Nybörjarguiden till Litecoin Mining

Nybörjarguiden till Litecoin Mining

Sedan starten 2011 har Litecoin varit en nära sekund till Bitcoin, kallad “silver till Bitcoins guld”. Den här guiden visar hur du kommer igång med att bryta Litecoin eller andra krypteringsmynt med din L3+.

Litecoin gruvöversikt

Här är en snabbguide för att bryta Litecoins:

Jag vet att det låter extremt enkelt men det är så du bryter Litecoin i ett nötskal. Fortsätt läsa om du vill ha en detaljerad förklaring. Här är vad jag kommer att täcka:

Gillar du inte att läsa? Se vår videoguide:

1. Bitmains Antminer L3-serie

I den här guiden kommer jag att använda Antmier L3 +, en mycket kraftfull ASIC-gruvarbetare som använder Scrypt för att bryta Litecoin. ASIC står för Application Specific Integrated Circuit och det betyder att dessa gruvarbetare bara är gjorda för att bryta ett specifikt mynt, vilket gör dem supereffektiva.

L3 + debuterade 2017 och var mycket lönsam under lång tid. Faktum är att det tjänade runt $ 20- $ 30 per dag, även med stigande svårigheter och nätverkshashat.

Denna vinnande rad berodde främst på den episka priskurs som Litecoin gjorde 2017. Det gick hela vägen från under $ 3 i början av året till över $ 300 på kryptomarknadens höjd i december.

Min personliga historia om att få en L3 hade några upp-och nedgångar. Jag försökte desperat skaffa en när den släpptes men på grund av extremt hög efterfrågan såldes den alltid på Bitmain. Jag köpte äntligen en på Amazon och slutade bli lurad. Men Amazon kom igenom för mig och jag fick återbetalning.

Så småningom fick jag händerna på flera L3-modeller, men jag antar att moralen i den här historien är: Köp direkt från OEM-tillverkaren (OEM).

Den här guiden gäller även L3 ++, som är lite snabbare och lite dyrare än L3 +. Enligt min mening finns det en uppåtriktning för billiga ASIC-gruvarbetare: Om och när kryptopriserna tar fart kommer lönsamheten för billigare gruvarbetare att gå igenom taket. Så inom en enda tjurmarknadscykel får du snabbt en ROI många gånger.


2. Ställa in gruvarbetaren

Steg 1 – Unbox och koppla upp allt

Antminer L3 + Unboxed

 • Alla 9 PCI-e-anslutningar (2 på var och en av de 4 hashingkorten och 1 på kontrollenheten)
 • Ethernet-kabeln (från L3 + till din router)
 • Nätsladden

När strömsladden är i ska gruvarbetaren slås på automatiskt.

Antminer L3 + -kablar

Steg 2 – Logga in i gruvarbetarens gränssnitt

 • Ladda ner gratis IP-skannerverktyg (Angry IP Scanner).
 • Installera och kör Angry IP Scanner.
 • Klicka på “Start” för att skanna och upptäcka enheter i ditt lokala nätverk
 • När skanningen är klar klickar du på “Gå till” längst upp i menyraden och sedan på “Nästa levande värd”. Gör detta tills “Antminer” visas i kolumnen “Hostname”.
 • Notera: I vissa fall kan värdnamnet saknas, dvs. du ser bara en IP-adress. Om detta händer måste du utföra nästa steg på flera IP-adresser tills du hittar Antminers adress.
 • När du har hittat den, högerklicka på den och välj “Kopiera IP.” Klistra in IP-adressen i din webbläsares URL-rad.
 • Logga in med ”root” för både användarnamn och lösenord

Så här ska hela processen se ut:

3. Välja en gruvpool

Att gå med i en gruvpool är ett bra sätt att skapa en konstant intäktsström med din gruvarbetare. I det här kapitlet kommer jag att visa dig hur du ställer in din L3 + med två olika gruvbassänger, beroende på hur du vill få utbetalning.

#Prohashing – För att bryta flera mynt

ProHashing

Prohashing’s starkaste punkten är detta – De bryter automatiskt ut de mest lönsamma mynten för varje algoritm som stöds (som Scrypt, SHA-256, X11 och Equihash).

Dessutom får du betalt i det mynt du väljer, oavsett vilket mynt du bryter.

Tack vare ProHashings smarta system kommer du sannolikt att göra mer Litecoins än du skulle ha genom att bara bryta Litecoin i en annan pool. På det här sättet sparas du från att göra alla beräkningar i jakten på de mest lönsamma poolerna.

Detta system låter dig också få betalning i mynt som du tror har högre sannolikhet att öka i värde över tiden.

Så med Prohashing behöver du inte lägga alla dina ägg i en korg. Du kan få betalt via valfritt antal mynt, med vilken vikt du tilldelar. På så sätt kan du använda din strategi i flera mynt, eller blanda i några långsiktiga mynt om du föredrar det.

