Kereskedők, akik elfogadják a bitcoin fizetését Afrikában

Bitcoin a fejlődő világ számára & unbanked’- ez a téma visszhangzik az online bitcoin közösségekben. Mindezen megbeszélések ellenére a Bitcoin-akciók nagy része látszólag a tengerentúlon zajlik – Észak-Amerika, Európa & Ausztrália. A szenzációhajhász mainstream média nagy hangsúlyt fektet a világ fejlettebb részein zajló eseményekre (Dell, Gyft, Elhalmoz, Beepi) – helyesen, mivel ezek az események összességében nagyszerűek a Bitcoin ökoszisztémájának szempontjából.

Ennek ellenére némi fényt kell vetni a világszerű afrikai kontinens más részeire. Egy meglehetősen új koncepció – a Bitcoin Afrika egyes részein ismeretlen, és ezzel egyidejűleg vonzóbbá válik Keleten, Nyugaton & Dél-Afrika. A hozzáértő afrikai vállalkozók és vállalkozások elismerik a Bitcoin fizetési módként történő alkalmazásának előnyeit.

Kiemelek néhány figyelemre méltó kereskedőt, akik úttörő szerepet játszanak a Bitcoin-fizetésekben Keleten, Nyugaton & Dél-Afrika.

Kereskedők elfogadják a bitcoinokat Nyugat-Afrikában

Nigéria

Hosszú ideig a nigériaiak a nemzeti joghatóságon kívül is szembesülnek az online pénzügyi tranzakciókkal – részben neves e-mailes csalásaik és online csalási kísérleteik miatt. Ezen akadályok ellenére a nigériai e-kereskedelmi szektor vezető szerepet tölt be a kontinensen. A közelmúltban a PayPal online fizetési alternatívát indított Nigériában, egy vállalat részeként 10 új piacon.

Minku

Minku egy online divatüzlet, divatüzlet és kiegészítők, Nigériában bejegyzett cégként és adózási szempontból. Kunmi Otitoju, az alapító divatos csúcskategóriás bőrtáskákat tervez, amelyek helyi anyagokat és munkaerőt szereznek Nigériából. A Minku táskáinak és kiegészítőinek piaca mind helyi, mind nemzetközi szinten 16 országot érintő ügyfelekkel rendelkezik.

Minku valahol a divattervezés és a technika találkozásánál van, és a Bitcoin elfogadása olyasmi, ami megfelel egy teljesen nemzetközi online bolt működtetésének céljainknak.

A Virginia Tech Computer Science öregdiákja, Kunmi leírja a bitcoinok egyszerű elfogadásának lehetőségét – a Bitcoin globális fizetési technológia, rendkívül alacsony díjakkal és gyors tranzakciós sebességgel.

írta Kunmi Otitojuírta Kunmi Otitoju

Gyorsan felismerte azt a lehetőséget, amelyet a Bitcoin a vállalkozásának nyújtott. Mint gyakori utazás Európa-szerte, ahol dizájntermékeit forgalmazza, óriási ösztönzőként említette, hogy a telefonon és a laptopon könnyen elfogadható a bitcoin.

Sierra Leone

A nyugat-afrikai kis ország, mintegy 6 millió lakosával, Sierra Leone ad otthont Bureh, etikus divat kiegészítő cég. Bár az alapító, Daniel Heyman New York-i székhelyű, a vállalat termelése a Sierra Leone-i Freetown-ban található. A Freetown kikötőiből származó alapanyagokat helyi műhelyekben állítják össze a helyi alkalmazottak.

Tavaly Bureh bejelentette, hogy a Bitcoin-ot fizetési módként fogadja el BitPay, plusz 10 dolláros kedvezmény. A Bitcoin logikus választás volt – helyi jelenlétük van Sierra Leonéban, és nagyobb globális piacuk van Kínában, az Egyesült Államokban és Európában.

Tanaya Macheel előtt Daniel erről az alternatív megközelítésről beszélt.

 Rendelhetek New Yorkból, és gyakran átutalhatok az országba a helyi alkalmazottaink fizetése céljából.

Kereskedők elfogadják a bitcoinokat Kelet Afrika

Kenya

MamaMikes

Mamamikes egy kenyai kiskereskedelmi és nagykereskedelmi e-kereskedelmi webhely. Áruk és szolgáltatások széles választékát kínálják: elektronika, konyhai kiegészítők, ruhák, közüzemi fizetések, mobiltelefon-műsoridő, ajándékok és még sok minden más. Az oldal a kelet-afrikai diaszpórát célozza meg, akik tárgyakat szeretnének vásárolni barátaiknak és családjuknak Kenyában & Uganda. A közelmúltig a fizetési lehetőségek között szerepelt a szokásos gyanúsított PayPal, Visa & MasterCard. Ez év elején adták hozzá a Bitcoin-ot fizetési lehetőségként a weboldalukon.

