Najavljen Robocoin 2.0, nove bankarske značajke za Bitcoin

10. lipnja 2014. godine, sa sjedištem u Las Vegasu Bitcoin Proizvođač bankomata Robocoin najavio je sljedeću fazu u svom razvoju, Robocoin 2.0. Tvrtka se nada da će postati stvarna bankarska usluga, a ne puki pružatelj Bitcoina Bankomati. Robocoin uvodi internetsku uslugu bankarstva za Bitcoin, s nekoliko različitih računa u različite svrhe; Robocoin, računi operatera, multisig i brokeri, koje možete koristiti prema svojim potrebama za pohranom Bitcoina. Internetski bankovni račun neke osobe bit će dostupan s bilo kojeg Bitcoin bankomata, što znači da ćete moći položiti sredstva, podići ih i zamijeniti 12 različitih valuta za Bitcoin, s bilo kojeg Bitcoin bankomata, na bilo kojem mjestu, bez potrebe za otvaranjem više računa. Uz svoju bankarsku funkcionalnost, novi mrežni računi Robocoin djelovat će kao mrežni novčanici, omogućujući korisnicima da odmah šalju i primaju sredstva širom svijeta. Trenutno Robocoin pruža usluge Bitcoin bankomata za 13 zemalja širom svijeta, a trenutno radi na širenju njihovih usluga u više zemalja. To ne znači da morate živjeti u zemlji koja ima bankomat Robocoin da biste koristili uslugu internetskog bankarstva. Svatko može stvoriti račun i koristiti ga kao mrežni novčanik.

Zanimljiva nova značajka Robocoin 2.0 Bitcoin bankomata je sigurnost računa. Primjenjujući tehnologiju biometrijske provjere autentičnosti, skener dlana bit će jedan od “tri čimbenika provjere autentičnosti – telefon, PIN i dlan” koji će “osigurati korisničke račune od krađe i prijevara”.

Snimka zaslona Robocoin

Revolucija na globalnom tržištu doznaka

Znamo da Bitcoin ima mogućnost trenutnog prijenosa novca između dviju osoba na bilo kojem mjestu i uz minimalne naknade za transakcije, u usporedbi s bankovnim doznakama koje se obavljaju putem tradicionalnih bankarskih institucija. Također, činjenica da se prijenosi Bitcoina mogu vršiti mobitelima znači da Bitcoin može zamijeniti tradicionalne bankarske institucije u izuzetno siromašnim zemljama, gdje pojedinci koriste jeftine pametne telefone, a ne računala. Međutim, razvojem Robocoina 2.0, globalno tržište doznaka postat će lakše nego ikad.

Bitcoin već koriste obitelji koje imaju rođake u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju za slanje novca toj rodbini kako bi im pomogao u dnevnim troškovima. Bitcoin je toliko privlačan obiteljima u ovim situacijama zbog brzine i niske cijene slanja novca putem platne mreže Bitcoin, za razliku od tradicionalne metode ožičenja novca putem banke. Jedna od najpopularnijih usluga deviznog prijenosa koja se koristi za doznake je međunarodna usluga deviznog prijenosa Western Union. Tu je i startup međunarodna usluga prijenosa novca, Moneygram, koja se trenutno natječe s Western Unionom. Te usluge naplaćuju ogromne naknade za transakcije koje pojedu velik dio novca koji obitelji šalju prekomorskim rođacima, što ovim obiteljima izuzetno skupo pomaže siromašnoj rodbini. Bitcoin se pokazao kao puno bolja usluga od Western Uniona ili Moneygrama, jer blockchain tehnologija čini naknade za zanemarive ili čak ‘besplatne’ ako ste spremni riskirati produženo vrijeme potvrde.

Robocoin 2.0 iskoristit će izuzetno jeftine naknade za rudare i munjevito brze transakcije, objedinjavanjem usluge bankomata, usluge vrućeg novčanika i usluge hladnog skladištenja u jednu uslugu Bitcoin “bankarstva”. Proces doznake Bitcoina bit će puno jednostavniji ovom vrstom konsolidacije. Trenutno, kada pojedinac želi članu obitelji poslati nešto bitcoina u inozemstvo, mora se odvijati postupak u više koraka.

Prvo, oba člana obitelji moraju preuzeti aplikaciju novčanika; i s širokim rasponom aplikacija za novčanike koje možete izabrati, može biti teško dokučiti koje ćete koristiti kako bi se postigla prava ravnoteža učinkovitosti i sigurnosti koja bi bila poželjna na tržištu doznaka.

Dalje, osoba koja šalje bitcoin mora ih zapravo kupiti na burzi. S ozloglašenim Mt. Gox debakl, pogoršan nedavnim objavljivanjem Willyjev izvještaj, izašlo je na vidjelo da bilo koju Bitcoin razmjenu treba koristiti s iznimnim oprezom.

Napokon, mora se dogoditi stvarna transakcija, što je najlakši korak u ovom procesu; osoba A bitcoin će odmah poslati u inozemstvo, osobi B. Tada će osoba B morati izaći i pronaći nekoga tko će bitcoin mijenjati za valutu te zemlje. Budući da promatramo postupak doznake u izuzetno siromašnim zemljama, malo je vjerojatno da će biti mnogo trgovaca koji prihvaćaju Bitcoin, stvarajući tako potrebu za prodajom bitcoina za druge valute. Ovaj je korak najopasniji korak u procesu doznake Bitcoina, jer će osoba koja pokušava prodati bicoine biti ranjiva na pljačku i prijevaru, jer će se morati osloniti isključivo na svoje povjerenje u osobu koja kupuje njihove bitcoine.

Međutim, taj će se postupak uvođenjem Robocoin 2.0 pojednostaviti i učiniti sigurnijim. Svaki se korak procesa sada može odvijati u ekosustavu Robocoin. Oba člana obitelji mogu stvoriti Robocoin račun na mreži. Osoba A može koristiti internetsku uslugu ili obližnji bankomat kako bi sigurno kupila bitcoin i poslala ih osobi B. Tada osoba B može otići do bankomata Robocoin, koji bi se idealno nalazio na sigurnom, dobro osvijetljenom mjestu, i iskoristite postupak provjere autentičnosti s tri faktora kako biste sigurno pretvorili bitcoin u drugu valutu koju on ili ona može koristiti za dnevne troškove. S Robocoin 2.0, rizični postupak doznaka Bitcoina u više koraka postao je mnogo jednostavniji, brži i postat će potpuno bez povjerenja.

Nadamo se da će se potencijal Robocoina 2.0 u potpunosti izmijeniti globalno tržište doznaka u jednom trenutku u potpunosti ostvariti. Znamo da Bitcoin može donijeti prosperitet čak i najsiromašnijim zemljama, potpunim potiskivanjem vlade iz monetarnog sustava. Sada je najavom Robocoina 2.0, koji će biti dostupan negdje ovog ljeta, ovaj potencijal masovno proširen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me