Napokon je otkrivena shema GAW rudara

GAW rudari, GAW Labs, povezane tvrtke i Josh Garza ovdje su stalna tema. Tvrtka, GAW Miners, započela je kao preprodavač hardvera, usredotočena na Scrypt mining, ali se na kraju proširila na SHA256 i Bitcoin. Nakon toga, činilo se da je tvrtka skrenula s puta kad je lansirala “Hashlet” za rudarstvo u oblaku. Od tog vremena gledamo olupinu usporenog vlaka koja je uništila bogatstvo velikog dijela svojih investitora. Prije nekoliko tjedana napisao sam članak o SEC istraga o GAW-u i Josha Garze, koja je pokrenuta kako bi istražila tvrtke, kao i mnoštvo drugih informacija koje je zajednica otkrila ili procurile od strane upućenih.

Nakon toga, uputio sam otvoreni poziv zajednici da pošalji mi pitanja za gospodina Garzu, i GAW. Josh me uvjeravao da će biti odgovoreno na sva pitanja, pa sam pomislio da bi bilo najbolje dopustiti zajednici da odluči na što treba odgovoriti. Dopustio sam da se to nastavi nekoliko tjedana, sastavio sam popis najlegitimnijih, najjednostavnijih pitanja koje sam mogao i poslao ih Joshu 22. veljače 2015. Otprilike u to vrijeme počeo sam raditi na ovome, kao neki od otkrića u ovom članku počinjala su se otkrivati. Od danas nisam dobio odgovor. Naravno, zbog onoga što je sada poznato, malo je vjerojatno da će biti važno.

Tijekom posljednjih tjedan-dva događaji oko GAW-a dosegli su točku smijeha. Od kraj Hašleta, koji su prodani kao “zajamčeno” da će biti profitabilni i trajni, da E-adrese s potpisom DKIM-a, pokazujući da je izvršni direktor svjesno zavaravajući investitore i na kraju Mastercardovo poricanje partnerstva, o čemu je izvijestio Coin Fire … čini se da kraj cijele ove epizode brzo dolazi.

Ukidaju se “zajamčeno profitabilni” hašeti rudara GAW-a

Kada su GAW rudari prvi put objavili svoje hašlete, naišli su na različite ocjene. Isplate virtualnih rudara oblaka bile su prilično dobre, pobijedivši gotovo sve ostale Rudarstvo bitcoina ili Scrypt rudarske investicije, ali tvrtka zapravo ne bi pružila dokaz da ima rudarsku snagu koju je prodala. Realno, činilo se da su Hashlets više rudarski derivat nego stvarna rudarska snaga. Međutim, kad sam intervjuirao Josha Garzu prije nekoliko mjeseci, izravno sam ga pitao, “Kako možete garantirati da će hašleti biti isplativi?”Njegov je odgovor bio dugotrajan, ali spomenut je:

kako vrijeme prolazi, izgradili smo planove da nastavimo smanjivati ​​cijenu svojih naknada za održavanje.

kao i

kroz brojne stvari, poput smanjenja održavanja, pokrivanja održavanja, nagrađivanja nečega unutar sustava, kao i mogućnosti korištenja tržišta za njihovu razmjenu, možemo reći da ćete moći generirati dobit i zarađivanje novca. Sad, opet, to je ono gdje postoji pojam jasnoće … izvan ove industrije, zarađivanje novca ne znači za 2 mjeseca. Ako ROI uložite na normalno ulaganje, uz stvarno dobro ulaganje trebat će vam 5 – 10 godina. Kad razgovarate s rudarom, to je za njih nečuveni broj.

Kad sam zatražio razjašnjenje o dugoročnoj profitabilnosti Hashletsa, dao je ovaj komentar o dugoročnoj vrijednosti njihovih kupaca:

Ne vrijede negativnog broja, čak i ako morate uskočiti i nadoknaditi, vrijede puno. Ako postupate ispravno prema njima, imat ćete ih još dugo. To je dragocjeno.