Segeni Ngethe, vezérigazgató e-mailben válaszolva arról beszélt, hogy a vállalat miért döntött úgy, hogy opcióként hozzáadja a bitcoint

Miután elolvasta a Bitcoin fizetésének „súrlódásmentes jellegét”, volt értelme felajánlani ezt a fizetési lehetőséget ügyfeleinknek. A hitelkártyákat soha nem tervezték az interneten való használatra. A Bitcoin viszont isteni technológia az internetes kereskedelemben.

Magabiztosan kijelentette, hogy az alternatív fizetési lehetőség elfogadása óta eltelt rövid idő alatt biztató számokat kaptak azoktól az ügyfelektől, akik bitcoinokon keresztül fizettek.

“A bitcoin tulajdonosok körében való jelenlétünk növelésének további módszerein gondolkodunk”

Ngethe azt látja, hogy több afrikai kereskedő alkalmazza ezt a módszert, különösen az idegenforgalom területén. Kenya világszínvonalú turisztikai célpont és a tech szakma kialakulóban lévő központja. Az idegenforgalom, az e-kereskedelem és az átutalások melegágyak a bitcoin gyökeréhez Kelet-Afrikában.

BitSoko

Bár nem szigorúan kereskedő, BitSoko egy helyi főiskolai startup, amely a Kenyatta Egyetem Chandaria üzleti központjában és inkubációs központjában található. Gibson és Allan, a digitális fizetőeszközök rajongói, szívesen veszik figyelembe a digitális valutákban rejlő lehetőségeket főiskolai közösségük számára. Online kereskedői szolgáltatáson és bitcoin pénztárcán dolgoztak, mindkettőt bétateszten tesztelik a 60 000 hallgatóból álló Kenyatta Egyetemi Közösségen belül. Gibson, az egyik legfontosabb fejlesztő szerint,

A BitSoko megkönnyíti a bitcoinok beszerzését, tárolását és elköltését a felhasználók és kereskedők összekapcsolásával. A Bitsoko mobil pénztárcán keresztül a felhasználók bitcoinokat költhetnek, akárcsak a fiat a helyi kereskedőknél. A kereskedők a mobil pénztárcájukba fogadják a KES-t.

Hogy ösztönözzék a campus diákjait a bitcoinok elfogadására, kereskedőket vonultak be az egyetemre és környékére. Bejo bárja & Az étterem és a Chase Cyber ​​Café két kereskedő regisztrált.

Kereskedők, akik elfogadják a bitcoinokat Dél-Afrikában

Dél-Afrikában található a PayFast, a szubszaharai Afrika legnagyobb fizetési processzora, amely lehetővé teszi a Bitcoin fizetését. Az egyik kereskedő, akit szolgálnak, TakeAlot – Dél-Afrika legnagyobb online kiskereskedője bitcoinokat kezdett el fogadni az ügyfelektől.

Willem van Biljon, a vezérigazgató és a CTO örömmel jelentette be pár hete a bejelentést.

A TakeAlot-nál arra törekszünk, hogy innovatívak és ügyfélközpontúak legyünk; A Bitcoin felajánlása egy másik példa arra, hogyan törekszünk ezen ambíciók megvalósítására.

Jelenleg, árak a Rands-ben jelennek meg, az „Azonnali ETF” alá helyezett Bitcoin fizetési opcióval. A fizetési folyamatok a PayFaston keresztül történnek, míg a tranzakció maga a BitX, egy dél-afrikai Bitcoin tőzsde. A Bitcoin fizetési protokoll támogatása azonban építés alatt áll.

a PayFast általa PayFast által

Az SA vezeti a csomagot a kereskedők számában, akik elfogadják a fizetésért a Bitcoint. Csak néhányat felsorolva: CoinMap, Ashworth Afrika, Ezüst banán, Landmark PC & Szalonellátási üzlet

Eközben egy nyugat-foki tartományi földtulajdonos elad egy darab ingatlant Gumtree kizárólag bitcoinban (60 BTC).

A Bitcoin még mindig gyerekcipőben jár a kontinensen. Keressen további, a Bitcoinhoz kapcsolódó kereskedői tevékenységeket Afrikában.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me