Nyílt levél a Bitcoin Alapítványhoz és tagjaihoz

A szerző véleménye nem tükrözi a Coin Brief véleményét.

Hoz Bitcoin Alapítvány és annak tagjai,

Elő kell mondanom a levél törzsét azzal, hogy elmondom, hogy üzenetem mély szenvedély és tisztelet helyéről származik Bitcoin. Semmiképp sem kívánok ellentmondásos vagy szűklátókörű lenni, csak abban reménykedem, hogy meg tudom őrizni azt az alkalmazott szabadságjogi kísérletet, amelyet a Bitcoin azért hozott létre, hogy megkönnyítse.

Látja, bár megértem, hogy a Bitcoin által táplált, liberális utópia gyakorlatilag alig több, mint vágyálom. Úgy gondolom azonban, hogy egy szabad és szabályozatlan Bitcoin-gazdaság végül a vágyálmodozás gyakorlatát egy reális lehetőséggé változtathatja a jövőben. És attól tartok, hogy a Bitcoin Alapítvány legutóbbi intézkedései arra irányultak, hogy a kriptográfiai művészet ezt a darabját a kormány égisze alá helyezzék, ami ugyanolyan impotenssé tenné a szabadságharcban, mint az Egyesült Államok szeretett alkotmánya. Mivel ezt a dokumentumot szentségnek szánták, az általa védett jogok elidegeníthetetlenek voltak, de nem lett más, mint egy régi papírdarab, mióta a szövetségi kormánynak egyre tolakodóbbá váltunk az életünkben. Megengedtük az ilyen behatolást, mert úgy gondoltuk, hogy ez a biztonság megőrzésének a legjobb a szabadságot fenyegető külföldi és hazai fenyegetésekkel szemben. Sok ember számára a fenyegetések kezelése paradicsomnak tűnik a hatalmas rendőri és megfigyelő államokhoz képest, amelyek alatt ma élünk.

Tehát a múltban, amikor felszólaltam a Bitcoin Alapítvány és annak cselekedetei ellen, őszinte félelem miatt tettem ezt, hogy a kormányokkal való kompromisszumkészítés a Bitcoint nem mássá teszi, mint a status-quo új kiegészítésévé. Még a jóindulatú jogszabályok követése, olyan törvények, amelyek senkit sem érintenek, kivéve azokat, amelyek valóban kárt szándékoztak tenni, megnyitnák a kaput a Bitcoin felett teljes ellenőrzés alatt – egyetlen kormány sem állna ellen az ilyen típusú lehetőségnek, hogy az élet bármely aspektusa felett diktatórikus hatalmat vegyen át. Egyetlen pillanatra sem várhatjuk el a kormányoktól, hogy korlátozzák magukat saját hatalmuk önkényes kiterjesztésében.

Ez a kijelentés nem az összeesküvés, vagy a „mi vs velük” mentalitás helyéről származik. Abból a felfogásból származik, hogy a legtöbb kormány – legalábbis a fejlett világban élők – valóban úgy gondolja, hogy a mi érdekünkben járnak el. A leggondoskodóbb és humanitáriusabb kormány a legveszélyesebb, amelyet a legnagyobb gyanú alatt kell tartani. Hiszen nem szünteti meg zsarnoki erőfeszítéseit polgárainak életében, mindaddig, amíg úgy gondolja, hogy cselekedetei a nagyobb jó nevében vannak. Ezért nyilvánvalónak tűnik számomra, hogy a Bitcoin Alapítvány veszélyes játékot játszik, amikor megpróbálnak tárgyalni a kormányokkal erről melyik Bitcoin szabályozás elfogadására, ahelyett, hogy megkövetelnék a végrehajtásukat nincsenek előírások egyáltalán. Még akkor is, ha sikerül elérni, hogy a kormányok a lehető legkönnyebb jogszabályokat hozzák meg, mégis megalapozták a kriptovaluta kormányzati ellenőrzésének színterét. Egy kormánynak csak egy törvényre van szüksége, nem számít, mennyire szigorú vagy laissez-faire, és megvan a jogi elsőbbségük, amelyet felhasználhatnak arra, hogy felhatalmazást kapjanak a Bitcoin minden aspektusának teljes ellenőrzésére. És élni fognak azzal a lehetőséggel; jelentősen túllépik a határaikat, mert úgy gondolják, hogy ezt meg kell tenniük annak érdekében, hogy polgáraikat a lehető legbiztonságosabbá és boldogabbá tegyék. Ez a felfogás mélyen megrémít.

