Källor: SEC Undersökning av “Alex Green” pågår

Coin Fire har lärt sig från namngivna källor att en aktiv utredning har påbörjats för hantering av icke-ackrediterade investeringar i Moopay LTD och att “Alex Green” namnges specifikt i interna dokument och information.

Coin Fire blev först medveten om denna utredning den 14 oktober, men tjänstemän inom SEC och justitieministeriet informerade aktivt vår redaktion att inte äventyra nuvarande utredningar. Eftersom ny information har kommit fram och en tredje källa gick framåt med ytterligare information känner våra redaktörer sig nu tvungna att börja publicera information.

Den 9 oktober fick Coin Fire information från en källa inom US SEC att Moopay LTD tillsammans med sju andra kryptovalutaföretag var under aktiv utredning för oregistrerade värdepapper i kryptovalutavärlden. Coin Fire flyttade snabbt för att få en lista över de namngivna företagen. Den 10 oktober fick vi en andra bekräftelse av informationen och en uppdaterad lista som visar att flera företag under aktiv utredning har placerats på bakre brännaren så att rättsmedicinska revisorer som fördes in från IRS och andra federala myndigheter för att börja kamma igenom informationen.

Flera medlemmar av Coin Fire-personalen ifrågasatte giltigheten av IRS-revisorer som användes i en SEC-utredning men vår verkställande redaktör Mike skulle senare lära av en namnlös källa som är bekant med de förfaranden som används för att taktiken är vanlig.

Budgetnedskärningar har gjort att flera federala myndigheter inte kan ägna personal åt redovisningsprocessen och att ett visst redovisningsteam vid IRS ofta kan kallas in för att hjälpa till med andra federala verksamheter. Vi har ingen bekräftelse på att IRS arbetar med DOJ och SEC; det är dock inte ovanligt. De IRS genom CID har specialiserat talang specifikt för att analysera affärs- och personuppgifter och att ofta med sådana fall med värdepappersbedrägerier som skatteflykt ofta kommer med territoriet. IRS använder över 2800 specialagenter för denna typ av utredningar och de lånas ofta ut till andra organ.

Den 14 oktober fick vi veta att Moopay, LTD och Moolah skulle lämna in “konkurs” som ett sista steg för att ge skydd till den utmanade VD och på grund av ekonomisk dålig förvaltning.

Senare på kvällen i ett Skype-samtal med en källa som är mycket bekant med situationen skulle vi lära oss att Alex Green har bytt namn flera gånger men vår redaktionella policy förbjuder publicering av information som erhålls från inofficiella källor och vårt team skulle börja arbeta för att få ytterligare information från relevanta brottsbekämpande tjänstemän.

Den 15 oktober skulle information från flera källor börja dyka upp att Alex Green kunde vara en känd bedragare som har drivit under namnet Ryan Gentle Francis. CCN har tillhandahållits flera overifierade dokument som påstås visa detta som ett möjligt faktum i den pågående situationen.

Coin Fire lärde sig också information från en verifierad källa om att Moolah / Moopay LTD skulle få en kontantinjektion från en välkänd riskkapitalist i kryptovalutautrymmet och med tillstånd från tidigare inblandade parter arbetade Coin Fire för att berätta riskkapitalisten om information om nuvarande amerikanska regeringens utredningar på ett ansvarsfullt sätt. Inblandade VC svarade inte på Coin Fire om den information som lämnades men vi fick veta att på grund av några av de pågående bekymmerna om potentiella brottsbekämpande åtgärder skulle Alex Green avgå från sin tjänst i Moolah.

Den 16 oktober skulle personen som kallas Green publicera ett offentligt blogginlägg på Moolah-bloggen och förklara sin avgång och ange,

Jag vill börja med att säga att i mitt sammanhang nedan är min identitet irrelevant. Min identitet blir relevant om jag bryter mot lagen, vilket är varken jag själv eller mina anställda har gjort. För att vara så tydlig som möjligt kan jag ha fötts som John Smith, och det spelar ingen roll. Detta ska inte tas som bekräftelse eller antagande av något som kommer att följa i ett senare skede. I lagens ögon heter jag Alex Green.

Ytterligare ledde till häpnadsväckande spekulationer om att rykten om namnbyte och annan information som avslöjas online var sant och ger ytterligare giltighet för dem som gör anspråk. Senare på eftermiddagen fick Coin Fire information om att personen känd som Alex Green hade plockats upp för förhör och släppts, men Coin Fire har ännu inte kunnat verifiera äktheten hos dessa påståenden och anser att Mr. Green inte är i Storbritannien baserat på information som tillhandahålls oss.

Som det nu står är den person som kallas Mr. Green nu under pågående utredning för värdepappersbedrägeri och med DOJ-inblandning sannolikt flera andra saker som vi inte kommer att spekulera i för att undvika att skada de nuvarande utredningarna.

När Coin Fire frågade en tjänsteman på rekordkommentaren om de aktuella utredningarna fick vi helt enkelt veta att de inblandade organisationerna inte officiellt kommenterar några potentiella eller pågående utredningar – om det finns några – för att skydda utredningens karaktär..

Vid denna tidpunkt är det uppenbart att “Alex Green” sannolikt är utsatt för utredningar från olika amerikanska organisationer, privata klagomål inlämnas och nu arbetar internationella organisationer alla för att få relevant information för att få ett bättre grepp om situationen. Vi kommer noga att övervaka situationen för mer information och information.

En sak är tydlig, Moolah, Moopay och Mintpal är sannolikt irreparabelt skadade av hela denna situation.

Bild från Scott S.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me