Činilo se da njegove izjave ukazuju na plan za nastavak profitabilnosti Hashletsa, čak i ako je GAW morao platiti iz džepa da bi ih podržao. Zapravo, od trenutka kada su najavljeni Hashleti, bilo je prilično jasno da će jedini način za rudare GAW-a da uistinu održe svoje obećanje o “profitabilnosti” biti upravo ovaj. Na kraju, ako bi rudarsku snagu podržavao stvarni hardver, troškovi održavanja postali bi veći od isplate (uzimajući u obzir početne troškove i sve troškove nadogradnje hardvera), a GAW bi morao pokriti razliku.

Čini se da je to izbačeno kroz prozor s “Obavijesti o kraju hašletskog života”. Umjesto toga, kupcima se nudi nekoliko mogućnosti:

1. Doći će do vremenskog razdoblja u kojem će biti prilika za konverziju. To će omogućiti pretvaranje Hashleta u HashStakers s ciljem kontinuirane profitabilnosti. Kao što je nadaleko poznato, HashStakers se temelje na vremenu, pa će se pružiti obavijest o tome koliko će dugo trajati program HashStaker prije nego što istekne, prije nego što se izvrši pretvorba.

2. Stvorit će se tržište HashStaker-a na kojem se mogu kupiti ili prodati HashStakers-i.

3. GAW Miners uspostavljaju partnerstvo s novom, sljedećom generacijom i najmodernijom platformom za rudarstvo u oblaku. Ako se donese odluka da se Hashlet ostavi u trenutnom obliku, automatski će se pretvoriti u voucher, jednak izvornoj kupčevoj cijeni kupca koja će se moći iskoristiti na novoj platformi.

Izuzev # 3, koji sugerira neku nepoznatu, trenutno nepostojeću rudarsku platformu, ostale dvije mogućnosti ne ispunjavaju obećanja zauvijek profitabilnog rudara. HashStakeri su ograničeni, pa čak i ako se ne prodaju, isteći će. Sama treća opcija je smiješna, jer GAW-ovi “ZenPool” i “ZenCloud” već pružaju platformu za rudarstvo u oblaku. Nema smisla da bi nova platforma na neki način opet učinila hašlete profitabilnim, niti bi imalo smisla da nekako bude izvedivo dati kupcima kredit za originalni trošak njihovih hašleta koji se stavljaju drugom rudaru, ali nije moguće samo zadržati hašleti koji trče upravo sada.

Dokaz prijevare: e-mailovi s potpisom DKIM-a Josha Garze iz GAW-a

Prije svega, dopustite mi da navedem da je te e-poruke na Pastebin objavio anonimni korisnik Bitcointalka po imenu gawneedstobestopped. Uobičajeno bih ignorirao ovakvu anonimnu optužbu … ali dokazi govore sami za sebe. Izvor u ovom slučaju ne znači ništa, jer se radi o e-porukama s potpisom DKIM-a.

Drugo, izraz „prijevara“ ne koristim labavo. U prethodnim člancima koji se odnose na GAW, pokušao sam izbjeći presudu, jer nije bilo konkretnih dokaza o nepravdi.  To više nije istina.  Objavljene e-adrese pokazuju očito zanemarivanje investitora, kao i poticanje ekvivalenta digitalne valute “trgovanja iznutra”. Zakonska definicija “prijevare” je često teško definirati, ali Moderne upute saveznog porota, Uputa 57-15, koja objašnjava kako suci trebaju uputiti porotu u slučaju prijevare s vrijednosnim papirima, opisuje prijevaru kao “, općeniti pojam koji obuhvaća sve genijalne napore i znači da pojedinci smišljaju da iskoriste druge. ” To je definicija koju koristim za ovaj članak i jedini je izraz koji na odgovarajući način opisuje što se ovdje dogodilo.

Značaj DKIM-potpisa u odnosu na GAW i Josha Garzu

Zapanjio sam se kad sam vidio kako se ove e-adrese s potpisom DKIM-a pojavljuju na Bitcointalku. DKIM znači da je e-pošta “potpisana” na način koji kriptografski dokazuje da je poslana s određene domene. I ne samo to, može se koristiti za potvrdu da poruka nije promijenjena na bilo koji način, jer bi za to trebao privatni ključ.

