Intelligens szerződések a Bitcoinnal

Mi az a Bitcoin intelligens szerződés?

Az okos szerződés gondolata az volt, hogy Nick Szabo. Ő volt az első ember, aki valóban megkérdőjelezte a biztonság célját, és az automatából és az intelligens zálogjog-protokoll nagyszerű példájáról tárgyal. ez a remek cikk.

Az intelligens szerződések olyan szoftvereket használó szerződések (általában webes / mobilalkalmazás) és protokollok a szerződés tárgyalásának vagy teljesítésének megkönnyítésére, ellenőrzésére vagy érvényesítésére, kizárva minden harmadik felet / törvényt. A mi esetünkben, bitcoin a pénznem és a blokklánc a protokoll. Ez a kombináció elosztott szerződést képez az ügyfelek, szabadúszók, alkalmazottak stb. Számára. Minimális bizalomra van szükség, mivel az emberi megítélés megszűnik a megbízásból. Ez a zavaró módszertan nyilvánvalóan számos új lehetőséget nyit meg a fogyasztók és a vállalkozások előtt. * elme fújva *

Emlékeztetőül: az intelligens szerződés koncepciója valójában független a BTC-től, amint olvassa, megismerheti az intelligens szerződéseket is Blackcoin és Viacoin.

Az intelligens BTC-szerződések típusai

02-Smart-szerződések-a Bitcion-tal

Biztosítási szerződések

A biztosítási szerződés hipotetikus példája egy kickstarter-szerű projekt lehet egy könyv kiadása, ha legalább 25 BTC felmerül. Minden olyan személy, aki a könyv másolatát szeretné birtokolni, a tranzakció közvetítése nélkül továbbítja a BTC-t egy szerverhez. Az egyenleg megteremtése után a szerver az összes különálló tranzakciót egyesíti egybe, amely kifizeti a kampány BTC-címét. Ezt az utolsó tranzakciót közvetítik, miközben a közreműködőknek információt küldenek a könyv átvételéről. Ha a kampány sikertelen, mindenki visszakapja a BTC-t.

Intelligens tulajdonság

Az intelligens ingatlan olyan ingatlan, amelynek tulajdonjogát a blokklánc és az intelligens szerződés ellenőrzi. A blokklánc a megállapodás alapján ellenőrzést ad a kriptográfiai tokennek (az ingatlan üzemeltetésére) a jogos tulajdonosnak. Ez magában foglalhat bármilyen tipikus fizikai vásárlást, mint például motorkerékpár, magángép, okostelefon stb.

Az intelligens ingatlan-szerződések felhasználhatók digitális tulajdonhoz is, például vállalati részvényekhez, vagy online szolgáltatásokhoz való hozzáférési jogokhoz. Továbbá, Mike Hearn érdekes logikát takar kölcsönök és biztosítékok tovább A bitcoin.it Intelligens tulajdon oldala.

Átruházható virtuális tulajdon

Az átruházható virtuális tulajdon olyan digitális objektum, mint az MP3 vagy az epikus testpáncél egy videojátékban, amelyet nem olyan központi hatóság irányít, mint az Xbox live. A felhasználók között átruházhatók, és egyszerre csak egyetlen tulajdonuk van.

Autonóm ügynökök

Az autonóm ügynökök megértése érdekében gondoljon egy ügynökről robotszerű szoftverre (amelynek hardver / fizikai összetevője is lehet), amely képes végrehajtani a funkciókat, fenntartani a saját BTC pénztárcáját, szaporítani a gyerekeket, embert bérelni szoftverfrissítéshez, vagy akár meghalni elfogy a BTC. Ahogy a neve is sugallja, az ügynök autonómiája képes csökkenteni a költségeket azáltal, hogy kivág minden középső embert, vagy emberi interakciókkal és felelősséggel bír.

Gregory Maxwell lenyűgöző koncepcióval rendelkezik, amely egy ügynök használatát kutatja egy dropbox-szerű szolgáltatásban ez a fórumbejegyzés. Ügyeljen arra is, hogy nézze meg storj.

