Mastercoin och Omniwallet Beta

Historia av det Bitcoin-baserade huvudprotokollet

I januari 2012 publicerade J. Willett en vitbok med titeln “The Second Bitcoin Whitepaper.” Han postulerade att det redan existerande Bitcoin nätverk kan vara en plattform genom vilken andra applikationer byggdes, inklusive nya valutor som inte behöver sitt eget blockchain, och utveckling av smarta kontrakt.  I juli 2013 släpptes en uppdaterad version av whitepaper som krävde finansiering av Master Protocol-projektet, med specifikationer som släpptes i slutet av året som beskriver utgiftsgränser för sparplånböcker och kontrakt..

Masterprotokollet möjliggör skapande och utbyte av smarta fastigheter samt användarutvecklade valutor. Mastercoins är de medel som binder Bitcoin till dessa applikationer byggda ovanpå den. Det skulle möjliggöra decentraliserad funktionalitet genom smarta kontrakt. Utan någon mjukvaruutveckling kan användarna designa och släppa sina egna valutor via Master Protocol. Egendom, inte bara kapital, kunde bytas ut genom huvudprotokollet, såsom titlar, handlingar och fysiska produkter. För att finansiera utvecklingen av protokollet skapades en “Exodus Address”, där de som skickade Bitcoin-donationer till denna adress i augusti 2013 fick hundra Mastercoins per varje skickad Bitcoin. Genom detta skapades 563 162,4 Mastercoins och skickades till allmänheten. Ytterligare 56 316,2 Mastercoins skapades för att finansiera utvecklingen av protokollet.

Vad är Mastercoins? Hur skiljer de sig från Bitcoin?

Mastercoins är det digitala kapital som behövs för att använda Master Protocol. Masterprotokollet använder blockkedjan för att möjliggöra funktioner som smarta kontrakt, användarutvecklade valutor och decentraliserade peer-to-peer-marknadsplatser. Protokollet är den naturliga utvecklingen av Bitcoin, lagrad ovanpå den. Totalt finns 619 478,6 Mastercoins och inga fler kommer någonsin att produceras, vare sig genom gruvdrift eller någon annan metod.

I september 2013 skapades Mastercoin Foundation för att hantera valutan i Exodus Address och för att distribuera Mastercoin. Styrelsen avsåg inte att bli ett centralt nav genom vilket alla Mastercoin-verksamheter reste igenom, utan att vara en övergångsenhet som inledde ett demokratiskt system när det gäller Mastercoin framtida beslut. Mastercoin-transaktioner kräver en avgift i bitcoins för att läggas till blockchain, eftersom det i grunden är Bitcoin-transaktioner med olika data i sina utdata..

Vad är Mastercoin’s Omniwallet?

Omniwallet är en ny webbplånbok som avser att slå samman säkerhet på hög nivå, ett intuitivt gränssnitt och stöd för flera kryptovalutor. Användarplånböckerna säkerhetskopieras var 30: e minut och det finns stöd för att länka plånböcker till sociala mediekonton. Privata nycklar skickas inte till servern utom i ett oläsligt krypterat format, där hela programmet är öppen källkod och värd är tillgänglig på vilken server som helst som användarna väljer. Det kräver ingen programvara för nedladdning, ingen synkronisering med en blockchain och har fokus på ett intuitivt gränssnitt.

Omniwallet är förutbestämd att arbeta med Bitcoin och Mastercoin, med inbyggt stöd för smarta fastigheter tillsammans med användarskapade valutor som utvecklats genom Master Protocol. Den avser att förgrena sig till andra alt-mynt som inte skapas genom Mastercoin, till exempel Litecoin och andra. Försiktighet bör fortfarande utövas när du använder Omniwallet, särskilt med stora summor, eftersom det gick in i beta 1 juli 2014. Teamet ser fram emot att skapa sidor med massförsäljning, utveckla utbyten mellan olika typer av användarmynt och fortsätta säkerhetsprovningar från folkmassan..

Masterprotokollet och Omniwallet tar både utvecklingen av användarvalutor och smarta kontrakt till massorna i Bitcoin-samhället. Målet är att göra det enkelt och inte kräva att individer behöver testa programvara på sin dator. Detta kan signalera en ny era inom kryptovalututveckling med valutor som är så enkla att skapa att de kan användas i temaparker som symboler för åkattraktioner eller som kredit i butiker när man byter artiklar i tegel och murbruk. Tillgången på användning av smarta kontrakt utökar utbudet av vad som är möjligt med Bitcoin och andra valutor, i kombination med utvecklingen av användarvalutor, kan kryptovalutor bli det sätt på vilket alla sådana transaktioner sker. Oavsett om du köper ett hem, betalar för tjänster eller löser in medlemsbelöningar på en restaurang, tar Master Protocol och Omniwallet Bitcoin till en ny, intressant värld. Om idén lyckas och ger användbarheten som utvecklarna tänker, verkar det troligtvis stöta på priset och stabiliteten för både Mastercoin och Bitcoin själv.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me