Mastercoin i Omniwallet Beta

Povijest glavnog protokola temeljenog na bitcoinima

U siječnju 2012. J. Willett je objavio tehničku knjigu pod nazivom “Druga Bitcoin bijela knjiga”. Pretpostavio je da već postojeće Bitcoin mreža bi mogla biti platforma pomoću koje su izgrađene druge aplikacije, uključujući nove valute koje ne trebaju vlastiti blockchain i razvoj pametnih ugovora.  U srpnju 2013. objavljena je ažurirana verzija tehničkog papira koji poziva na financiranje projekta Master Protocol, sa specifikacijama objavljenim krajem godine s detaljnim ograničenjima potrošnje za novčanike za štednju i ugovorima.

Glavni protokol omogućio bi stvaranje i razmjenu pametnih svojstava, kao i valuta koje su razvili korisnici. Mastercoins su sredstva koja Bitcoin vezuju za ove aplikacije izgrađene na njemu. Omogućio bi decentraliziranu funkcionalnost putem pametnih ugovora. Bez ikakvog razvoja softvera, korisnici bi mogli dizajnirati i objavljivati ​​vlastite valute putem Master protokola. Vlasništvo, a ne samo kapital, moglo bi se razmijeniti putem Glavnog protokola, poput naslova, djela i fizičkih proizvoda. Kako bi se financirao razvoj Protokola, stvorena je „Adresa za egzodus“, u kojoj su oni koji su u kolovozu 2013. godine na ovu adresu slali donacije Bitcoina dobivali stotinu Mastercoina po svakom poslanom Bitcoin-u. Kroz to je stvoreno i poslano u javnost 563.162,4 Mastercoina. Dodatnih 56.316,2 Mastercoina stvoreno je za financiranje razvoja protokola.

Što su Mastercoins? Kako se razlikuju od bitcoina?

Mastercoins su digitalni kapital potreban za korištenje glavnog protokola. Glavni protokol koristi lanac blokova kako bi omogućio značajke poput pametnih ugovora, valuta koje su razvili korisnici i decentraliziranih peer-to-peer tržišta. Protokol je prirodni razvoj Bitcoin, slojevita na vrhu. Ukupno postoji 619.478,6 mastercoin-a i više se nikada neće proizvoditi, bilo rudarskim putem ili bilo kojim drugim sredstvima.

U rujnu 2013. godine osnovana je zaklada Mastercoin za upravljanje valutom u adresi egzodusa i distribuciju Mastercoina. Odbor nije namjeravao postati središnje središte kroz koje su prolazile sve Mastercoin operacije, već biti prijelazni entitet koji uvodi demokratski sustav u pogledu budućih odluka Mastercoina. Mastercoin transakcije zahtijevaju naknadu u bitcoinima da bi se dodale u blockchain, jer su to u osnovi Bitcoin transakcije s različitim podacima u svojim izlazima.

Što je Mastercoin’s Omniwallet?

Omniwallet novi je web novčanik koji namjerava spojiti visoku razinu sigurnosti, intuitivno sučelje i podršku za više kriptovaluta. Sigurnosne kopije korisničkih novčanika izrađuju se svakih trideset minuta, a dostupna je i podrška za povezivanje novčanika s računima društvenih mreža. Privatni ključevi se ne šalju poslužitelju, osim u nečitljivom šifriranom formatu, pri čemu je cijeli program otvoren izvor, a hosting je dostupan na bilo kojem poslužitelju po izboru korisnika. Ne zahtijeva preuzimanje softvera, nema sinkronizacije s blockchainom, a fokus je na intuitivnom sučelju.

Omniwallet je spreman za rad s njim Bitcoin i Mastercoin, s izvornom podrškom za pametna svojstva, zajedno s valutama koje su stvorili korisnici, razvijenim kroz Master Protocol. Namjerava se razgranati na druge alt-kovanice koje nisu stvorene putem Mastercoina, kao npr Litecoin i drugi. Oprez i dalje treba primjenjivati ​​tijekom korištenja Omniwallet-a, posebno s velikim iznosima, jer je ušao u beta verziju 1. srpnja 2014. Tim se raduje stvaranju crowdsale stranica, razvoju razmjene između različitih vrsta korisničkih novčića i kontinuiranom sigurnosnom testiranju iz mnoštva..

Glavni protokol i Omniwallet donose i razvoj korisničkih valuta i pametne ugovore masama zajednice Bitcoin. Cilj je to učiniti jednostavnim i ne zahtijevati potrebu da pojedinci testiraju softver na svom računalu. To bi moglo nagovijestiti novu eru u razvoju kriptovaluta s valutama koje je tako jednostavno stvoriti da bi se mogle koristiti u tematskim parkovima kao žetoni za vožnju ili kao kredit u trgovini prilikom razmjene predmeta u objektima od cigle i žbuke. Dostupnost upotrebe pametnih ugovora proširuje raspon onoga što je moguće s Bitcoin-om i drugim valutama, zajedno s razvojem korisničkih valuta, kriptovalute mogu postati sredstvo pomoću kojeg se sve takve transakcije događaju. Bilo da kupujete dom, plaćate usluge ili otkupljujete nagrade članova u restoranu, Master Protocol i Omniwallet dovode Bitcoin u novo, zanimljivo carstvo. Ako ideja uspije i pruži iskoristivost koju programeri namjeravaju, čini se da će povećati cijenu i stabilnost Mastercoina i samog Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me