Japan da se suzdrži od propisa, implikacije na cijenu bitcoina

Liberalno-demokratska stranka (LDP), dominantna stranka u japanskoj politici od 1955. godine, najavila je da neće donijeti nikakav zakon čiji je cilj ograničiti ili regulirati Bitcoin u svakom slucaju. Ova najava dolazi u svjetlu razmatranja japanske vlade u pisanju zakona o bitcoinima po zakonu nakon zloglasnog Mt. Gox se srušio krajem 2013. Mt. Gox je bio najveća svjetska burza bitcoina u vrijeme koje je prethodilo njenom neuspjehu, odgovoran za većinu svjetskih transakcija bitcoina. U blistavom prikazu nesposobnosti ili onoga što neki smatraju namjernom prijevarom, Mt. Gox je dopustio da nestane 850 tisuća bitcoina. U vrijeme ovog nestanka bitcoini su vrijedili više od 450 milijuna USD.

Srećom, umjesto da na brzinu donosi restriktivno zakonodavstvo o razmjeni bitcoina ili samoj valuti, japanska Liberalno-demokratska stranka uzela je svoje vrijeme, razmišljajući hoće li donijeti takav zakon ili ne. Očito su se odlučili protiv donošenja propisa o Bitcoinima; Takuya Hirai, zastupnik LDP-a i čelnik internetske medijske podjele LDP-a govorio je u ime stranke i rekao Reutersu da “U osnovi smo zaključili da ćemo, za sada, izbjeći pomak prema zakonskoj regulativi.”

Potencijalni učinci zakonodavstva na cijenu bitcoina

Najava iz LDP-a da će ostati neutralni u vezi s pitanjem zakona o Bitcoinima vjerojatno označava izbjegnuti metak za cijenu Bitcoina. Sudeći prema prošlim reakcijama cijene Bitcoina na pokušaje Kine da zabrani Bitcoin iz njihove zemlje, čini se vjerojatnim da bi bilo koja vrsta provedbe zakona o Bitcoinima proizvela privremeni porast volatilnosti cijena Bitcoina, više od normalne stope volatilnosti cijena Bitcoin , a moguće i dugoročni pad cijene Bitcoina.

Međutim, nedavno preplašenost oko bitcoin rudarskog bazena, Ghash.io, postizanje 51% snage raspršivanja stvorilo je u Bitcoin zajednici manjinu koja podržava vladinu regulaciju Bitcoina. S ideološkog gledišta, nelogično je pozivanje na vladinu regulaciju koja pretpostavlja povjerenje u vladu kako bi se regulirali bazeni za rudarenje bitcoina jer su eliminirali nepovjerljivu prirodu Bitcoina. Proturječno je široko prihvaćenoj libertarijanskoj ideologiji koja postoji, barem labavo, u većini zajednice Bitcoin. Bez obzira na ideološke filozofije, međutim, objektivna činjenica ove situacije je da postoji mala podrška vladinoj regulaciji Bitcoina.

Što bi regulacija Bitcoina mogla značiti za cijenu Bitcoina? Očigledan je odgovor da će svaki vladin pokušaj regulacije Bitcoina izvršiti silazni pritisak na cijenu Bitcoina zbog činjenice da bi to vjerojatno odvelo mnoge ljude od Bitcoina.

Međutim, to pretpostavlja da bi vlada donijela zakone za ograničiti upotreba Bitcoina. Što ako vlada učini nešto da stimulira njezino prihvaćanje, kao što je to na neki način povezujući s središnjom bankom koja nudi jeftine kredite? U takvoj bi situaciji cijena Bitcoina naglo porasla, zajedno sa svim ostalim područjima gospodarstva koja se napuhuju daleko iznad održivih razina zbog politike središnjeg bankarskog novca. Nažalost, rast cijene Bitcoina bio bi izuzetno privremen. Mjehur bi se vjerojatno srušio u jednom trenutku, nakon što je dotična središnja banka ugovorila svoju kreditnu ponudu. Dakle, učinci vladine intervencije na cijenu Bitcoina u neposredna pojam može ići u bilo kojem smjeru. Ali dugoročno učinci su negativni, u smislu održavanja trenda rasta cijene Bitcoina.

