Izdanje Dark Wallet Alpha 4

Mračni novčanik

The Skliska cesta postao prvo široko uspješno internetsko tržište koje posluje isključivo na kriptovalutama, s rekordom u pružanju inače nedostupnih predmeta. Bilo da je riječ o ilegalnim opojnim sredstvima, rastućim mogućnostima kockanja ili nedopuštenim materijalima bilo koje prirode, internetsko crno tržište može ući u svaku pukotinu našeg društva. Put svile koristio je novčanik korisnika, zajedno s mješalicom, sustavom reputacije, privatnim porukama, stranicama prodavača i arbitrima. Bitcoin je primarna kriptovaluta koja se koristi u takvim internetskim transakcijama, a iako je privatna, značajke poput mrežne javne knjige mogu uzrokovati oprez kod nekih koji žele ostati potpuno nevidljivi. Grupa kodera, poznata kao unSystem, izdala je Dark Wallet 1. svibnja 2014. Dark Wallet je aplikacija dizajnirana da u potpunosti zakriva identitete i aktivnosti svojih korisnika, na način koji korisnicima Bitcoina pokušava pružiti vrstu anonimnosti Darkcoinov Darksend pruža da Darkcoin korisnika.

Program želi eliminirati državnu regulativu koja će se oslanjati na vezivanje određenih bitcoina za pojedinca putem svog novčanika. Kroz složenu enkripciju i miješanjem korisničkih plaćanja u gomilu koja se ne može ući u trag, internetski kapital nastoji učiniti potpuno neprativim. Ovo može zapaliti crna tržišta kao što je Put svile. Općenito, njihov je cilj pružiti šifrirane alate masama i otvoriti novi spektar trgovinskih mogućnosti.

Arhitektura

Dark Wallet kao svoj Bitcoin standard koristi libbitcoin, još jedan projekt tima unSystema. U izradi je od svibnja 2011. Libbitcoin pruža asinkroni kod koji služi kao temelj za nekoliko drugih projekata. Projekt tvrdi da ga prvenstveno zanima Satoshijev izvorni protokol, s ciljem stvaranja proširive, prilagodljive, fleksibilne arhitekture koja omogućava Bitcoin-u da se može visoko konfigurirati. Sve je to u skladu s fokusom tima na privatnost zajedno s rastom Bitcoina povećanjem fleksibilnosti i održavanjem cijelog sustava što je moguće decentraliziranijim. Dark Wallet također koristi Obelisk, blockchain upit. Također je prilagodljiv i zasnovan na financijskim aplikacijama. Obelisk također ima potpuno klijent zasnovan na Pythonu i knjižnicu, što će omogućiti lako prenošenje na više platformi, uključujući Android, Windows i Mac. Tim također radi na Javascript bibliotekama za daljnje širenje Dark Wallet-a, zajedno s dodacima koji web uslugama omogućuju pristup sličnim kriptografskim tehnologijama. Da bi sakrio transakcije, Broadcaster, nezavisni proxy, emitira transakcije miješajući ih s drugim transakcijama novčanika. Također ima mogućnost prilagodljive naknade za brzinu do otkrića.

Postupak koji se koristi za širenje transakcija naziva se Coin Join. Uklanjanjem pretpostavke da je osoba na prijemu, od A do B, ista kao osoba koja prima sredstva transakcije, od C do D, tada se B i D mogu zbuniti baš kao što se A i C mogu zbuniti, pa stvarajući anonimni niz transakcija između četvero ljudi. Svaki potpis u transakciji s više potpisa postaje neovisan. To omogućava korisnicima Bitcoina da odaberu brojne ulaze za korištenje, zajedno s nizom izlaza za primanje sredstava. Tada se svaka transakcija može neovisno potpisati, a njihovi potpisi spojiti. Međutim, neće se potvrditi dok se ne dostavi svaki potpis. Svaka od tipki povezanih s multikeyom koristila bi se za provjeru zajednice, a također i za maskiranje identiteta pojedinačnog vlasnika Bitcoina. Korisnici mogu odbiti potpisati transakciju za koju smatraju da ima problema. Coin Join koristilo bi se kada više ljudi kupuje s određenog područja ili šalje sredstva na pojedinačni račun, tako da bi dvoje ili više korisnika surađivalo radi privatnosti i olakšalo opterećenje mreže. Spojene transakcije ne mogu se razlikovati od uobičajene transakcije, ako bi se ovaj sustav raširio, čak i onima koji nisu koristili Coin Join povećala bi se privatnost jer ulazno zajedničko pridruživanje neće biti vrlo snažan dokaz kontrole nad novčanikom. Pridruživanje kovanica moguće je bez mijenjanja bilo kojeg temeljnog koda Bitcoina.

Učinci na cijenu bitcoina

Ulivanjem izravno na crno tržište i povećanjem sigurnosti, Dark Wallet ima potencijal podići cijenu Bitcoina značajno. Povećanje sigurnosti, a time i povećavanje udobnosti, privuklo bi pojedince u potrazi za inače nedostupnom robom ili koji namjeravaju svoje financijske transakcije držati u tajnosti. Zbog toga kupuju više Bitcoina, po višim cijenama. Cjelokupna vrijednost Bitcoina nastavila bi rasti, uzrokujući daljnja ulaganja onih koji raspravljaju o povezanosti s Bitcoinom. To bi privuklo još više pozornosti na Dark Wallet i potencijalno stvorilo suptilni ciklus koji bi redovito pomagao u porastu cijena Bitcoina.

Verzija Alpha 4

Objavljena 13. lipnja 2014., Alpha 4 verzija Dark Wallet usmjerena je na isporuku automatizacije s više potpisa, tako da ručno potpisivanje s više tipki nije potrebno. Novi razvoj završava prethodnu gnjavažu oko kopiranja i lijepljenja neparnih skripti kako bi potpisivanje višestrukog potpisa moglo proći. Osnovne značajke Dark Wallet-a sada su na mjestu, stoga je razvoj napredovao do faze u kojoj su sigurnost, stabilizacija i korisnost postali fokus razvoja. Mehanika uparivanja u predvorju otvorila je vrata, tako da se potpisi s više potpisa mogu automatski poslati drugim korisnicima, što također omogućuje širenje potpisa drugim članovima fonda određenog novčanika. Sada, kada se kreiraju fondovi, oni se također šalju uparenim vlasnicima. Obavještavaju se ovi vršnjaci kako bi mogli prihvatiti novčana sredstva omogućujući uvoz novčanika. Tada se potrošena sredstva propagiraju kako bi ih prikrila, vršnjaci ih mogu potpisati, a potpisi se propagiraju. Kad određeni vršnjak primi dovoljno potpisa, emitirat će transakciju i širenje će se zaustaviti jer su sredstva tajno uspješno prenesena. Izdanje alfa 4 trajalo je duže nego što se očekivalo zbog razvoja foruma unSystem i prevođenja wiSi stranica unSystem na farsi i španjolski. Beta bi trebala uskoro stići, premda treba obaviti mnogo posla.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Programeri potiču testere da koriste Darknet novčiće, a ne prave Bitcoine, dok sustav ne bude potpuno osiguran i temeljito testiran.

Bilješke o cjelovitom izdanju dostupne su ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me