Válasz a Bitcoin Foundation legújabb közleményeire

Most már tudod, miért léptem fel olyan keményen ellened a múltban. Cikkeim és megbeszéléseim azonban Sean Wince kollégámmal a Érme rövid podcast, látszólag észrevétlenül maradtak Ön és általában a Bitcoin közösség nagy része. Vagyis egészen a legutóbbi cikkemig, amely fellépése ellen szólt fel. Írtam egy OP-ED Néhány nappal ezelőtt válaszul a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumának (NYDFS) nyílt levélre, amelyet Jim Harper, globális politikai tanácsadója írt az Ön nevében. Cikkemben azzal vádoltalak, hogy hallgatólagosan fogadta el a Bitcoin szabályozását, és feladta a szabad piac védelme elleni küzdelmet.

Aztán végül válaszokat kezdtem kapni a tisztviselőitől. Néhány nappal azután, hogy a cikk megjelent a Coin Brief-en, Jim Harper retweetelte cikkem linkjét. Apró gesztus az elismerésről, de mint alantas Bitcoin-újságíró hatalmas meglepetés volt számomra. Még nagyobb meglepetés volt másnap, amikor Jon Matonis, az ügyvezető igazgató elkötelezte Seant és engem a Twitteren. Három különböző tweetet küldött nekünk; Az első azt mondta nekünk, hogy az Alapítvány teljes válasza a BitLicense-re még nem fejeződött be, a második egy cikkhez kapcsolta, amelyet írt, amely a Bitcoin képességét a „monetáris zsarnokság” megakadályozásában tárta fel, a harmadik pedig az Alapítvány hivatalos álláspontjával Florida pénzszolgáltatási (MSB) törvények alkalmazása az egyes Bitcoin felhasználók számára. Végül a legutóbbi válasz 2014. augusztus 14-én reggel volt. Ezúttal Jinyoung Englund, az Ön marketing és kommunikációs igazgatója volt. Jinyoung tisztelettel elmondta nekünk, hogy Jim Harper levelével kapcsolatos véleményem téves és téves volt. A kommunikációs igazgatója azt mondta nekünk, hogy félreértettem a küldetését és a „jogi és szabályalkotási folyamatot”. Ebben a levelezésben Jinyoung linket adott nekünk az Ön első válaszára a BitLicense javaslatra, amelyet 2014 januárjában tettek közzé..

Most szeretnék egy kis időt szánni arra, hogy válaszoljak a képviselői által nekünk átadott három dokumentumra. Ezek a válaszok rövidek lesznek, tekintettel arra, hogy nem tudok mélyreható elemzésbe belemenni anélkül, hogy megkockáztatnám a feleslegesen hosszú levelet.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Jon Matonis, a Forbes cikke, amelyet a Bitcoin-on írt, elég érdekes. Azonban őszintén szólva, a Bitcoin végső potenciálját illetően nem nyújtott nekem olyan információt, amelyet még nem ismertem volna. Valójában biztos vagyok abban, hogy a Bitcoin közösség többsége – ha nem az összes – tisztában van ezzel a lehetőséggel. Az a tény, hogy Ön is tisztában van vele, nem feltétlenül jelenti azt, hogy Alapítványa küzdeni fog ennek megvalósításáért. A valóságban az Alapítvány intézkedései azt sugallják, hogy előnyben részesíti a Bitcoin szabályozását a szabad piac felett, még akkor is, ha az általa támogatott szabályozás „ésszerű”. Ezenkívül a cikk a Forbes-ban jelent meg, nem pedig az Alapítvány tulajdonában lévő médiában. Ezért, jóllehet teljes mértékben befektethetne az ötletekbe, amelyekről írt, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az Alapítvány osztja ezeket a nézeteket.