#ProHashing-inställning

När du är inloggad på din Antminer går du till sidan “Miner Configuration” och anger följande:

 • URL: prohashing.com:3333
 • ARBETSTAGARE:
 • LÖSENORD: n =, a =

För att konfigurera vilka mynt du vill få betalt i, klicka på “Inställningar” och sedan “Utbetalningsandelar”. Se till att du har en plånbokadress redo för varje mynt du vill få betalt i.

Exempel:

 • URL: prohashing.com:3333
 • ARBETARE: Techman34
 • LÖSENORD: n = myL3, a = scrypt

NiceHash

För vår andra pool kommer vi att bryta på NiceHash och få betalt i Bitcoin.

En viktig poolstrategi är att använda flera pooltjänster, så du har en icke-relaterad failover-installation. På detta sätt är sannolikheten för att båda poolerna är nere samtidigt (och din maskin är inaktiv och förlorar pengar) mycket mindre.

NiceHash-inställning

nicehash-konfiguration

Exempel:

 • URL: stratum + tcp: //scrypt.usa.nicehash.com: 3333
 • ARBETARE: 37UPzLMoFE7i41qChPPXh7RxPprXWyMZBy.myL3
 • LÖSENORD: x

Notera: För ARBETARE, använd bitcoin-adressen som du vill att BTC ska överföras till + alla arbetarnamn med (.) Mellan dem, som i exemplet.

För den tredje och sista pool-URL: n använder jag en EU-server från Nicehash:

 • URL: stratum + tcp: //scrypt.eu.nicehash.com: 3333
 • ARBETARE: 37UPzLMoFE7i41qChPPXh7RxPprXWyMZBy.myL3
 • LÖSENORD: x

Klicka på “Save & Apply” i det nedre högra hörnet på fliken Miner Configuration, så är du ute och bryter med din L3+!

Miner Config Save


4. Riskerna med ASIC Mining

Till skillnad från GPU-gruvriggar som utnyttjar kraften i PC-spelutrustning för gruvdrift, designades ASIC-hårdvara enbart för gruvdrift. Även om detta kan verka som en vinn-vinn-situation för alla, gillar vissa myntutvecklare inte tanken på att ASIC-tillverkare har något att säga om sin utveckling.

Dessa utvecklare fruktar att kraftfulla ASIC kan leda till stora, centraliserade gruvgårdar och eventuellt till och med starta en 51% -attack.

På grund av detta finns det en viss risk för att köpa en ASIC-gruvarbetare på lång sikt. Eftersom ASIC endast är användbara om de är kompatibla med det mynt de bryter ut, kan myntutvecklarna ändra koden för att göra ASIC värdelös.

Till exempel utvecklades Bitmain X3 för att bryta Monero och det var mycket framgångsrikt på det ett tag. Men så småningom gafflade Monero-utvecklingsteamet myntet, och ASIC-enheterna var inte längre kompatibla med det.

Ändå kan många ASIC vara ganska lönsamma på lång sikt. Myntutvecklare för Bitcoin, Dash och Sia, för att nämna några, tillåter ASIC-gruvarbetare att bryta sina mynt.

I Monero-fallet som jag nämnde ovan användes X3-erna så småningom för att bryta andra CryptoNight-mynt som inte har gafflat än och faktiskt var ganska lönsamma.

5. Vanliga frågor

Hur många litecoins som finns kvar?

65 214 075 Litecoins har bryts från och med den 11 juni 2020, vilket lämnar 18 785 925 Litecoins att bryta.

Är Mining Litecoin lönsamt?

Ja. Om du har rätt installation (dvs. låga elkostnader och en cool miljö) är det fortfarande lönsamt att bryta Liteocin. För att ta reda på om du kan vara lönsam, använd en Litecoin gruvkalkylator.

Hur lång tid tar det att bryta 1 Litecoin?

Om du använder L3 ++ med en svårighetsfaktor på 13,667,659.27727 tar det 45 dagar att bryta 1 Litecoin.

5. Sammanfattning

Det är det för nybörjarguiden för att bryta Litecoin med din L3 ASIC Miner. Jag hoppas att du har hittat den här guiden användbar. Som du kan se kan du inom 10 minuter få din ASIC-gruvarbetare att köra och tjäna några mynt.

Om du stöter på några problem eller har frågor, vänligen kommentera i fältet nedan eller i videokommentarer, eller kontakta mig på Twitter på @cryptocg. Hur du än sträcker dig, jag försöker hjälpa.

Om du är intresserad av att ta din kryptogruva till nästa nivå kan du registrera dig på Crypto Mining Academy. Där erbjuder jag en omfattande kurs som ger massiva detaljer om varje steg i gruvprocessen.

Happy Mining!

Ian (aka Techman34 på Ethereums forum)

Ladda ner en praktisk PDF-version av denna L3 gruvguide här.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me