Marco Santori säger att “Bitcoin är en valuta” rättsligt beslut kan användas “som ett mycket brett prejudikat”

Om något bra har kommit ut ur Ponzi-systemet som inrättats av Trendon Shavers – mer känt i kryptovalutavärlden som ”pirateat40” – är det beslut av en Texas-domare, som nyligen har bestämt att “Bitcoin är en valuta eller form av pengar”, vilket innebär att Securities and Exchange Commission (SEC) kan gå vidare och stämma den misstänkte.

Du kan kontrollera dokumentet som undertecknats av den nordamerikanska domaren här. I detta memorandum gör domare Amos L. Mazzant en analys av ärendet angående Bitcoin Savings and Trust (BTCST), ett “företag” grundat och drivs av Rakapparater.

Den misstänkte erbjöd och sålde investeringar i Bitcoin genom plattformen, lyckas samla minst 700 000 BTC, ett värde som motsvarar nästan 63 miljoner dollar i dagens priser. Misstanke var uppenbara, men SEC väntade på ett rättsligt yttrande i frågan. Slutligen släppte domaren följande yttrande:

Det är uppenbart att Bitcoin kan användas som pengar. Den kan användas för att köpa varor eller tjänster, och som rakapparater uppgav, för att betala för individuella levnadskostnader. Den enda begränsningen med Bitcoin är att den är begränsad till de platser som accepterar den som valuta. Det kan emellertid också bytas mot konventionella valutor, såsom amerikanska dollar, euro, yen och yuan. Därför är Bitcoin en valuta eller form av pengar, och investerare som vill investera i BTCST tillhandahöll en investering av pengar.

Bitcoin Examiner talade med Marco Santori, ordförande för kommittén för regleringsfrågor vid Bitcoin Foundation, om denna fråga. ”Det är viktigt att skilja mellan uttalandet” Bitcoin är pengar ”och” Bitcoin kan användas som pengar ”. Jag tycker inte att det är kontroversiellt att säga att ”Bitcoin kan användas som pengar”. Människor använder Bitcoins istället för pengar hela tiden. Jag tror att detta begränsade, funktionella uttalande är uppenbart ”, sa advokaten.

I alla fall, “det kontroversiella uttalandet är om Bitcoin är pengar. När allt är sagt och gjort är Bitcoin allt och bara vad det är. Hur vi väljer att förklara det för människor beror på den metafor vi väljer: pengar, valuta, delad huvudbok, råvara, peer-to-peer-kontanter, elektroniskt guld – välj din abstraktion ”.

Men vad betyder detta beslut för framtiden för kryptovaluta? Enligt experten måste detta ses som ett isolerat beslut. ”Domstolen fastställde en mycket smal, preliminär fråga: huruvida Bitcoin-denominerade investeringar är” värdepapper ”så att de faller under de federala domstolarna i USA. För att vara en ”säkerhet” måste produkten vara ”en investering av pengar”. Domstolen fann att “Bitcoin är en valuta eller form av pengar” för detta ändamål. Tekniskt, detta är ett mycket begränsat innehav som endast bör gälla för en smal uppsättning värdepappersärenden”, Förklarar Marco Santori.

Icke desto mindre kan domare Mazzants åsikt öppna vägen för en förändring i kryptovalutans värld. ”Men praktiskt taget advokater, domare, beslutsfattare och tillsynsmyndigheter kan förväntas använda den som ett mycket brett prejudikat. Till exempel kan en finansiell tillsynsmyndighet använda den för att stödja sin ståndpunkt att Bitcoin-utbyte bör kräva en penningöverföringslicens. En advokat kan använda den för att övertyga en domare i ett annat tillstånd att hans klients stulna Bitcoins hade verkligt värde, vilket skulle stödja ett skadeståndsanspråk. Konsekvenserna är långtgående ”, tillägger han.

Huvudfrågan är hur kommer det nordamerikanska rättssystemet att se på ett sådant fall? Enligt Marco Santori, “för sex månader sedan,” Bitcoins är oreglerade “kan ha varit ett rättvist uttalande. Idag är det bara inte sant i USA ”.

Ordföranden för kommittén för regleringsfrågor säger att ”många icke-amerikanska jurisdiktioner har beslutat att för närvarande inte reglera överföringar av Bitcoin. Det kan (och sannolikt kommer att förändras) när Bitcoin får mer vanlig acceptans. England och Tyskland har till exempel antagit en ”vänta och se” -strategi. Här och nu, i USA, regleras dock Bitcoin-industrin uttryckligen av mer än en statlig myndighet. För månader sedan visste vi att finansdepartementet valde att reglera det. Nu vet vi att Securities and Exchange Commission också kommer att reglera det ”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me