Marco Santori szerint a „Bitcoin egy valuta” bírósági döntés „nagyon széles precedensként” használható

Ha valami jó jött ki a Trendon Shavers által létrehozott Ponzi-rendszerből – a kriptopénz világában „pirateat40” néven ismertebb néven -, akkor egy texasi bíró döntése, aki nemrégiben úgy döntött, hogy „a Bitcoin pénznem vagy pénznem”, vagyis az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) folytathatja a gyanúsított perét.

Az észak-amerikai bíró által aláírt dokumentumot itt ellenőrizheti. Ebben a memorandumban Amos L. Mazzant bíró elemzi a Borotválkozók által alapított és üzemeltetett „Bitcoin Savings and Trust” (BTCST) ügyét..

A gyanúsított a platformon keresztül Bitcoin-alapú befektetéseket kínált és értékesített, legalább 700 000 BTC összegyűjtése, a mai árakon majdnem 63 millió dollárnak megfelelő érték. A gyanú nyilvánvaló volt, de a SEC bírósági véleményre várt az ügyben. Végül a bíró a következő véleményt tette közzé:

Egyértelmű, hogy a Bitcoin pénzként használható. Használható áruk vagy szolgáltatások vásárlására, és ahogy Borotválkozók kijelentették, az egyéni megélhetési költségek fedezésére szolgál. A Bitcoin egyetlen korlátja, hogy azokra a helyekre korlátozódik, amelyek elfogadják pénznemként. Ugyanakkor beváltható hagyományos devizákra is, mint például az amerikai dollár, az euró, a jen és a jüan. Ezért a Bitcoin pénznem vagy pénzforma, és a BTCST-be befektetni kívánó befektetők pénzbefektetést biztosítottak.

A Bitcoin Examiner beszélgetett Marco Santorival, a. Szabályozási Ügyek Bizottságának elnökével Bitcoin Alapítvány, erről a kérdésről. „Fontos különbséget tenni a„ Bitcoin pénz ”és„ A pénz pénzként használható ”állítás között. Nem gondolom, hogy ellentmondásos lenne azt állítani, hogy „a Bitcoin pénzként használható”. Az emberek a pénz helyett folyamatosan használják a Bitcoins-t. Úgy gondolom, hogy ez a korlátozott, funkcionális kijelentés nyilvánvaló ”- mondta az ügyvéd.

Azonban, “az ellentmondásos állítás az, hogy a Bitcoin pénz-e. Amikor mindent elmondtak és készek, a Bitcoin minden és csak az, ami. Az, hogy miként fogjuk elmagyarázni az embereknek, az általunk választott metaforától függ: pénz, valuta, megosztott főkönyv, árucikk, egyenrangú készpénz, elektronikus arany – válasszon absztrakciót ”.

De mit jelent ez a döntés a kriptovaluta jövője szempontjából? A szakember szerint ezt elszigetelt döntésnek kell tekinteni. „A Bíróság egy nagyon szűk, előzetes kérdést határozott meg: vajon a Bitcoin által denominált befektetések„ értékpapírok ”-e, hogy az Egyesült Államok szövetségi bíróságainak joghatósága alá kerüljenek-e. Ahhoz, hogy „értékpapír” legyen, a terméknek „pénzbefektetésnek” kell lennie. A Bíróság megállapította, hogy ebből a célból „a Bitcoin pénznem vagy pénzforma”. Technikailag, ez egy nagyon korlátozott részesedés, amelyet csak az értékpapírok szűk körére kell alkalmazni– magyarázza Marco Santori.

Ennek ellenére Mazzant bíró véleménye megnyithatja az utat a kriptopénz világában bekövetkező változások előtt. „Gyakorlatilag mégis ügyvédek, bírák, politikai döntéshozók és szabályozók elvárható, hogy nagyon széles precedensként használja. Például egy pénzügyi szabályozó felhasználhatja azt az álláspontjának alátámasztására, hogy a Bitcoin cseréjéhez pénzátutalási engedélyre van szükség. Egy ügyvéd felhasználhatja arra, hogy meggyőzze egy másik államban lévő bírót arról, hogy ügyfele ellopott Bitcoinjainak valós értéke van, ami alátámasztaná a kártérítési igényt. A következmények messzemenőek ”- teszi hozzá.

A fő kérdés az, hogy az észak-amerikai jogrendszer hogyan fog nézni egy ilyen ügyben? Marco Santori szerint „hat hónappal ezelőtt a„ bitcoinok nem szabályozottak ”igazságos kijelentés lehetett. Ma egyszerűen nem igaz az Egyesült Államokban ”.

A Szabályozási Ügyek Bizottságának elnöke azt mondja, hogy „sok nem USA-beli joghatóság úgy döntött, hogy egyelőre nem szabályozza a Bitcoin transzferét. Ez változhat (és valószínűleg változni is fog), mivel a Bitcoin egyre nagyobb elfogadásra tesz szert. Például Anglia és Németország „várj és láss” megközelítést alkalmazott. Itt és most, az Egyesült Államokban, bár a bitcoin iparágat egynél több kormányzati szerv kifejezetten szabályozza. Hónapokkal ezelőtt tudtuk, hogy a Pénzügyminisztérium a szabályozás mellett döntött. Most már tudjuk, hogy az Értékpapír és Tőzsdei Bizottság is ezt fogja szabályozni ”.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me