Ispravna analiza cijene bitcoina 3. dio: Profesionalizam

Ovo je treći i posljednji dio našeg trodijelne serije o tome kako se pravilno ponašati Bitcoin analiza cijena.

U prvom dijelu našeg vodiča razgovarali smo o dvije prevladavajuće škole ekonomske misli, austrijskoj i kejnzijanskoj školi. Gledali smo na neučinkovitost pozitivizma u ekonomiji i kako uzimanje prakseološkog pristupa ekonomskoj analizi daje mnogo korisnije podatke. Zatim smo primijenili načelo austrijske ekonomije na analizu cijena Bitcoina i ukratko istražili načine na koje bi netko mogao provesti analizu cijena koristeći prakseološku metodologiju.

Napisao David Precious [CC BY 2.0], putem FlickrNapisao David Precious [CC BY 2.0], putem Flickr-a

U drugom dijelu našeg vodiča razmotrili smo kako zapravo provesti analizu. Razgovarali smo o važnosti vijesti u austrijskom procesu analize cijena i o tome koje vrste vijesti imaju najznačajniji utjecaj na Bitcoin cijena. Zaključili smo da samo najveće vijesti koje dolaze od bilo kojeg igrača na glavnim tržištima, vlada ili utjecajnih ljudi ili tvrtki unutar same Bitcoin zajednice imaju značajan utjecaj na cijene. Upozorili smo čitatelje na pogrešnu pretpostavku da bi svaka pozitivna vijest trebala vršiti pritisak na rast cijene Bitcoina. Zatim smo detaljno razmotrili kako pravilno razlikovati dugoročne i kratkoročne trendove i važnost najnižih cijena u analizi. Na kraju smo razgovarali o pravilnom vremenu koje treba koristiti za provođenje analize cijena. Pokušaj prečestog pisanja analize pokazat će se problematičnim, jer se promjene cijena mogu objasniti ispitivanjem postupaka pojedinaca. Kad bi netko pokušao analizirati tržište svaki dan, ne bi izvještavao o ničemu osim o normalnim, svakodnevnim aktivnostima. Stoga bi analizu cijena Bitcoina trebalo provoditi jednom tjedno.

Ova posljednja instalacija naglašava važnost provođenja analize cijena Bitcoina s visokom razinom profesionalnost i poštenje. Ove dvije osobine su od najveće važnosti u ovom području ekonomske analize. Čitatelji vašeg članka mogli bi uzeti podatke koje pružate i upotrijebiti ih kao savjetodavni izvor prilikom razmatranja njihovog tijeka investicijske akcije.

Održavanje profesionalnosti i poštenja prilikom provođenja analize cijena bitcoina

Od thinkpanama [CC BY-NC 2.0], putem FlickrAutor thinkpanama [CC BY-NC 2.0], putem Flickr-a

Kada se uključujete u analizu cijena Bitcoin-a, neophodno je biti izvjestan i profesionalan i iskren. Kao što je gore spomenuto, svatko tko pročita vaš članak mogao bi upotrijebiti podatke koje ste proslijedili kao savjet o tome kako uložiti svoj novac, čak i ako tvrdite da ne bi trebali. Vaš bi članak mogao nekoga uvjeriti da unovči svoje bitcoine ili uđe u svoj fiat. To stavlja analitičara sa značajnim sljedbenicima u položaj utjecaja u Bitcoin zajednici. Ako pisac ima dovoljno čitateljstva, a ti čitatelji uvijek slijede spisateljev savjet, tada bi pisac mogao imati izravan utjecaj na cijenu Bitcoina. Ova pozicija moći dolazi sa poticajem da potakne ljude da djeluju na način koji će koristiti piscu. To se ne bi smjelo dogoditi.

Bilo koji legitimni analitičar cijene bitcoina nikada ne bi trebao davati izravne savjete o tome kako bi njegovi čitatelji trebali uložiti svoj novac upravo iz razloga što bi analitičar imao snažan poticaj za davanje savjeta koji bi koristili njemu ili njoj, a ne zajednici Bitcoin u cjelini . Ispravna analiza cijena Bitcoina trebala bi sadržavati informacije koje su opisne i špekulativne, ali nikad propisane.

Analitičar cijena također bi trebao biti izuzetno iskren u svojim izvještajima. Sada je naravno prihvatljivo iznositi svoja mišljenja i koristiti svoja osobna uvjerenja u svojoj analizi, jer se cijela ova praksa ionako uglavnom temelji na špekulacijama i osobnom mišljenju. No, nikad ne treba lagati ili namjerno izmišljati informacije zbog kojih će njihova analiza cijena Bitcoina izgledati solidnije nego što zapravo jest. Nikada ne bismo smjeli lagati kako ne bismo bili netočni. Zaista moramo prihvatiti vjerojatnost da ćemo na kraju pogrešno prognozirati. Nema srama biti netočan; neizvjesnost je suština tržišta, pa treba očekivati ​​netočna predviđanja! Morali bismo se ponositi kada ispravno interpretiramo podatke i koristiti ih za iskreno predviđanje koje se ostvarilo. Međutim, ne bismo se trebali osjećati loše ili ljutiti kad tržište radi ono u čemu je najbolje i proizvodi nešto što nitko nikada nije mogao predvidjeti. Čak i pod rizikom da budu netočni i posramljeni, analitičari uvijek trebaju davati iskrena mišljenja i pisati iskrena izvješća.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Ukratko, legitimna analiza cijena Bitcoina trebala bi uvažavati utjecaj koji bi oni mogli imati i izvještavati podatke na iskren način. Prihvatljivo je pisati pristrane članke koji koriste vaša osobna uvjerenja, sve dok ne namjerno lažete ili izmišljate informacije kako biste ojačali opaženu ispravnost vaše analize.

Tako se završava treći, i posljednji nastavak u našoj seriji o provođenju pravilne analize cijena Bitcoina. Koristeći ispravnu ekonomsku metodologiju, tražeći prave vijesti, ispravno identificirajući trendove i najniže cijene te ostajući profesionalni i pošteni, može se točno protumačiti tržišne podatke i pružiti zvučne analize s jakim predviđanjima za budućnost cijene Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me