Kako kupiti Monero – vodič za početnike

Kako kupiti Monero – vodič za početnike

Monero je stekao veliku pažnju zbog svoje uloge bitcoin alternative na mračnom webu. Nakon uspjeha, mnogi ljudi sada pokušavaju nagađati o cijeni. U ovom postu dat ću vam kratki pregled Monera i različitih načina na koje ga možete kupiti na mreži.

Kako kupiti Monero Sažetak

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Da biste kupili Monero (XMR), slijedite ove korake:

Ako vam Kraken ne uspije, evo nekoliko dodatnih mogućnosti kupnje:

Tako Monero kupujete ukratko. Ako želite detaljno objašnjenje postupka i Monero sam nastavlja čitati, evo što ću pokriti:

1. Što je Monero?

Monero spada u kategoriju anonimnih kovanica – što znači da kriptovaluta, koja se za razliku od Bitcoina, ne može javno pratiti. Unutar ove kategorije naći ćete i još dva glavna konkurenta – Dash i Zcash.

Ako želite kratki pregled Monera, pogledajte našu epizodu Bitcoin Whiteboard Tuesday u nastavku:

Monero postiže prilično dobru anonimnost korištenjem nekoliko metoda.

Nepovezive skrivene adrese

Ponovna upotreba adrese jedno je od čestih pitanja privatnosti Bitcoina. Primanje višestrukih uplata na jednu adresu omogućava svima koji znaju vašu adresu da prate njezino stanje i sve povezane dolazne i odlazne transakcije.

Još je gore što se čak i zasebne adrese u vašem novčaniku mogu povezati zbog načina na koji se Bitcoin ručke mijenjaju. Iz tog razloga je programer jezgre Bitcoina Luke Dash Jr. rekao da bi “samo budala koristila Bitcoin kao što je danas za darknet.”

U Moneru ne postoje takvi problemi s privatnošću. Sve su odredišne ​​adrese zaklonjene unutar njegovog blockchaina, tako da ih samo pošiljatelj i primatelj mogu identificirati. Analiza Monero blockchaina nikada neće otkriti odredišnu adresu na koju se prima XMR.

Umjesto toga, vidljiv je samo kriptografski hash odredišta, jedinstven za svaku transakciju. Samo pošiljatelj ili primatelj mogu to dekodirati kako bi otkrili stvarnu adresu. Te prikrivene adrese poznate su kao “skrivene adrese”.

Osim očitih prednosti privatnosti, skrivene adrese imaju niz posljedica, poput onemogućavanja utvrđivanja trenutne XMR distribucije među adresama.

RingCT

Iznos koji se šalje u bilo kojoj Monero transakciji zamagljen je prstenastom povjerljivom transakcijom ili nakratko ringCT. (vrlo) Jednostavno rečeno, umjesto da emitira stvarni iznos koji se šalje, korisnik prenosi samo mali podatak slučajnog izgleda.

Ovi su podaci dovoljni da potvrde da je iznos koji se šalje zakonit, a da stvarni iznos ostane privatan.

Neizvedive uplate s potpisom

Potpisi zvonom način su da se prikriva identitet pošiljatelja u Moneru. Kad god potpišem XMR transakciju, dodatni se potpisi dodaju u moj vlastiti potpis pa je praktički nemoguće razlučiti tko je poslao transakciju.

Kombinacija gore navedena 3 elementa čini Monero labirintom ogledala za bilo koji potencijalni tragač. Ne može se utvrditi nikakva određena veza, samo nejasna mogućnost povezivanja.


2. Kako kupiti Monero (XMR) u 3 koraka

1. korak: nabavite Monero novčanik

Najsigurniji način pohrane Monera bio bi na hardverskom novčaniku. Danas Monero podržavaju samo Ledger novčanici.

Korištenje hardverskog novčanika pružit će vam sigurnost spremanja vašeg privatnog ključa (tj. Vaše “lozinke” izvan mreže), a istovremeno ćete moći poslati XMR putem sučelja radne površine po potrebi. Loša strana je naravno što hardverski novčanici koštaju.

