Intervju med Charly Clinton från BitXBay, en Bitcoin Marketplace

Tidigare i år tillkännagav en användare på ett populärt webbforum online, känt som Bitcointalk, en peer-to-peer, decentraliserad marknadsplats för onlinehandel. Till skillnad från andra marknadsplatser var den här inte i utveckling eller konceptuell. Det lanserades nästan omedelbart med ett moderator-system och ett system som körs genom Bitmessage-nätverket för maximal integritet.

Skaparna av denna nya marknadsplats, känd som BitXBay, nådde nyligen ut för att diskutera en ny uppdatering. De uppmuntrar användare att använda systemet omedelbart på grund av problem med andra Bitcoin-baserade plattformar, till exempel Silk Road. De citerar girighet från webbplatsägare och lagstiftarens ojämna natur som negativa delar av redan befintliga marknadsplatser. Programmet avser att användas över hela världen och att bli känt som ett slags nytt eBay, med mycket färre begränsningar.

BitXBay uppgraderar för att inkludera Electrum och tar därmed bort behovet av Bitcoin Blockchain

En lättare version av den befintliga mjukvaran kommer att släppas och tar bara tre hundra megabyte utrymme, betydligt mindre än originalversionen. Den är också anpassad för att fungera med Electrum. Electrum är en Bitcoin-plånbok som skyddar förlustmynt på grund av fel i säkerhetskopieringen av plånbokinformation, eftersom en hemlig fras kan avslöja plånboken. Klienten behöver inte ladda ner blockkedjan, de privata nycklarna lagras exklusivt på en hårddisk, klienterna är inte bundna till vissa servrar, plånböcker kan användas på olika datorer, privata nycklar kan exporteras till andra Bitcoin-klienter, bland andra fördelar. Naturligtvis är projektet kommersiellt, eftersom den ekonomiska aspekten av att utveckla BitXBay är en av de största hindren för utvecklarna just nu. Här är vad chefen för BitXBay hade att säga,

 Jag är ivrig att komma in på världsmarknaden och lyssna på kritik. Jag tror att frihandel kan förändra världen avsevärt till det bättre.

Charly Clinton, skapare av BitXBay

Fråga till Charly: Hur tänkte du ursprungligen på idén?

Svar av Charly: Idén besökte mig när jag hörde talas om Bitcoin för första gången. Men hastigheten var för instabil just nu. Det fanns många andra skäl att inte starta utvecklingen tidigare. En av dem var hypotesen att någon verkligen måste utveckla ett sådant system framför mig. Under de fyra åren visade sig dock inget fungera. Så jag bestämde mig för att försöka.

F: Kan du förklara din filosofi om frihandel mer omfattande?

A: Jag skulle vilja att människor som använder bitcoin och andra kryptovalutor har möjlighet att köpa varor och tjänster så enkelt som de brukar göra i någon närliggande butik. Det måste inte finnas något behov av att lära dem hur man gör detta. Inga handelsregler, ingen registrering, inget behov av att ingå ett kontrakt eller visa sina dokument. Ekonomi har inget att göra med politik eller tankar från tjänstemän som kanske inte överensstämmer med mina egna. Jag accepterar inga begränsningar. Jag är angelägen om att göra mina val själv! BitXBay befriar människor från alla förbud och förstör chansen att påverka fria människors beslut!

F: Varför beslutet att arbeta med Electrum?

A: Den är kompakt och snabb. Det ger också möjlighet att skapa och kontrollera multisig-adresserna.

F: Vad tycker du om projekt som OpenBazaar?

A: Det är ett bra projekt, men till skillnad från BitXBay är det inte helt decentraliserat eftersom det är kopplat till servrar i många avseenden. Ett sådant beslut har sina fördelar och nackdelar. BitXBay är också mer tolerant eftersom det inte har några blockeringsmetoder för några förslag. Det finns bara ett filter som alla användare kan ändra genom att lägga till en saknad råvaruposition.

F: Varför behöver du medel för att utveckla BitXBay?

A: Eftersom jag finansierar hela projektet från mitt eget konto har jag en stram budget och jag måste arbeta på kontoret förutom själva projektet. Det är anledningen till att BitXBay utvecklas långsamt och inte helt. En investering på 1000 $ kan till exempel hjälpa mig att lägga till andra kryptovalutor. För 2000 $ kunde jag beställa en modul som skulle lägga till en extra kanal för överföring av meddelanden och påskynda överföringen. Det finns många sådana behov. Jag behöver också många betatestare som jag inte kan betala av mig själv. Om jag hade finansiering skulle jag ägna all min tid åt BitXBay just nu.

F: Hur förväntar du dig att BitXBay tävlar med eBay på lång sikt? Tror du att det till och med kommer att nå det steget?