Ne bi li Vladina uredba učinila bitcoin sigurnijim i uzrokovala rast cijene Bitcoina?

Pretpostavimo da vladina intervencija ne proizvodi izravni učinak na cijenu Bitcoina. To bi se dogodilo najvjerojatnije jer zakonodavstvo ne bi bilo usmjereno na sam bitcoin, već na bitcoin razmjene. Pretpostavimo da su vlade ograničile poslovanje razmjene bitcoina. Možda se čini kao da bi takva vrsta regulacije učinila tržište Bitcoina sigurnijim, a time i stabilizirajući cijenu Bitcoina. Međutim, kao raspravljali smo, ometanje tržišta razmjene bitcoina, čak i ako je u svrhu “sigurnosti potrošača”, potiče uspostavljanje monopola na razmjeni. Zamislite da li je vlada neizravno – ili izravno – uspostavila jednu jedinstvenu Bitcoin burzu ili malu, usko povezanu grupu burzi, koja će dominirati Bitcoin transakcijama u toj zemlji.

Što ako je ta razmjena ili međusobno povezana razmjena na kraju postala druga Mt. Gox, i srušio se zbog nesposobnosti ili namjerne prijevare? Cijena Bitcoina strmoglavo bi pala, baš kao i kad se srušio pravi Mt Gox. Međutim, za razliku od fiat-a, više bitcoina ne može se stvoriti iz zraka kako bi se poduprlo nesolventno tijelo. Ne bi bilo spašavanja za spas ove tvorevine koja bi, u sve svrhe i svrhe, bila vrlo slična tradicionalnom bankarskom sustavu kojeg podržava vlada..

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Također, vjerojatno je da bi pad cijene Bitcoina bio još gori u ovoj hipotetskoj situaciji. Jednom Mt. Gox se srušio, potrošači su imali nekoliko drugih mogućnosti razmjene bitcoina na koje su mogli slobodno migrirati, a to je vrlo vjerojatno primijenilo trenje koje je umanjilo pad cijene Bitcoina. U situaciji kada postoji jedan, vladin monopol nad razmjenom za svaku zemlju koja trguje bitcoinima, prepreke ulasku postavljene propisima vjerojatno bi onemogućile migraciju na razmjenu u drugoj zemlji u slučaju neuspjeha razmjene jedne zemlje. Rezultat takvog ograničenja u konkurenciji odbio bi cijenu Bitcoina na pod u slučaju neuspješne razmjene. Ovdje možemo vidjeti da bi bilo koja regulacija Bitcoina imala neki utjecaj na cijenu Bitcoina koji se može ili ne mora predvidjeti nakon donošenja takvog regulatornog zakonodavstva.

Ekonomska teorija i hipotetske situacije, po strani, činjenica je da se Japan odlučio zadržati japansko tržište bitcoina slobodnim i nereguliranim. Hoće li japanska vlada ostati neutralna po pitanju regulacije Bitcoina ne može biti sigurno. No, zasad će tržište ostati slobodno, a cijena Bitcoina bit će određena slobodnom igrom tržišta, umjesto neviđenim posljedicama vladine intervencije. Iz ove nastavljene japanske neutralnosti možemo ekstrapolirati da, za sada, čimbenici koji određuju trenutni izravnani trend cijena Bitcoina ostaju jednaki.

Sve dok stvari ostaju jednake, analiza koju je ovaj autor napravio u prethodnoj članak ostat će konstantni. Trenutna cijena Bitcoina ostat će stabilna, a možda će čak i lagano rasti, sljedeća dva tjedna, sve dok američka savezna vlada ne započne aukciju zaplijenjenih bitcoin-a Silk Road. Nakon te točke ostaje nepoznato što će se dogoditi s cijenom Bitcoina. Aukcije bitcoina mogle bi preplaviti tržište i tako sniziti cijenu Bitcoina ili bi ih se mogli držati kupci kovanica Puta svile, što bi moglo održati trenutni trend cijena Bitcoina ili poslužiti kao katalizator za još jedan pomak prema gore u cijeni Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me