Dakle, kada zaglavlje e-pošte uključuje nešto poput ovoga:

Potpis DKIM: v = 1; a = rsa-sha256; c = opušteno / opušteno;

d = geniusesatwork.com; s = razmak;

h = mime-version: sender: in-reply-to: reference: date: message-id: subject

: od: do: vrsta sadržaja;

bh = + 35F7 / 1ZJ + xD3 / l9Tpd3C7rX2tICIAA5hTheyjeVtBw =;

b = H + rjHPM6OiJ7MEBdjg1yRwM3IouJGcs6OYue5I + YYFVhuhF4L4AsoS0LuMRFuFxYvD

NYsAVQx9Q1EelmiIO5GR0DqgW129NnsKzQ + i2f0z6gwVEaxqwIaX8VV6mh21WYG3GyBQ

utTasyVLHL6cYOvESeKSuXVII8VbGogHp2l4s =

To pokazuje da je algoritam potpisivanja rsa-sha256 korišten za potpisivanje ove e-pošte, može se upotrijebiti za dokazivanje da nije promijenjen i da dolazi s geniusesatwork.com (ili ne). To se može provjeriti preuzimanjem sadržaja e-pošte u obliku teksta ili kopiranjem sirovog teksta i slanjem putem a DKIM alat za provjeru valjanosti.  Nadalje, zapravo sam dobio e-poštu od [e-pošta zaštićena] u prošlosti, koja je također koristila istu domenu (d = geniusesatwork.com) i selektor (s = gaw). Ova se kombinacija odnosi na određeni privatni / javni par ključeva, s tim da se javni ključ prikazuje putem a DNS txt zapis: gaw._domainkey.geniusesatwork.com

Kad se e-pošta koja sadrži DKIM potpis kopira u prethodno naveden alat za provjeru DKIM-a, ona će iznijeti nešto slično sljedećoj slici.

DKIM potvrda prikazuje Geniusesatwork.com

Brat Josha Garze, Carlos, uključen u prodaju Paycoin i GAW paketa

Nažalost, dvije e-adrese iz studenog ne uključuju DKIM potpis, iako sve ostale e-adrese sadrže. Provjerio sam s vlastitom e-poštom iz GAW-a i oni su počeli uključivati ​​DKIM potpise tek u prosincu, tako da to odgovara. Ipak, primijetit ću dvije e-adrese kojima nedostaje DKIM, jer se one ne mogu definitivno potvrditi da potječu s Geniusesatwork.com, BTC.com ili bilo koje druge domene.

Prva od e-adresa uključuje Josha Garzu, njegovog brata i investitore. Još u studenom 2014. postoje e-poruke koje pokazuju da je Carlos Garza sudjelovao u postavljanju prodaje i prikupljanju plaćanja za GAW.

E-mail adrese u nastavku to ilustriraju:

(Prva e-pošta je iz studenog i ne uključuje DKIM potpis)

(Druga e-pošta je iz prosinca i sadrži potpis DKIM-a)

Ovdje navedeni investitori kupovali su plan GAW-a s bilo gdje između desetaka tisuća do milijuna dolara. Čini se da je samo Rishab Jain ubacio više od dva milijuna dolara u kupnju Zen Hashleta, kako bi se pretvorio u Hashstakere, uz obećanje da će uložiti ukupno 7 milijuna USD. To ga čini dosad najvećim od tih investitora … što je također dio razloga što su neki od kasnijih mailova tako užasni.

Konkretno, nekoliko redaka u 2. e-pošti zaista strši. Prvo, Josh tvrdi Rishabu da je GAW zaključio ugovor s Paypalom:

Dogovor o paypalu je gotov (odrađivan je gotovo dva tjedna), naš marketinški tim želio je pričekati kako bismo mogli izvući više pr iz njega.

Sad se možda pitate: “Što je s Paypalom?” Pa, čini se da je ovo Josh rekao ovom investitoru:

partnerstvo će započeti sa svim paypal trgovcima koji prihvaćaju paycoin. Nismo odlučili hoćemo li koristiti njihove korisničke prenose za korisnike. Kako je to ono čemu služi platna baza. Ali integrirat ćemo se sa svim njihovim trgovcima. Dakle, svatko tko uzima paypal može uzeti paycoin.

