Névtelen kriptovaluták: történetük röviden.

A névtelenségre mindig is törekedtek a digitális valuta közösségben. Sokan tévesen azt gondolják Bitcoin maga eleve névtelen, holott valójában álnevet biztosít. Ez meglehetősen felkavarta a közösséget, és sok fejlesztő elkezdte kínálni saját megoldásait.

A kriptovaluták trendjének születése

Miután a kriptográfiai pénznemek 2013 folyamán egyre szélesebb körű népszerűségnek örvendtek, számukban is hatalmas növekedést tapasztaltunk. Az igazság az, hogy valakinek, aki rendelkezik valamilyen alapvető programfejlesztési ismerettel, nem volt olyan nehéz megalkotnia saját érméjét. Egy bizonyos ponton láthattuk, hogy szinte minden nap kiadtak pár vagy még több új kriptocoinot. Szerencsére ez nem tart sokáig. A befektetők és a valutahasználók elkezdték keresni az innovációt, és ekkor kezdtek egyre népszerűbbek azok az érmék is, amelyek kihallgatott rendszereket használtak a névtelenség javítására.

Az első Bitcoin “hiba”

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a Bitcoin egy teljesen névtelen típusú fizetés. Bár ez nem feltétlenül baj, mivel a Bitcoin sok szempontból jobb névtelenséget kínál, mint más fizetési lehetőségek, nem teljesen névtelen. Mivel minden tranzakció a blokkláncon keresztül van tárolva és elérhető, még a Satoshi eredetiben is javasolták fehér papír azt ajánlották, hogy a Bitcoin felhasználói minden tranzakcióhoz használjon új címet, hogy elkerüljék a tranzakciók közös tulajdonossal való összekapcsolását. Annak ellenére, hogy az IP-címeket nem tárolják a blokkláncban, Gavin Andersen egyszer megjegyezte a következőket:

Kivéve, ha nagyon óvatos a bitcoin használatában (és megvan a technikai know-how-ja más anonimizáló technológiákkal, például Tor vagy i2p), akkor feltételezned kell, hogy egy kitartó, motivált támadó képes lesz társítani az IP-címedet a bitcoin tranzakciókhoz. 

Ezeket és sok más tényezőt figyelembe véve a fejlesztők elkezdtek dolgozni azon, hogy javítsák a kriptovaluták névtelenségét és növeljék valutájuk népszerűségét azáltal, hogy az innováció révén kiváltják az emberek érdeklődését. Várható, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel használnának digitális pénznemet egy aktív és képzett fejlesztőcsapattal, nem pedig olyasvalamivel, amelyet klónoztak, és a régebbi alternatívák mellett nem kínál valami újat..

Az anonim digitális pénznemek kezdete

2014 elején, DarkCoin az első kriptográfiai pénznem, amely teljes névtelen tranzakciós rendszert kínál. A Darkcoin még ma is a legnépszerűbb névtelen altcoin, de nem ez az egyetlen játékos a játékban. Nem sokkal a megjelenése előtt a most elhagyott Stablecoin kiadott egy keverőszolgáltatást. Protokoll, amely összekeverné a tranzakciókat annak érdekében, hogy megnehezítse az érmék áramlását és megnehezítse az egyesületeket. Az alábbiakban felsoroljuk a többi figyelemre méltó példát:

 •  Bytecoin, megjelent 2014 márciusában. Ez az első Cryptonote alapú valuta
 • Anoncoin, az érmék átutalása csak a sötét hálók segítségével történik, hogy megakadályozza a tranzakciók gyökerének felkutatását
 • Zerocoin, egy projekt, amely még fejlesztés alatt áll azzal a céllal, hogy javítsa a Bitcoin gyengeségeit
 • Cloakcoin, 2014 júniusában jelent meg a Pro2 of Stake protokoll kiterjesztések révén megvalósított és decentralizált p2p anonimizálási szolgáltatás
 • XC, végpontok közötti titkosítás és megbízhatatlan többutas tervezés más, még fejlesztés alatt álló funkciókkal együtt

Az anonim digitális pénznemek jövője

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A fent említett példák nem tűnhetnek soknak, de az biztos, hogy az anonimitás biztosan utat nyitott a kriptovaluta ökoszisztémában, és itt marad. A kriptográfiai pénznemek felhasználói számára való valódi névtelenség elérésének technológiája óriási haladást ért el ez év során. Annak ellenére, hogy a névtelenség javítására használt technológiák többsége még fejlesztés alatt áll a Bytecoin-nal, és a fenti példák közül az egyetlen olyan, amely kész terméket kínál, és még mindig aktív fejlesztőcsapattal rendelkezik; továbbra is törekszenek a többi projekt befejezésére is. A DarkCoin ezt bejelentette Darksend+ 2014. július végén / augusztus elején érkezik, hogy késztermékké is készüljön. A többi fél a projektjeinek befejezésén és a végeredmény közzétételén dolgozik. Az Anoncoin, a Zerocoin és a Cloakcoin bejelentette, hogy az új funkciók még ebben az évben megjelennek. Az XC teljesen működőképes, de számos funkciója még fejlesztés alatt áll, a valuta jövőbeli tervei ígéretesnek tűnnek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me