Loše vijesti za bitcoin: američka radna skupina za objavljivanje “Bitcoin pravilnika”

Izjava o odricanju odgovornosti: Mišljenja ovog autora ne odražavaju mišljenja coinbrief.net.

Nedavno je objavljeno da se američka radna skupina, sastavljena od saveznih regulatora, priprema objaviti „Bitcoin pravilnik “koji će” zaštititi korisnike virtualne valute od prijevara bez gušenja nove tehnologije. ” Iako neki ovu najavu pozdravljaju kao dobru vijest za Bitcoin, tvrdeći da će ojačati kripto-valutu štiteći korisnike od prijevara, najava je doista negativan razvoj u zajednici Bitcoin. Bilo koja vrsta regulacije Bitcoina nužno će ograničiti njegovu sposobnost širenja, čineći tako manju vjerojatnost da će zamijeniti sustav centraliziranog fiat novca.

Rasprava o regulaciji bitcoina

Zašto su nam uopće potrebne bilo kakve državne regulacije Bitcoina? Neki će možda reći da nam takva regulacija treba kako bismo spriječili novi kolaps burze, koji podsjeća na nedavni Mt. Gox debakl. Međutim, tržište je već samo po sebi riješilo taj problem bez ikakvog uplitanja vlade. Burze su odmah poduzele mjere kako bi osigurale sigurnost sredstava svojih korisnika kako bi spriječile ljude da povuku svoj novac s burzi. Sada je malo vjerojatno da ćemo vidjeti još jedno narušavanje sigurnosti slično onom na Mt. Gox. Ako to učinimo, bilo bi potrebno puno vještine da se probiju sigurnosne mjere najpopularnijih burzi. Toliko da bi takav haker ili hakeri vjerojatno mogli s lakoćom zaobići bilo koju vladu pod uvjetom sigurnosnih mjera ili propisa. Ako prepustimo tržištu da djeluje samo od sebe, ono će brže razvijati rješenja od vlade i učinkovitije od vlade. Zapravo, tržište može riješiti probleme za koje potrošači ni sami ne znaju da ih još imaju! Vlade mogu djelovati samo retroaktivno, dok akteri na tržištu preduzimaju preventivne mjere kako bi zaštitili svoju dobit, što sve sudionike na tržištu čini sigurnijima i uspješnijima.

U ovoj nedavnoj najavi nisu spomenuti posebni propisi. Međutim, možemo pretpostaviti, s popriličnim stupnjem preciznosti, da će ova regulacija biti usmjerena na poslovanje Bitcoin burzi, jer su regulatori napomenuli da im je cilj dopustiti da stvarna tehnologija Bitcoina ostane besplatna, a istovremeno štiti potrošače prijevara. Jedini način da se “zaštitimo” od prijevare, bez ugrožavanja osnovne bitcoin tehnologije, bio bi ograničavanje slobode razmjene. Nametanje bilo kakvih restriktivnih propisa na Bitcoin burzama nesumnjivo će poskupiti vođenje burze, čime će se ograničiti količina konkurencije na tržištu. Ta vrsta propisa o ubijanju konkurencije utire put monopolu da ustane i zavlada tržištem željeznom šakom. Već znamo što se može dogoditi kada se većina razmjenskih aktivnosti koncentrira u jednoj firmi.

Propis o bitcoinima može dovesti do nepoštenih monopola

Olakšavanje pojedinačnim tvrtkama monopola cijelog tržišta zasigurno će nas pripremiti za još jednu katastrofu sličnu Goxu. Ako se monopol nad razmjenom pojavi kao rezultat državnih propisa, imat ćemo tvrtku koja je odgovorna za 100% razmjene u SAD-u, a da ne budemo odgovorni potrošačima. Ako razmijeni tenkove, vlada neće kazniti svoje menadžere. Vlada će spasiti burzu kako bi spriječila katastrofu, a burza će i dalje neodgovorno postupati s našim novcem.

Ljepota tržišta je u tome što uvijek postoje mogućnosti. Ako jedno poduzeće propadne ili ne u potpunosti zadovolji potrošače, uvijek će se naći konkurenti koji će se povući. Ta vrsta natjecanja bit je inovacije. To je ono što pokreće tržište naprijed. To je ono što poduzeća drži odgovornima prema potrošačima. Kada vlade interveniraju, pozitivni napredak na tržištu gotovo se uvijek usporava ili u potpunosti zaustavlja. Zašto bismo to željeli raditi na Bitcoin razmjenama? Trenutno su razmjene središta aktivnosti Bitcoina. Budući da ima vrlo malo poslova koji plaćaju Bitcoin, jedini način da mnogi ljudi polažu potraživanja u Bitcoin zajednici je kupnja kovanica na razmjeni. To daje burzama znatnu količinu moći, što čini vrlo lošom idejom koncentrirati tu moć u jednoj burzi ili malom broju tvrtki, primjenom restriktivnog zakonodavstva.

Slobodno tržište je najbolje za Bitcoin

Ovi Bitcoin propisi mogli bi biti sljedeći Neutralnost mreže. Znamo da će mrežna neutralnost izazvati ogromnu monopolizaciju internetskog tržišta zbog činjenice da će tvrtka s najviše novca moći slomiti sve konkurente koji nisu u stanju snositi troškove prisiljavanja na pružanje jeftinijih brzina veze. Ako američka vlada usvoji zakonodavstvo kojim se reguliraju razmjene bitcoina, definitivno će postati puno skuplje za manje, novije razmjene koje se natječu s mnogo većim i čvrsto uspostavljenim burzama.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Što da je Japan postavljao propise o japanskim burzama tijekom Mt. Gox era? Što ako svi razmjena je bila prisiljena na Gox kao rezultat restriktivnih propisa? Pad bi bio mnogo veći i mnogo razorniji. Nemojmo raditi tu pogrešku sada kada je Bitcoin još relevantniji. Kripto-valuta uspijeva u decentralizaciji, a rođena je iz anarhije. Bitcoin ne treba uprtač, a zasigurno ne treba nacionalna vlada koja bi preuzela uzde. Ne treba nam vlada da se brine o nama ili da nas štiti od Bitcoina, jer smo puno izdržljiviji nego što nam vlada daje kredit. Neka slobodno tržište krene svojim tijekom. Sloboda će Bitcoin zajednici donijeti više prosperiteta od centralizacija ikad mogao.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me