To je nevjerojatna tvrdnja … i vidim kako bi se investitor uzbudio zbog toga. Integracija Paypala sigurno bi cijelu ovu priču učinila sasvim drugačijom … ali, očito Paycoin ne prihvaćaju svi trgovci koji prihvaćaju Paypal. Osim toga, Josh tvrdi da je Cantor Fitzgerald, investicijska banka vrijedna više milijardi dolara, procijenio Paycoin na 60 dolara po novčiću:

Cantor predviđa da će se PC u lipnju kretati oko 60 USD. Primjenjivale bi se sve uobičajene stvari, NDA, prvo pravo odbijanja novih poslova, najbolje države itd. Javite mi ako postoji interes. Nisam spomenuo, odvajam od svojeg izdvajanja, tako da bez brige &# 128578;

To se sada ne može 100% pobiti, jer Cantor ni na koji način nije javno spomenuo Paycoin. Cantor-ov potpredsjednik zasigurno je ili je bio investitor u GAW Labs i Great Auk Wireless, ali nije bilo potvrde da je svjestan što Josh i GAW rade trenutno.

Ipak, malo je vjerojatno da bi se Cantor Fitzgerald uopće potrudio projicirati vrijednost nove digitalne valute. Na temelju čega bi pronašli procjenu od 60 dolara? Kako bi to opravdali? Jedini način koji bi uopće imao smisla bio bi da su Paypal i GAW uistinu u partnerstvu … ali ne postoje dokazi koji bi ukazivali na to da je to istina ili da li ih je Paypal ikad na bilo koji način razmatrao.

Josh otvoreno zavarao zajednicu GAW-a da “pokrene tržište”

Ulazeći dublje u namjerno obmanjivanje investitora, nalazimo ovaj svijetli primjer:

Sasvim je očito na što se misli kad Josh spomene:

Natjerat ću sve da vjeruju da mijenjamo cijenu, pa je premještaju umjesto nas muhaaaaaaaaaa

Nakon što je Paycoin objavljen, Josh je u više navrata spomenuo da “premješta tržište” ili “mijenja cijenu”, no u mnogim se slučajevima činilo kao da to nije istina. Općenito, najave o pomicanju tržišta pratili bi lagani rast cijena, praćen naglim padom dok bi ljudi iskoristili taj pokret. Ovom e-poštom potvrđuje se sumnja da zapravo nije pokušao pomaknuti tržište, već se oslanja na zajednicu koja će to učiniti umjesto njega. Ovakva tržišna manipulacija potpuno je neprimjerena i često je rezultirala velikim gubicima za pojedince koji su trgovali na najavama.

Uključujući najvećeg poznatog investitora GAW-a

Rishab je, kako je ranije rečeno, najveći poznati investitor GAW-a. Čini se da njegovo početno sudjelovanje proizlazi iz prekomjerne knjige “Ništa u pisanom obliku” za 750 000 američkih dolara:

(E-pošta od studenog. Bez potpisa DKIM-a)

Nakon toga, bilo je dva milijuna dolara spomenutih u ranijem odjeljku, ali to nije bio kraj Rishabovog ulaganja u GAW. Nakon dva milijuna dolara s početka prosinca, čini se da je pred kraj godine povučen još dublje:

Čitajući ovu e-poštu, čini se da je Rishab na kraju obećao još dva milijuna dolara za “Primes”. Zašto bi to učinio? Pa, ovo je uslijedilo nakon razgovora u kojem je Joshed izjavio da je “premještao tržište” istog dana kada je e-poštu poslao ostalim članovima GAW-a, smijući se zbog lažnih tvrdnji u vezi s pomicanjem cijene, pa bi drugi to učinili umjesto njega. I ne samo to, Josh se još jednom pozvao na Cantora Fitzgeralda za legitimitet, izjavivši:

Cantor pomaže u pokretanju prve javne razmjene za kripto! I oni će koristiti * i * BTC i XPY za osnovne valute za trgovanje !!!!!! Otprilike sam se onesvijestio kad sam čuo, jer sam znao da to rade, ali nisam znao da će XPY koristiti kao osnovnu valutu. Samo sam mislio da ćemo biti na popisu.

