Izvješće PwC: Kriptovalute nose prijelomni potencijal

‘Novac nije cilj: Razumijevanje tržišta kriptovaluta koje se razvija’ naslov je nove 17 stranice izvještaj objavio PricewaterhouseCoopers (PwC). Tvrtka koja je jedna od četiri velike revizorske kuće na svijetu je bila analizirajući digitalni novac i njegov utjecaj na financijsku industriju više od dvije godine.

pwcJedno od ključnih preuzimanja njihovih istraživanja je to više nije pitanje hoće li kriptovaluta transformirati financijski sektor, već kada i kako.

PwC je identificirao pet glavnih ključnih igrača na tržištu u razvoju: trgovci, tehnološki programeri, investitori, financijske institucije, regulatori i potrošači. Tvrtka je provela istraživanje kako bi bolje razumjela perspektivu potrošača i tvrdi da će potrošači igrati ulogu koja najviše mijenja igru.

[tweet_box design = “default”] Anketa: 86% ispitanika koji su koristili kriptovalute u posljednjih godinu dana očekuju da će se njihova uporaba digitalnog novca značajno povećati u sljedeće tri godine. [/ tweet_box]

Izvještaj ima za cilj educirati ljude koji su novi u ekosustavu kriptovaluta, kao i podijeliti vrijedne informacije s onima koji su s njima upoznati. Dok je govorilo o kriptovaluti, izvještaj je naglasio neke od njegovih ključnih prednosti: nepropusnost za krivotvorenje, brze i nepovratne transakcije i decentralizirani blockchain koji pruža sigurnost i transparentnost cijelom sustavu.

Govoreći o fenomenu kriptovaluta, PwC sugerira da to nije nešto što će nestati u budućnosti, već zamijenit će konvencionalna tržišta tržištima koja vode nova tehnologija.

U izvještaju se navodi:

“Kriptovalute nose revolucionarni potencijal kako bi potrošačima omogućile pristup globalnom sustavu plaćanja – bilo gdje i bilo kada – u kojem je sudjelovanje ograničeno samo pristupom tehnologiji, a ne čimbenicima kao što su kreditna povijest ili bankovni račun.”

Govoreći o rastu tržišta, dokument kaže da se njegov razvoj trenutno u velikoj mjeri oslanja na rizične kapitaliste koji ulažu u tehnologiju i pokušavaju zaraditi na oscilacijama cijena, spominjući to kao jedan od glavnih razloga nestabilnosti u cijeni. Izvještaj je to tvrdio digitalna valuta mora se razviti iz ruku investitora u ruke potrošača i tek tada će postići stabilnost.

Krhko tržište

TržišteUnatoč mnogim inovativnim aplikacijama koje tehnologija nudi, ona također ima popriličan udio nedostataka. Tržište se na tom putu suočilo s nekim velikim izazovima, od pojave mračnih web stranica koje koriste digitalni novac kao jedinu mogućnost plaćanja do Mt. Gox pad.

Tehnologija je primamljiva i za kriminalce koji iskorištavaju ključne značajke kriptovalute. To je jako utjecalo na cijenu i reputaciju tržišta, istodobno povećavajući volatilnost. Međutim, izvješće je pojasnilo da su takvi primjeri ne predstavljaju zajednicu u cjelini a njihov će se utjecaj polako smanjivati ​​kako tržište sazrijeva.

Razvoj tržišta

Glavnu ulogu na ovom tržištu u razvoju imat će potrošači i trgovci, s obzirom na to da Bitcoin nudi potrošačima jeftiniju i bržu opciju plaćanja peer-to-peer (P2P) u usporedbi s tradicionalnim dostupnim uslugama. Glavna promjena dogodit će se kada potrošači dobiju jednostavan pristup kriptovalutama, kao i mogućnost brzog pretvaranja u fiat valutu. Usvajanje će također rasti usporedo s stvaranjem ponuda koje se posebno udovoljavaju potrošačima koji plaćaju koristeći kriptovalute.

Digitalni novac predstavlja izvrsnu priliku za trgovce, jer nudi niže naknade za transakcije, istodobno uklanjajući mogućnost bilo kakvih povraćaja sredstava. Međutim, volatilnost Bitcoina također predstavlja prijetnju trgovcima, ali to će se na kraju poboljšati kako tržište raste.

Izvještaj završava mogućim izgledima za blockchain tehnologiju na kojoj se temelji kriptovaluta. Prepoznajući potencijal blockchaina, izvještaj navodi:

“Ova tehnologija može otvoriti vrata revolucionarnim mogućnostima u više industrija. Escrow računi, ponude vrijednosnih papira i financijskih instrumenata, ‘pametni ugovori’ i izborni sustavi samo su neki od koncepata o kojima se raspravlja. «

Za više detalja izvješće možete preuzeti sa stranice ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me