Kanada végrehajtja a Bitcoin rendeletet

A kanadai kormány módosította a bűnözésből származó jövedelemről (pénzmosás) és a terrorizmus finanszírozásáról szóló 2000. évi törvényt, Bitcoin szabályozás, amely megkövetelné, hogy bármely Bitcoin-vállalkozás, függetlenül attól, hogy Kanadában vagy azon kívül székhellyel rendelkezik, elég szigorú irányelveket kövessen a kanadai pénzügyi területekre átfedő üzleti tranzakciók lebonyolításakor. A 2000. évi bűncselekményekből (pénzmosás) és a terrorizmus finanszírozásáról szóló törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot először márciusban vezették be, ám a kanadai parlament csak június 19-én fogadta el. Bár valószínűleg a Bitcoin lesz a leginkább érintett kriptovaluta, mivel ez a legnépszerűbb, ez a módosítás nem korlátozódik a Bitcoinra. A jogszabály nyelve olyan, hogy minden kriptovalutát felölel, az alábbiak szerint:

„A 6. rész 19. osztálya módosítja a bűncselekményekből (pénzmosás) és a terrorizmus finanszírozásáról szóló törvényt, többek között az ügyfelek azonosítására, a pénzügyi intézmények és közvetítők nyilvántartási és nyilvántartási követelményeinek fokozására, az online kaszinók hivatkozására és az alkalmazás kiterjesztésére. törvény hatálya alá tartozó személyek és szervezetek, amelyek virtuális pénznemekkel és külföldi pénzszolgáltatási vállalkozásokkal foglalkoznak. ”

A Bitcoin-szabályozásnak ez a darabja minden olyan vállalkozást, amely elsősorban a Bitcoin és más digitális pénznemek kereskedelmével foglalkozik, a pénzszolgáltatási vállalkozások közé sorolná. Pénzszolgáltatási üzletágba sorolás esetén minden Kanadában üzleti tevékenységet folytató Bitcoin-társaságra számtalan követelmény vonatkozna, mint például nyilvántartás vezetése, ellenőrzési eljárások, gyanús tranzakciók bejelentése és regisztráció. Ez a Bitcoin-szabályozás azt is előírja, hogy minden olyan Bitcoin-társaság, amely bármilyen típusú Bitcoin-üzletet folytat a kanadai gazdaság területén, regisztrálja magát a kanadai pénzügyi tranzakciók és jelentések elemző központjában. Ha nem regisztrálja magát ebben az irodában, súlyos büntetéseket szabnak ki az érintett vállalkozásra. Ezek a szankciók magukban foglalják azon vállalatok nevének nyilvánosságra hozatalát, amelyek nem tettek eleget a Bitcoin-rendeletnek, ami rendkívül káros lenne minden olyan Bitcoin-vállalkozás számára, amely megpróbál együttműködni bármely kanadai bankintézettel.

A Bitcoin-szabályozás lehetséges hatása

A jogszabály, amely végrehajtja ezt a Bitcoin rendeletet, kiterjed Bármi Bitcoin üzlet, amely Kanadában üzletel, függetlenül a vállalat székhelyétől. Ha Robocoin Bitcoin ATM-et akar telepíteni egy kanadai városba, meg kell felelnie az új Bitcoin-rendeletnek. Ha egy kanadai állampolgár bármilyen mennyiségű bitcoinot vásárol vagy ad el tőlük Coinbase, akkor a Coinbase-nek meg kell felelnie a Bitcoin rendeletnek. Ennek a Bitcoin-szabályozásnak a terjedelme e két példában nyilvánvalóvá válik; a világ minden Bitcoin vállalatának be kell tartania ezt a kanadai Bitcoin rendeletet, különben lényegében kitiltják őket Kanadából.

Nem mondható el, hogy a kanadai parlament szándékosan próbálta-e elfogadni a Bitcoin rendeletét Kanadában a Bitcoin terjedésének korlátozása érdekében. A kanadai törvényhozók szándékától függetlenül azonban ez a Bitcoin-szabályozás jelentősen csökkentheti a Bitcoin elfogadottságának mértékét a kanadai hazai gazdaságban. Ha a tőzsdék és az ATM-szolgáltatók úgy döntenek, hogy nem lépnek be Kanadába, vagy megszüntetik a már meglévő kanadai vállalkozásukat, akkor a kanadai városokban működő más helyi vállalkozásoknak – helyi kávézóknak és könyvesboltoknak – nehezebb elfogadniuk a Bitcoin-ot termékeik fizetési eszközeként, mert nincs törvényes módja annak, hogy a bitcoinjaikat fiatra cseréljék, amit jelenleg meg kell tenniük a rezsiköltség fedezésében. Ezenkívül minden olyan külföldi Bitcoin vállalkozás, amely kanadai ügyfelek vonzására törekszik, a Bitcoin szabályozása miatt nem fogja ezt megtenni. Lényegében ez a Bitcoin-szabályozás olyan költségessé és megterhelővé teheti a Bitcoin kereskedési tevékenységét, hogy elutasíthatják a kanadai pénzügyi szektorokba való teljes belépést..

Befolyásolhatja-e ez a Bitcoin-rendelet a Bitcoin árát?

Amikor Kína megpróbálta betiltani a Bitcoin-ot, a Bitcoin ára nagyon negatívan reagált. Bár a Kanada által elfogadott Bitcoin-szabályozásnak valószínűleg nincs akkora hatása, mint a kínai „tiltásoknak”, mivel pusztán szabályozásról van szó, és nem közvetlen tiltásról, mégis hatással lehet a Bitcoin árára. Bármely rossz hír a Bitcoin közösségben hatással lehet a Bitcoin árára, és a Bitcoin szabályozásnak ez a része elég jelentős hír.

Úgy tűnik azonban, hogy ez a hír legalább a jelen pillanatban nem befolyásolta a Bitcoin árát. A Bitcoin ára a nap nagy részét (2014. június 23.) az 580 dolláros tartományban töltötte, a nap nagy részében 588 dollár körül mozgott, ami valamivel alacsonyabb, mint az elmúlt napokban a piacokon uralkodó 590 dolláros tartomány. A Bitcoin árának ez a nagyon kicsi csökkenése aligha ennek a kanadai hírnek az eredménye. Mivel a Bitcoin ára csak néhány dollárral esett vissza, és nem esett tovább, arra utal, hogy ez a normál kereskedés eredménye. A hírárakra adott válaszként jelentkező Bitcoin áringadozások általában hirtelenek, vagy nagyon mélyek vagy magasak, attól függően, hogy jó vagy rossz hír volt-e. Bár ennek a Bitcoin-szabályozásnak mindig van egy kis lehetősége arra, hogy negatívan befolyásolja a Bitcoin árát, amint a Bitcoin-szabályozás valóban érvényesülni kezd, nagyon valószínűtlen, hogy a Bitcoin-szabályozás hatással lenne a Bitcoin árára vagy az elterjedésére. Bitcoin Kanadában. A legtöbb olyan vállalkozás, amelyet ez a jogszabály érint, már azon dolgozik, hogy megfeleljen ennek a jogszabálynak – annak a ténynek köszönhető, hogy ezek a vállalatok más országokban hasonló jogszabályokba ütköztek, és most azt várják, hogy jelen lesz olyan országokban, mint Kanada. Tehát valószínű, hogy a Bitcoin árának e hírekre adott reakciójának kezdeti hiánya jelzi a kanadai Bitcoin szabályozásnak a Bitcoin árára gyakorolt ​​jövőbeli hatásait, amelyek a legjobb esetben is elhanyagolhatóak.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me