Jason Williams: Bitcoin Association of Australia “vill att Bitcoin ska bli lika mainstream som dollar”

Bitcoin har en ny grupp representanter i Australien och nu är det verkligen officiellt. Den ideella Bitcoin Association of Australia bildades den 23 oktober och arbetar redan för att öka medvetenheten i landet.

Organisationens mål stämmer överens med de som marknadsförs av Bitcoin Foundation – i grunden för att skydda och standardisera Bitcoin, utbilda människor om kryptovaluta – eftersom den nya institutionen lovar att arbeta för att få Bitcoin erkänt på regeringsnivå genom framtida händelser och andra initiativ.

De föreningens president, Jason Williams, pratade med 99Bitcoins om denna nya utmaning och målade en aktuell bild av Bitcoins inflytande i Australien.

IMG_7053Jason Williams

Nu när Bitcoin Association of Australia äntligen är verklighet, vad blir dina första projekt?

Jason Williams – ”Det är de allra första dagarna för oss, men vi tänker engagera oss och vara tillgängliga för engagemang med australiska myndigheter som Australian Tax Office, AUSTRAC (AML / CTF / KYC) eller ASIC (Australian Securities and Investment Commission) ). En annan viktig utmaning vi står inför är korrigering av felinformation där ute. Ja, Bitcoin kan användas för olyckliga ändamål, men det kan traditionell valuta också. Vi vill skingra några av myterna, samt prata med regeringen och individer om bra Bitcoin-praxis.

Vad försöker Bitcoin Australia ändra?  

I slutändan skulle Bitcoin Australien vilja att Bitcoin skulle bli lika mainstream som dollar. Det finns så många saker på den här vägen som vi behöver ta itu med. Vi måste till exempel ta fram officiella ståndpunkter från regeringen angående Bitcoin, vi måste utbilda människor om säkra Bitcoin-metoder, Bitcoin-teknik måste bli lättare för icke-tekniska människor att använda och den allmänna medvetenheten och felinformationen kring Bitcoin måste hanteras.

FotoAustraliens Bitcoin Association

Det är första gången på hundratals år som en livskraftig alternativ valuta har fått chansen att bli upptagen av masspopulationen. Tack och lov är de flesta bekanta med elektroniska former av valuta och digital interaktion med den, så att få Bitcoins till mainstream kommer inte att vara så svårt som det kunde ha varit.

Bitcoin Australia vill få Bitcoin-communityn och dess kultur att växa i Australien. Vi vill se till att det finns en kontinuerlig utveckling av bästa praxis när ny teknik blir tillgänglig. Saker som kryptering, offlineplånböcker eller plånböcker för hårdvara måste marknadsföras som idévägar att lagra Bitcoins.  

Vi har också pratat om Bitcoin Australia-ackrediteringsprogram. Till exempel, för att minska risken för online-stöld av Bitcoins, kan Bitcoin Australia utveckla ett ackrediteringsförfarande komplett med vår egen reglerings- och auditivprocess. Med detta sagt har vi bara pratat om möjligheten. Vi inser att detta är ett viktigt diskussionsobjekt, men vi startar egentligen bara i Australien, och det kommer realistiskt att dröja en stund innan det kommer att genomföras.

Kommer föreningen att ha medlemmar? 

Absolut. Vi har just utarbetat ett nivåschema för medlemskap som inkluderar en permanent grundarstatus kopplad till medlemskapet för medlemmar som registrerar sig tidigt. Vi vill verkligen känna igen dem som sätter sin tro på oss, som en nystartad organisation i Australien, och tycker att detta är ett ganska rimligt sätt att säga tack för att du stöder oss.

Hur går implementeringen av din BitPOS (programvara som gör det möjligt för handlare att snabbt acceptera Bitcoin)?

sdasdBitPOS

BitPOS går bra. Vi lanserar vårt nya system redo för Beers4Bitcoins – julfesten @bitcoinSYD – den 1 december. Det finns en massa fantastiska funktioner som kommer med den här nya versionen, till exempel affiliate management, en portal för självregistrering av köpman, en portal för självstyrning av handlare, tvåfaktorautentisering och andra killerfunktioner. Vårt mantra på BitPOS är att göra allt så enkelt som möjligt för våra kunder.

Det finns en hel del intresse för BitPOS inifrån Bitcoin-communityn och utifrån. Jag har varit i kontakt med människor inte bara i Australien utan också Nya Zeeland och Hong Kong. Vår resa till Melbourne var också mycket fruktbar: vi har etablerat relationer och partnerskap och har startat ett försäljningskontor där nere.  

Vi är också mitt i att utveckla marknadsförings- och utbildningsmaterial för befintliga och potentiella säljare. Det är verkligen full fart framåt för BitPOS. Det är fantastiskt, spännande och utmattande på en gång och jag skulle inte ha det på något annat sätt. Jag pratade med någon den här veckan och försökte förmedla min spänning, jag slutade säga att jag inte kunde lägga tillräckligt med ord i rätt ordning för att låta dig veta hur jag tycker om detta.

Hur är de allmänna medvetenhetsnivåerna i Australien just nu?

Jag har intervjuats för en nationell tv-show som sitter i bästa tid med målgruppen som Australiens mammor och pappor. Händelser som detta, med nationell räckvidd, blir allt vanligare i landet. Australien får också nationell presstäckning då och då på grund av högprofilerade händelser i Bitcoin-samhället. Tyvärr är några av de större händelserna i Bitcoin-världen negativa, vilket är vad allmänheten konsumerar.

Nyligen var det ett nytt ansikte på BitcoinSYD [Sydneys mötesgrupp]. Han måste ha varit en “babyboomer” och såg ut som en liten larrikin, inte den typ av människor som normalt kommer till mötena. Han ställde många riktade frågor om att säkra och köpa Bitcoins. Han chattade med en massa människor och sa att det förmodligen snart kommer tillbaka igen. Detta är ett perfekt exempel på att allmänheten blir mer och mer medveten om Bitcoin i Australien.

Vad tycker du om tillväxten av Bitcoins pris? Kommer det att fortsätta ständigt?

Jag bär verkligen fyra olika Bitcoinhattar. För det första är det BitPOS: ur vårt perspektiv är handlare skyddade mot valutafluktuationer av själva typen av BitPOS verksamhet. Vi riktar oss för närvarande mot låga biljettartiklar så att prisökningar inte kommer att sticka slutkunden för mycket. För det andra kommer BitcoinSYD, där vi tänker ”Wow, priset skjuter i höjden! Vad orsakar det? Expanderar marknaden? Ska vi vänta med att köpa eller sälja? ”. Sedan kommer Bitcoin Australien, där vi tror att Bitcoin är en stark, innovativ teknik som bara kommer att fortsätta växa och utvecklas. Och sedan finns det jag som tänker “Fan, jag önskar att jag inte sålde”. 

Eventuella prognoser för framtiden?

Ja, Bitcoin kommer att finnas i många år framöver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me