Ne mogu zamisliti što će učiniti s XPY.

Molim te, opet, zadrži ovo između nas. Čak ni moj brat ne može znati. Moram mu dati do znanja da mislim da nam kantor neće dopustiti da prodajemo više kovanica, kontrolora ili čak novčanika. Moj partner Stuart kaže da Howardu (predsjedniku) njegovi momci govore da će XPY povećati vrijednost kako bi se podudarao s BTC-om.

Naravno, ovo razmjena nije ostvaren, ili ga je čak spomenuo Cantor. Nadalje, ne vidim financijsku instituciju koja pokreće mjenjačnicu i koristi valutu kao što je Paycoin. Iako mislim da je Paycoin pogodio nekoliko ideja koje bi se svidjele bankarskom sektoru, daleko je od toga da im zapravo pruža solidnu platformu. Utvrđenija digitalna valuta, poput Bitcoina, ili njihova vlastita nova digitalna valuta, umjesto ona s tako okaljanom reputacijom, imala bi puno više smisla.

Nažalost, čini se da je gospodin Jain uzeo mamac.

Međutim, čak i da je zaveden, netko bi pomislio da bi Josh imao pristojnost da se na neki način brine za tipa. Čak i čitajući sve ovo, čak biste mogli otići s dojmom da je nešto možda upravo propalo s Paypal-ovim ugovorom, a Josh je pogrešno shvatio nešto vezano uz Cantora. To ne bi objasnilo tržišnu manipulaciju, ali barem bi bilo manje užasno. Nažalost, e-pošta poslana otprilike tjedan dana nakon prethodne komunikacije između Josha i Rishaba pokazuje točno kako Josh gleda na Rishab:

Također, nemojte ovo donositi Rishabu. Ako ste ga uhvatili u konopce, posljednje što želite učiniti je promijeniti stvari

Pažljivo pročitajte taj redak. Nakon što je uzeo Rishabov novac, Josh je otišao svom bratu kako bi doveo svoje “dječake” na poseban ugovor o kupnji novčića, kako bi pokušao suzbiti silazni pritisak ljudi koji ih prodaju na tržištu. S druge strane, Rishab je iz nekog razloga sada isključen iz ovoga. Nepoznato je nedostaje li ovdje dio slagalice koji bi dao kontekst ovoj iznenadnoj promjeni, ali očito je Rishab to osjetio. Samo dva dana kasnije, obratio se Joshu sa svojim brigama:

Sada se ovdje čini kao da Richab pokušava igrati cool, i dalje pojačavajući da podržava Josha, istodobno spominjući kako su se partneri počeli brinuti. Joshov odgovor je agresivan i snishodljiv, a spominje iznenađujuću “činjenicu”:

Imam DESETKE momaka koji su puno puta uložili u ono što vi imate, a niti jedan nije poslao ovakvu e-poštu. Većina ih pokušava otkupiti više.

Nemam pojma postoje li ulagači u GAW / Paycoin koji se ne spominju u tim e-porukama, ali čini se vrlo nevjerojatnim da postoji na desetke ljudi s više od 4 milijuna uloženih dolara. Da je to istina, postignut bi najniži iznos od 20 dolara koji je GAW obećao. To bi jednostavno bio način postavljanja izuzetno velikog zida za kupnju od 20 dolara i omogućavanja svima onima koji su htjeli likvidirati da bace svoje novčiće u zid. S obzirom na to da je broj Paycoina koji su “u divljini”, umjesto u novčaniku Prime Controller ili je već u vlasništvu GAW-a, tako nizak, 52 milijuna dolara + koje bi rezultirali čak i od desetak investitora većih od Rishaba, zajedno s Rishabom samog sebe, bilo bi dovoljno za kupnju svakog preostalog Paycoina po cijeni od 20 dolara. S “desetinama”, koji sugeriraju više od 24 ulagača s više uloženih sredstava od gospodina Jaina, ovo bi bilo trivijalno.