Elosztott piacok

Az elosztott piacokat elsősorban értékpapírok, például részvények és kötvények kereskedésére használják, centralizált elszámolóház nélkül. Én is néztem egy beszélgetés tovább Fodrozódás amely az elosztott pénzváltás példája. A Ripple egy nyílt forráskódú, elosztott fizetési protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző pénznemeket azonnal, ingyen cseréljenek.

bitcoin.it wiki néhány példát is tartalmaz a letét, letéti és vitarendezés biztosításáról, külső államok, fizetésbiztos szerződések és agilis mikrofizetések felhasználásáról.

Intelligens szerződéses platformok és szolgáltatások

03-Smart-szerződések-a Bitcion-tal

Codius – intelligens orákulumokat használ az intelligens szerződések megvalósításához. Mindegyik szerződő fél a megállapodás feltételeit kóddá alakítja. kódos homokozó. Mivel Codius használja Google natív kliens A szerződések jelenleg C, C ++, Python, V8 JavaScript, Ruby, Go, Mono és Lua nyelven írhatók.

Fekete Halo – olyan béta szoftver, amely rengeteg érdekes funkcióval rendelkezik, beleértve a készpénzforgalmat, a cserekereskedelmi hidakat, a mikrokereskedelmet, a közös számlákat, a foglalkoztatási betéteket és a letéti letét nélküli ingatlanokat. Egy fejlesztési POV-ból csak a python-szerződések létrehozásakor készülő funkciójukat említették igazán. Black Halo mindkettővel együtt dolgozik Bitcoin és Blackcoin. Fejlesztő csapatuk is dolgozik NightTrader amely egy decentralizált tőzsde, amelyet a BlackHalo Market szekciójában valósítanak meg. Mindenképpen figyelni fogom ezeket a különféle szolgáltatásokat, nagyon kíváncsi vagyok, hogy merre tartanak.

Elszámolóház – eszközbiztosítási p2p kereskedési protokoll, amely a Viacoin blokklánc. Clearwallet egy internetes alkalmazás, amely az Elszámolóház protokollra épül. Jelenleg cserékre, fogadásokra és kőzet-papír-olló játékra képes. Összességében úgy érzi, hogy a fejlesztés korai szakaszában vannak.

Mastercoin – a BTC, az intelligens tulajdonságok és a tetején létrehozott intelligens szerződések közötti kötelezőként szolgál Mastercoin Protokoll. A Mastercoin lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokeneket hozzanak létre, amelyek felhasználhatók jogcímekhez, okiratokhoz, a felhasználó által támogatott pénznemekhez és akár egy vállalatba történő befektetésekhez is. Rengeteg nagyszerű dokumentációval is rendelkeznek Master Protokális Oktatás.

Ethereum – Nem részletezem az Ethererumot, mivel vannak több érme rövid cikkek már róla – nézd meg: mi az ethereum. Ezt a nagyot is kiástam Intelligens szerződések GYIK írása. Erre mindenképpen oda kell figyelni.

Következtetés – Hogyan használhatjuk az intelligens szerződéseket?

Véleményem szerint és a sínek fejlesztőjeként a Codius érdekel leginkább. Megállapíthatja, hogy ennek a technológiának a némelyikét nehéz elképzelni a szakmai megvalósításban. Fogok még ásni a demók után és kísérletezni fogok különféle alkalmazásokkal, bátorítom, hogy tegye ugyanezt.

Webdesignerként különféle típusú szerződéseken dolgoztam: egyszeri koncerteken, teljes munkaidős foglalkoztatáson, teljes munkaidős szerződéseken és megtartókon. Számos ötletem van arról, hogyan szeretnék intelligens szerződéseket strukturálni a szolgáltatásaimhoz.

A nap kérdése

Van-e elképzelése arról, hogyan szeretné intelligens szerződést megvalósítani üzleti vagy személyes életében? Szeretném hallani a gondolatait és ötleteit.

Az összes posztgrafikát én készítettem, Ryan Bollenbach.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me