Marco Santori kaže da se sudska odluka “Bitcoin je valuta” može koristiti “kao vrlo širok presedan”

Ako je išta dobro proizašlo iz Ponzijeve sheme koju je uspostavio Trendon Shavers – u svijetu kriptovaluta poznatiji kao ‘pirateat40’ – jest odluka teksaškog suca, koji je nedavno presudio da je “Bitcoin valuta ili oblik novca”, što znači da Komisija za vrijednosne papire (SEC) može nastaviti i tužiti osumnjičenog.

Dokument koji je potpisao sjevernoamerički sudac možete provjeriti ovdje. U ovom memorandumu, sudac Amos L. Mazzant vrši analizu slučaja u vezi s Bitcoin štednjom i povjerenjem (BTCST), “tvrtkom” koju su osnovali i kojom upravlja Shavers.

Osumnjičeni je putem platforme nudio i prodavao ulaganja denominirana u bitcoinima, uspio prikupiti najmanje 700 000 BTC, vrijednost koja je ekvivalentna gotovo 63 milijuna dolara po današnjim cijenama. Sumnje su bile očite, ali DIP je čekao sudsko mišljenje o tom pitanju. Konačno, sudac je objavio sljedeće mišljenje:

Jasno je da se Bitcoin može koristiti kao novac. Može se koristiti za kupnju dobara ili usluga, a kako su brijači naveli, plaća se za pojedinačne životne troškove. Jedino ograničenje Bitcoina je to što je ograničen na ona mjesta koja ga prihvaćaju kao valutu. Međutim, može se zamijeniti i za konvencionalne valute, kao što su američki dolar, euro, jen i juan. Stoga je Bitcoin valuta ili oblik novca, a ulagači koji žele ulagati u BTCST osigurali su ulaganje novca.

Bitcoin Examiner razgovarao je s Marcom Santoriem, predsjednikom Odbora za regulatorna pitanja u Bitcoin Foundation, o ovom pitanju. “Važno je razlikovati izjavu‘ Bitcoin je novac ’i‘ Bitcoin se može koristiti kao novac ’. Mislim da nije kontroverzno reći da se ‘Bitcoin može koristiti kao novac’. Ljudi stalno koriste Bitcoin umjesto novca. Mislim da je ova ograničena, funkcionalna izjava očita ”, rekao je odvjetnik.

Međutim, „kontroverzna je izjava je li Bitcoin novac. Kad se sve kaže, Bitcoin je sve i samo ono što jest. Način na koji ćemo to objasniti ljudima ovisit će o metafori koju odaberemo: novac, valuta, zajednička knjiga, roba, peer-to-peer gotovina, elektroničko zlato – odaberite svoju apstrakciju ”.

Ali što ova odluka znači za budućnost kriptovalute? Prema stručnjaku, to se mora smatrati izoliranom odlukom. „Sud je utvrđivao vrlo usko, preliminarno pitanje: jesu li ulaganja denominirana u bitcoinima„ vrijednosni papiri “kako bi došla u nadležnost saveznih sudova Sjedinjenih Država. Da bi bio ‘sigurnost’, proizvod mora biti ‘ulaganje novca’. Sud je utvrdio da je u tu svrhu ‘Bitcoin valuta ili oblik novca’. Tehnički, ovo je vrlo ograničeno vlasništvo koje bi se trebalo primijeniti samo na uski niz slučajeva s vrijednosnim papirima“, Objašnjava Marco Santori.

Ipak, mišljenje suca Mazzanta moglo bi otvoriti put za promjenu u svijetu kriptovaluta. “Međutim, praktički, pravnici, suci, kreatori politike i regulatori može se očekivati ​​da će ga koristiti kao vrlo širok presedan. Na primjer, financijski regulator može ga koristiti da podrži njihov stav da bi razmjena bitcoina trebala zahtijevati dozvolu za prijenos novca. Odvjetnik bi ga mogao iskoristiti da uvjeri suca u drugoj državi da su ukradeni Bitcoini njegovog klijenta imali stvarnu vrijednost, što bi podržalo zahtjev za naknadu štete. Implikacije su dalekosežne ”, dodaje.

Glavno je pitanje kako će sjevernoamerički pravni sustav gledati na ovakav slučaj? Prema Marcu Santoriju, “prije šest mjeseci” Bitcoini nisu regulirani “možda su bili poštena izjava. Danas to jednostavno nije istina u Sjedinjenim Državama “.

Predsjednik Odbora za regulatorna pitanja kaže da su „mnoge ne-američke jurisdikcije odlučile da zasad ne reguliraju prijenose Bitcoina. To se može (i vjerojatno će se) promijeniti kako Bitcoin dobiva sve veće prihvaćanje. Engleska i Njemačka, na primjer, usvojile su pristup “pričekaj pa vidi”. Ovdje i sada, u Sjedinjenim Državama, industriju Bitcoina izričito regulira više vladinih agencija. Prije nekoliko mjeseci znali smo da je Ministarstvo financija odlučilo to regulirati. Sada znamo da će to regulirati i Komisija za vrijednosne papire “.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me