Mt. Gox eladja a Bitcoin védjegyet

TOKYO: Az összeomlott virtuális pénzváltó holdingja Mt. Gox el akarja adni a védjegyetBitcoin”A Wall Street Journal szerdán közölte.

Mt. Goxot egykor a Bitcoin gerincének, és behemótnak tartották a kriptográfiai tőzsdék között. Kezdetben Jed McCaleb, a Ripple Labs hírneve által létrehozott és üzemeltette, a csereplatformot később eladták Mark Karpeles számára.

A csere a Bitcoin név szinonimája volt, és óriási hasznot hozott a kereskedelmi tranzakciók díjai révén. Sajnos az Mt. Gox mocskos szó, és a kriptográfiai közösségek gúnyosan kezelik.

A növekvő jogi problémáikkal és a csalárd tevékenységek botrányos állításával, amelyek végül összeomlásához és felső vezetésük üldözéséhez vezettek, az Mt. Gox ma már a híres szó azoknak a kormányzati ügynökségeknek, amelyek egy népszerű decentralizált technológia szabályozását kérik és kérik.

Mt. Gox ezen a héten újabb, botrányos állításokkal is szembesült, amikor a „A Willy-jelentés„Állítólagos bizonyítékokkal bukkant fel arra vonatkozóan, hogy az Mt.Gox rosszindulatú szoftvereket bot formájában hamis számlák létrehozására használt fel, hogy a Bitcoin értékét jelentősen megnövelje az elmúlt év novemberében. A botok nyilvánvalóan azt a feladatot kapták, hogy hatalmas mennyiségű vételi és eladási megbízást hajtsanak végre gyors ütemben. Ha a jelentésben szereplő állítások és adatok igazak, az Mt. Gox egy kézzel növelte a Bitcoin eddigi legmagasabb értékét. És hogy a Bitcoin ezen aranykorának leggyakrabban tulajdonított tényezők, nevezetesen a gazdag kínai spekulánsok beáramlása és az FBI által a Selyemút néven ismert feketepiaci platform leállítása nem voltak azok az okok, amelyek miatt a Bitcoin elérte a meteorikus sikerességet , a közhiedelemmel ellentétben.

Eszközök felszámolása

Az Mt. Gox azt reméli, hogy legalább 100 millió jent, azaz körülbelül egymillió dollárt fog előteremteni egy csomag, amely Japánban és az Európai Unióban védjegyeket fog tartalmazni – idézte a Wall Street Journal a vállalat ügyvezetőjét. A vállalat vevőt keres a „bitcoins.com” domain névre is, de a cikk szerint nem világos, hogy a szellemi tulajdonok eladásából szerzett pénzeket a társaság hatalmas adósságainak törlesztésére fordítják-e..

Az ügyvezető elmondta, hogy a vállalat el akarta adni a védjegyeket, mert nem volt rájuk hasznuk – közölte a Journal.

Az online adatbázis AFP-keresése azt az információt szolgáltatta, hogy „Tibanne” egy olyan cég volt, amelyet az Mt. Gox volt vezetője, Mark Karpeles jegyzett be és vezetett, 2012-ben Japánban engedélyezték a Bitcoin védjegy lajstromozását. A Tibanne vállalat gyakorlatilag a kereskedési tőzsde egyetlen üzemeltetője. A két vállalat még ugyanazt az üzleti címet osztotta meg Tokióban, Japánban.

Az MtGox február végén csődvédelmet nyújtott be, amely lépés megrázta a kriptográfia világát, és hangsúlyozta a Bitcoin értékének csökkenését. Azzal az állítással, hogy a vállalat 6,5 milliárd jen nagyságrendű adósságokba keveredett, és további veszteségeket szenvedtek el a vitatott, 850 000 Bitcoinnal kapcsolatos “vitatott” helyek miatt. Mt. Gox később bejelentette, hogy látszólag körülbelül 200 000 Bitcoint találtak, amelyekről állítólag megfeledkeztek, miután offline tárcába helyezték tárolásra.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Ezt a bejelentést a kritikusok és a kriptovaluta közösségek többsége elrontotta, mivel úgy vélték, hogy ha Mt. Gox képes „elfelejteni” egy nagyméretű gyorsítótárat, ahogy állítják – akkor milyen egyéb szabálytalanságokat kell még felfedni?

A társaság csak azután volt kitéve, hogy februárban inkognitóvá váltak, és a kivonási tranzakciókat blokkolták. A cég bejelentette, hogy kiszolgáltatottá váltak a tőzsdéről bitcoinokat elrabló kártékony kiberrohamok ellen, amelyek sikeresen kamatoztatták a szoftver alapvető állítólagos hibáját, amely a vállalat alapvető kereskedelmi műveleteinek szerves részét képezte..

Áprilisban az Mt. Gox felszámolási eljárást kezdeményezett a japán jogrendszer bíróságainak határozatában elrendeltek szerint. Az Egyesült Államok kötelező mandátumának döntő tényezője most a bomlás volt, amely előírja, hogy minden kriptovalutát be kell jegyezni és jóvá kell hagyni a FINCEN-nél, amely lényegében a jogi felelősség és az átláthatóság ellenőrzése révén valósul meg..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me