Ako ne želite koristiti hardverski novčanik, uvijek možete koristiti novčanik s besplatnim softverom. Preporučujem upotrebu službeni novčanik za stolna računala iz Monero devs.

Ako se niža razina privatnosti ne tiče vas, MyMonero web novčanik prikladan je za upotrebu i ne zahtijeva preuzimanje cijelog Monero novčanika za radnu površinu.

MyMonero je usluga koja pruža besplatne hostirane Monero račune za one koji ne bi željeli sami pokretati puni Monero klijent ili za one koji koriste uređaje s ograničenim resursima. Razvijen je uz pomoć tima Monero Core.

Računu možete pristupiti na bilo kojem uređaju pod uvjetom da imate pristup privatnom ključu za prijavu. MyMonero nikad ne zna vaš privatni ključ za prijavu i stoga ne može trošiti vaša sredstva bez vašeg odobrenja. Sva privatna kriptografija vrši se lokalno na vašem uređaju.

Napokon, možete koristiti i Exodus – popularni novčanik softvera koji podržava XMR i preko 100 različitih kripto sredstava. Novčanik također ima ugrađenu zamjenu za zamjenu XMR-a za druge kriptovalute i obrnuto.

Pronalaženje vaše Monero adrese

Nakon što nabavite Monero novčanik, morat ćete dobiti svoju XMR adresu. Adresa je vrlo dugački niz slova (velika i mala slova) i brojeva koji počinju s “4”. Evo primjera:

46awGHmrCxk7iei4pGPxXRUmL3Xy6K7KBeY4DFTyX86d8su49r5JzC2YsPZohoF5sqCxqhGUAYV5SQ8jUp2SyvsaKmTwPE2

Korak 2: Pronađite XMR razmjenu

Lokalni Monero je tržište koje okuplja kupce i prodavače na kojem možete pronaći široku paletu mogućnosti plaćanja za kupnju Monera.

Kraken dopušta fiat depozite koji vam omogućuju izravnu kupnju Monera. To, međutim, zahtijeva da prođete postupak provjere razmjene.

Drugi način kupnje Monera je da prvo kupite Bitcoin ili Ethereum s fiatom (tj. USD, EUR, GBP), a zatim razmijenite svoj Bitcoin za Monero putem Binancea. Bitcoin možete kupiti kreditnom karticom putem Coinmame.

Dodatne opcije za trgovanje Bitcoinom ili Ethereumom za Monero uključuju sljedeće razmjene: Bitfinex (više ne prihvaća američke kupce), HitBTC, Poloniex, Bithumb i Bittrex.

Korak 3: Povucite novčiće

Nakon što kupite svoj Monero od odabrane burze, pobrinite se da ga premjestite u vlastiti novčanik. Nikada ne ostavljajte svoje novčiće na razmjeni, jer ih to stavlja izvan vaše kontrole.

Nakon što novčići dođu u vaš novčanik, uspješno ste završili postupak kupnje Monera.

3. Često postavljana pitanja

Koliko vrijedi Monero?

1 XMR jednak je 138 USD

Kako kupiti Monero na Krakenu?

Možete li kupiti Monero kreditnom karticom?

Monero ne možete izravno kupiti kreditnom karticom. Jedina je mogućnost kupiti Bitcoin ili Ethereum kreditnom karticom, a zatim ih zamijeniti za Monero.

4. Zaključak

Većina kriptovaluta dobra je samo za špekulacije. Monero je jedan od rijetkih koji se ugodno držim dugoročno. Monero se pokazao korisnim i (unatoč nekim svojim primjenama) legitimnim.

Izgleda da od sve tri vodeće anonimne kovanice Monero prevladava kada je riječ o tehnologiji i usvajanju.

Jeste li imali iskustva s kupnjom Monera? Ako je tako, volio bih čuti o tome u odjeljku za komentare u nastavku.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me