A: Ärligt talat har jag inte tänkt på det än. Mitt huvudsyfte är att skapa ett intressant projekt som kan vara till stor nytta för människor över hela världen. Jag skulle inte jämföra en decentraliserad handelsplattform med webbplatser och e-butiker som inte är programvara. EBay är en underbar, bekväm och respekterad handelsplattform på global nivå. Jag strävar efter att göra BitXBay så bekvämt som eBay är nu. Förresten har BitXBay viktiga fördelar, såsom säkerhet och säkerhet, eftersom ingen någonsin kommer att kunna stänga eller begränsa programmet; absolut anonymitet hos säljare och köpare; inga registrerings- och betalningsuppgifter samlats in; inga provisioner; ingen moderering; en möjlighet att placera alla varor där. Jag tror att det inte är rimligt att förutsäga nu hur hög BitXBay kommer att flyga i framtiden. Det återstår att se och beror på konsumenternas intresse.

F: Planer för integrering av Oracle eller BitThereum-liknande tekniker?

A: Det kan hända att jag kommer att ändra mig i framtiden, men nu tror jag att alla avtal med tredje parts deltagande kan äventyras. Du kan oändligt komplicera detta schema med komplicerade och godkända garantister. Men ändå kvarstår här ett val mellan anonymitet och förtroende.

Escrow med bara två parter kräver minimalt förtroende. Så snart någon tredje part dyker upp blir allt mycket mer komplicerat. Denna tredje part är antingen inte anonym eller något av en potentiell Mt. Gox. Det är inte lätt att förutsäga de framtida mekanismerna för skyddsundandragandet, men varför inte stoppa två parter i en affär om det är möjligt? Den andra parten kan försvinna eller förlora sin tillgång men denna typ av risk är låg och förutsägbar. Massbedrägerier som kan bli möjliga på grund av sårbarheten i Oracle-baserade system kan dock orsaka betydande skador.

F: Vilka är de största utmaningarna ur teknisk synvinkel??

A: De viktigaste problemen är: Bitmessage-nätstabiliteten; möjlighet till DDOS-attack med hjälp av ASIC. Meddelanden “lever” bara i två dagar. Men jag planerar att använda ytterligare kanaler som I2P messenger eller något liknande. 

F: Hur har du hanterat samarbetssvaret hittills till BitXBay? Känner du att det har varit positivt? Har du gjort några ändringar i programvaran på grund av den?

A: Jag förstod att människor som använder kryptovalutor ser fram emot att prova sådan programvara, men det första intresset för BitXBay verkade vara ännu starkare än jag förväntade mig! Det inspirerar mig mycket! Gemenskapen har i stort sett tagit mitt projekt mycket positivt. Men nödvändigheten att ladda ner cirka 30 gigabyte samtidigt och de nya Bitcoin-blocken gör dessutom att programvaran fungerar långsamt. Det var det största problemet, så samhället bad mig att utveckla Lite-versionen av programvaran för utbredd användning. Det var också många förfrågningar om att göra hela Escrow-affären med hjälp av bara en transaktion. Ett sådant beslut minimerar såväl säljarens som köparens risker. Det finns dock stora svårigheter med säkerhet som jag försöker klara av nu. Många människor är rädda för virus integrerade i programvara. Det är absolut omöjligt, eftersom du kan kontrollera detta först efter flera verifieringar. Jag har inte råd med en revision just nu men jag skulle vara tacksam för människor som skulle verifiera programvaran bara på grund av deras intresse för ärendet.

F: Arbetar du med översättningar eller tänker du gå ner på linjen? Eller kan användarna bestämma sig för att helt enkelt posta på vilket språk som helst?

A: På BitXBay kan vem som helst lägga alla erbjudanden skrivna på vilket språk som helst för tillfället. Det finns ett Unicode-stöd. Men mjukvarugränssnittet har endast engelska tillgängliga nu. Jag tänker översätta programvaran till så många språk som möjligt för att göra det mest bekvämt för användarna.

F: Finns det planer på att gå in på mobila eller andra plattformar?

A: Jag kommer att göra mitt bästa för att göra BitXBay-programvaran bekväm för mobilanvändning. Bitmessage antas för närvarande inte för mobila plattformar, men den situationen kan förändras efter lanseringen av nästa Bitmessage-version. Jag kommer då att kunna börja arbeta med mobilapplikationen.

F: Kommer du att kontinuerligt uppdatera BitXBay?

A: Säker. Jag kommer att ägna all min tid åt ständig uppgradering och support av programvaran. Det skulle vara perfekt att få uppdateringarna att flyta genom Bitmessage-nätverket. Jag kan inte testa det nu eftersom det tar min dator för lång tid att skicka ett så stort meddelande.

F: Tänker du arbeta med det som ett huvudprojekt eller som ett sidoprojekt?

A: Jag kommer att spendera mitt liv på det här projektet.

Teamets passion är uppenbar och deras mål är prisvärda. Med ett så litet team och brist på finansiering kommer BitXBays framgång till stor del att vara beroende av gemenskapens antagande i ett tidigt skede. Potentialen för en sådan fri onlinemarknad kan bara realiseras om den används i stor skala, och bara tiden kan avgöra om BitXBay når en tillräckligt bred publik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me