Iskreno, teško je u ovom trenutku ne sažaliti gospodina Jaina. Trenutna cijena Paycoina iznosi 0,88 dolara, što znači da je vjerojatno izgubio milijune, osim ako ga nije uspio kupiti i prodati izuzetno dobro. Bez obzira na to, čini se da nije odustao, pa čak i imao ideje o tome kako bi mogao pomoći u pokretanju Paycoina:

(Sirovi tekst ove e-pošte netočno je formatiran, pa se stoga DKIM potpis ne može provjeriti. Pokušavao sam ukloniti suvišne razmake kako bih ga vratio u izvorno stanje, ali čini se da ga nisam točno shvatio. U svakom slučaju, tamo nije ništa što se čini inkriminirajućim ili pogrešnim u ovom. Ipak, ako netko može popraviti oblikovanje i zatražiti da ovo ispravno provjeri, kontaktirajte nas)

Barem posao koji predlaže zvuči kao legitimna promocija i teško mu je zamjeriti što je želio da novčić uspije. Jedini izlaz iz ove rupe je povećati vrijednost Paycoina, ali s obzirom da je e-pošta bila od početka siječnja, čini se da je to možda izgubljen slučaj.

U svakom slučaju, nadamo se da je već pročitao ove e-poruke ili ih čita ovdje. Možda će vam pomoći malo objasniti što se dogodilo s Joshom, GAW-om i Paycoinom.

GAW-ovo partnerstvo s Mastercardom

Prošle srijede, 25. veljače 2015, Coin Fire objavio je članak kao odgovor na nedavnu najavu GAW-a kojom se tvrdi da je partnerstvo između Mastercarda i Paycoina. Prema Coin Fireu, dva člana njihovog tima kontaktirala su Mastercard kako bi se raspitali o partnerstvu i dobili su ovaj odgovor od Seth Eisena iz odjela za korporativne i javne odnose MasterCarda:

Želim pojasniti da MasterCard nema odnos s PayBase / PayCoin.

To ne čudi, s obzirom na broj prethodnih “partnerstava” koja se nisu uspjela ostvariti. Ipak, budući da je ovo najnoviji razvoj događaja, zaslužuje ga se spomenuti.

Nisam baš siguran što još ovome dodati, pa ću to ostaviti na tome. Slobodno izvucite vlastite zaključke i podijelite svoja razmišljanja o onome što se dogodilo. Znam da su se dogodile mnoge druge stvari od mog starijeg, sveobuhvatnijeg članka o GAW-u i vjerojatno ću ga ažurirati u bliskoj budućnosti. Međutim, mene više brinu e-mailovi nego bilo što drugo. Treba ih istaknuti, kako bi ih pročitali svi koji su uključeni u GAW, jer se može dokazati da najgore od njih potječu s btc.com ili geniusesatwork.com … a obje su domene u vlasništvu Josha Garze.

[šestar]

Svim e-adresama koje su korištene u ovom članku može se pristupiti pastebinu s donjih poveznica.

http://pastebin.com/XfFy1dfU

http://pastebin.com/2RHUSj8C

http://pastebin.com/utQzx8jP

http://pastebin.com/2hPQfx2Z

http://pastebin.com/RuK4AVhc

http://pastebin.com/PgdWNhae

http://pastebin.com/QsNnQwmp

http://pastebin.com/HnQfMMp1

Uz to, druge e-adrese možete pronaći pregledavanjem povijesti postova za gawneedstobestopped na Bitcointalku.

Ljudi me kontaktiraju od zadnjeg članka koji sam objavio o GAW-u, tražeći ažuriranja, šaljući mi informacije ili samo komentirajući situaciju. Ispričavam se ako ste me kontaktirali, a ja nisam odgovorio. Proveo sam prilično dugo vremena preispitujući dostupne informacije, pokušavajući provjeriti je li mi nešto nedostajalo ili pogrešno protumačio ono što sam čitao. Nažalost, osim gore navedenog, ne mogu naći drugi logičan zaključak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me