világon többen szerették volna kézbe venni őket.

[tweet_box design = ”default”] Minden alkalommal, amikor a Bitcoin vagy az alapul szolgáló blockchain technológia a főáramú médiumokban címsorba kerül, nem tart sokáig, amíg az újságíró el nem kezd utalni a Bitcoin árára.

A híresig tartott László pizza nap mielőtt tényleges vásárlást hajtott volna végre a Bitcoinnal, bár minden harmadik félen keresztül történt. Ettől a ponttól kezdve világossá vált, hogy a Bitcoin az alapok és az értékek világszerte történő átutalásának kiváló formája, ellentétben bármivel, amit valaha láttunk. Elég sokk, ha figyelembe vesszük, hogy a Bitcoint nem kormány és bank nem bocsátja ki.

A Bitcoin történelmének híres napja óta az ár lassan felfelé kúszni kezdett. Az emberek BTC-nként egy centtel kezdték vásárolni a Bitcoint, ami akkoriban soha nem látott érték volt. Mindez csak néhány évvel ezelőtt volt, és még mindig nem volt jele annak, hogy több kereskedő elfogadta volna emiatt a Bitcoin fizetéseket.

Gyors előrelépés néhány évvel 2013-ig, és hirtelen elég sok kereskedő fogadja el a Bitcoin-fizetéseket. A világ minden tájáról érkező emberek alternatív fizetési módként tekintenek a Bitcoin-ra hitelkártyákra és banki átutalásokra, a költségek töredékéért. A Bitcoin ára az idő múlásával folyamatosan növekszik, mivel egyre több befektető veszi meg a BTC-t spekulatív szempontból.

A dolgok rosszra fordultak, amikor az Mt. A Gox, a világ akkori legnagyobb Bitcoin-tőzsdéje hirtelen természetellenes áremelkedéseket kezdett mutatni. Három-négy hét leforgása alatt a Bitcoin ára több mint megháromszorozódott, annak ellenére, hogy nem volt jelentősebb bejelentés. A robotokkal történő manipuláció a legjobb eredményeket hozta, és sok tudatlan befektető boldog volt a vételi megbízások végrehajtása során, bármilyen áron megtalálható volt.

Ahogy mennek a dolgok ebben a világban, mindennek, ami felmegy, előbb-utóbb le kell jönnie. A Bitcoin ára nem volt kivétel ez alól az íratlan szabály alól, és az érték lassú, de állandó lefelé irányuló spirálban a 250 dolláros szintre esett. Ennek ellenére az esélyek ellenére a Bitcoin nem halott, nem múlik el, és a közösség élénkebb és izgatottabb, mint valaha. Ennek oka meglehetősen egyszerű: A Bitcoin nem csak a pénzről szól, ellentétben azzal, amit a mainstream médiaújságírók szoktak hinni.

A Bitcoin blockchain technológiája a következő nagy dolog

Míg a média újságírói nem hajlandók megfelelően oktatni magukat a Bitcoinról, és inkább a Bitcoin árára hivatkoznak, mindenki más továbblépett. A Bitcoin nem csupán a társított fizetési mód ára, mivel a mögöttes technológia – amely az egész hálózatot működteti – bármilyen technológiai igényhez igazítható.

Ennek a technológiának a fókusza jelenleg a pénzügyi szektorra irányul, pusztán azért, mert a blockchain technológia bebizonyította, hogy képes egy teljesen független fizetési hálózatot működtetni egyedül. A pénzeszközök és az értékek átutalása az egész világon pillanatok alatt elérhető, költségmentesen. Ráadásul nincs szükség további infrastruktúrára, mivel a blokklánc-technológia nem igényel fizikai épületeket és alkalmazottakat minden helyen, amelyet használnak.

Ezen a bolygón számos olyan régió létezik, ahol az embereknek nincsenek pénzügyi szolgáltatásaik, amelyekről beszélni lehet. A nyugati világtól eltérően – amelyet bankszámlákkal, kártyás fizetésekkel és most mobil fizetésekkel kényeztettek – a Föld lakosságának nagy része nem fér hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz. Igazság szerint a világon nincs olyan bank, amely hajlandó lenne befektetni egy infrastruktúra kiépítésébe ezekben a régiókban, egyszerűen azért, mert a költségek nem haladják meg a potenciális nyereséget.

Ez még nem jelenti azt, hogy ezekben a régiókban nincsenek bankok, akik megpróbálnának földet törni. Ahelyett, hogy hagyományos üzleti modelljüket alkalmaznák, több pénzintézet vizsgálja a blockchain technológia. Ez ahhoz vezethet, hogy pénzügyi szolgáltatásokat juttat azokhoz az emberekhez, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, szinte ingyenesen, miközben képesek lesznek a globális közönséget kiszolgálni..

A pénzügyi szolgáltatásokon kívül a blockchain technológia javíthatja az élet minden technológiai aspektusát, ahogy ismerjük. A technológiai nehézipar átláthatóságának növelése jelentős előrelépést jelent a vállalkozások és a fogyasztók számára. Egy egyszerű példával: a blockchain technológia lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ellenőrizzék, hogy a megvásárolni kívánt termék eredeti-e vagy sem, mivel a teljes gyártási folyamatot nyomon követhetik a blockchainen keresztül..

De a blockchain technológia képességeinél ennél sokkal több rejlik. Megfelelő decentralizált közösségi média hálózatok létrehozása, ahol például a Facebook vagy a Twitter nem gyűjti be a felhasználói adatokat. Vagy mit szólna ahhoz, ha kiadnánk egy digitális azonosítót a blokkláncon keresztül, amelyet csak a tulajdonos láthat, hacsak nem kifejezetten megosztják más felhasználókkal? Ezt a digitális azonosítót akkor lehetne használni a szolgáltatások regisztrációjához, a felhasználói fiókok hitelesítéséhez és akár az ellenőrzési eljárások befejezéséhez.

Itt az ideje, hogy a mainstream médiaújságírók felébredjenek, és saját szemük előtt lássák, mi is történik valójában. Minél többet próbálnak harcolni a Bitcoin ellen, annál keményebben fog visszavágni a közösség. Nincs oka a Bitcoin lenyomására, annak ellenére, hogy az egyik legzavaróbb technológiát hozza az asztalra. Ha a mainstream média annyi erőfeszítést fektetne a technológia lehetséges felhasználási eseteinek kidolgozásába, ahelyett, hogy a Bitcoin árcsökkenésére hivatkozna, a világ már sokkal jobb hely lenne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me