Lehet-e a bitcoin Görögország következő hivatalos pénzneme? Valószínűleg nem.

Görögország azon a küszöbön áll, hogy kiszoruljon az euróövezetből, sőt, valószínűleg maga az Európai Unió is. Uniós hitelezői, az IMF, számos elemző szerint, még Görögország saját központi bankja is elismerte ezt. Ha Görögországnak megmutatják az ajtót, akkor az ország új pénznemre szorul, és a bitcoin közösségen belül néhányan azt spekulálják, hogy a bitcoin valóban az ország következő pénzneme lehet.

Mielőtt azonban bármilyen drámai következtetésre jutnánk, vegyünk egy mély levegőt. A Bitcoin vitathatatlanul a világ legjobb nem kormányzati támogatású pénzneme, és ennek oka van. A rendszert az alapoktól fogva úgy tervezték, hogy az ellátás korlátozásával megvédje az inflációt, nem tartozik a kormányok gyakori pénzügyi rossz irányításának alá, és többek között erősen névtelen.

Mindezek az erősségek azonban nem azt jelentik, hogy a bitcoin ideális nemzeti valutához. A kormányzati ellenőrzés hiánya miatt a bitcoin tökéletes azok számára, akik a kormány által támogatott devizák alternatíváját keresik. Egy kormány számára azonban ez az ellenőrzés hiánya hatalmas problémának bizonyulhat.

Valójában Görögország egyik legnagyobb problémája jelenleg az, hogy nincs ellenőrzése az euró felett. Ha Görögország ellenőrizné a saját pénznemét, a piaci ingadozások a valuta értékét az ország általános teljesítményéhez igazítanák. A nehézségekkel küzdő országok általában gyenge pénznemben szenvednek, ami aztán megkönnyíti az országok számára az áruk exportját, mert az árfolyamok miatt a külföldi országok olcsóbbak az áruk vásárlásában. A megnövekedett export ezután elősegítheti a gazdasági növekedést, és segíthet a küzdő országokban talpra állni.

Ez a globális pénzügyek nagyon összetett tendenciáinak és tendenciáinak leegyszerűsítése, de érted: a piacok gyakran képesek az önszabályozásra. Az egyik legfontosabb probléma, amellyel Görögország jelenleg szembesül, az, hogy gazdasága olyan valutához van kötve, amelyet Németország, Franciaország és más, erősebb gazdasággal rendelkező országok is használnak.

Hosszú történet, Görögország gazdasági csökkenéstől szenvedett, de erős pénzhez kötött, amelyet a Németországban és az euróövezet többi részén fellelhető stabil gazdaságok erősítenek. Ez megnehezíti az euró alkalmazkodását Görögország gazdasági gyengeségéhez.

Hasonlóképpen, a bitcoin soha nem lesz figyelemmel a nemzeti szintű előfordulásokra Görögországban vagy bárhol máshol. Ez nagyszerű a bitcoin-befektetők számára, akiknek nem kell attól tartaniuk, hogy vagyonuk bármelyik nemzeti kormányhoz kötődik, és a gyakran nem működőképes politikai rendszerek politikájához.

Görögország számára azonban, ha az ország a bitcoint veszi át pénznemként, akkor hasonló kihívásokkal szembesül, mint az euró esetében. Az ország olyan valutához fog kötődni, amely nem kapcsolódik saját fiskális politikájához és gazdasági teljesítményéhez. Ez lényegében kizár minden piaci alapú deviza-kiigazítást, ami megnehezíti Görögország számára, hogy saját gazdasági sorsáért feleljen.

Meg kell-e sérteni a bitcoin használókat, hogy pénznemük nem feltétlenül szippantja be a nemzeti valutát (vagy legalábbis azt állítom, hogy nem az)? Dehogy. A Bitcoin nem nemzeti pénznem, és soha nem is szabad. A különféle kormányok által a nemzeti pénzügyekkel szembeni növekvő rossz gazdálkodás után a világnak olyan pénznemre van szüksége, amely meghaladja a nemzeti szintű politikát, és a bitcoin lehet csak a válasz.

Tehát ha nem bitcoin, mi lesz, ha Görögország kilép az eurózónából?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Ha Görögországot kiszorítják az euróövezetből, akkor az ország nagy valószínűséggel saját nemzeti pénznemét bocsátja ki, valószínűleg a „drachma” monikere alatt. A drachma Görögország valutája volt 2002-ig, amikor az euró forgalomba került. Ha Görögország kilép az eurózónából, akkor nagy valószínűséggel saját nemzeti pénznemét bocsátja ki, ahelyett, hogy bitcoint vagy más valutát használna.

Ha egyébként megtörténik a kilépés, akkor a bitcoin jelentős ütemet élvezhet. Egyesek úgy vélik, hogy az euróövezet összeomolhat, ha Görögország távozik. Mások úgy vélik, hogy az eurózóna életben marad, de soha nem látott instabilitási hullám érheti.

Minél nagyobb a turbulencia a globális pénzügyi piacokon, annál vonzóbbá válik a kormánytól mentes bitcoin. Ez más elemzés egy másik napra, de minden bitcoin befektetőnek tisztában kell lennie ezzel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me