A legutóbbi floridai esetre adott válasz kapcsán dicséretet mondok az Alapítványnak, hogy megvédte azt a férfit, akit jogtalanul vádoltak jogosulatlan MSB-ként való fellépéssel. Úgy gondolom, hogy ha már létezik egy nem hatékony és korlátozó törvény, és nincs reális lehetősége annak hatályon kívül helyezésére, akkor a kormányokat legalább felelősségre kell vonni, amikor megpróbálják törvénytelenül alkalmazni a törvényt valakire. Az MSB-törvények floridai alkalmazásával kapcsolatos álláspontja azonban nem egyenlő azzal a törekvéssel, hogy a Bitcoin gazdaságát teljesen szabályozatlanul tartsák. A bíróság elé terjesztett tájékoztató nem szólt semmit a szabályozatlan Bitcoin ökoszisztéma megőrzéséről, ezért nem használható fel annak bizonyítékaként, hogy az Alapítvány nem „hallgatólagosan fogadja el” a Bitcoin szabályozását. Valójában az Alapítvány szakirodalma többször is felvette a szabályozást, és hangsúlyozta az ésszerű jogszabályok fontosságát, nem pedig a nem jogszabályok. Az alábbiakban bemutatunk egy példát a Bitcoin szabályozás ilyen hallgatólagos elfogadására, válaszul az Alapítvány kommunikációs és marketingigazgatójának irodalmára.

Jinyoung Englund, nagyra értékelem az Alapítványhoz fűződő kapcsolatát kezdeti válasz az NYDFS BitLicense javaslatára. Teljesen elolvastam, és el kell mondanom, hogy ez csak megerősítette azokat a vádjaimat, miszerint az Alapítvány nem vágyik arra, hogy a Bitcoin gazdaságát szabadon és szabályozatlanul tartsa – annak ellenére, hogy Ön az irodalmat szolgáltatta annak bizonyítékaként, hogy félreértettem az Alapítvány álláspontját a Bitcoin szabályozásáról. Ez a dokumentum nem mondott semmit a szabad piac, a Bitcoin gazdaság megőrzéséről. Valójában Marco Santori, a jelen dokumentum előadója feltételezte, hogy egy szabályozási infrastruktúra kell Bitcoin körül kell felállítani. Nem azt kérdőjelezte meg, hogy szükséges-e a Bitcoin szabályozása, hanem az, hogy milyen Bitcoin-szabályozás lenne a leginkább elősegítő a fogyasztóvédelem szempontjából; Santori még azt is kijelentette, hogy a Bitcoin engedélyezése bizonyos körülmények között indokolt lehet. Megismételve, Santori nem egyszer kérdőjelezte meg, hogy szükséges-e a Bitcoin szabályozása, csak azt kérdezte, hogy a BitLicense képes-e elérni a kívánt szabályozási célokat. Vallomása vége felé Santori kijelentette, hogy a jövőbeni Bitcoin-törvényeket szövetségi szinten kell elfogadni. Ezenkívül Santori még azt javasolta, hogy legyen egyenruha, globális törvény, egy szabványosított szabályozási infrastruktúra, amelyet az egész világnak el kell fogadnia! És mivel Marco az Alapítvány nevében beszélt, feltételeznem kell, hogy az Alapítvány valójában sokkal nagyobb, teljes körű és globális Bitcoin előírások.

Íme egy közvetlen idézet Marco Santori vallomásából:

A Bitcoin-vállalkozások valószínűleg jobban szeretnék, ha bármilyen új szabályozási keretet szövetségi szinten vagy államközi együttműködéssel vennének egy olyan csoporton keresztül, mint az Állami Bankfelügyelők Konferenciája, nem pedig eseti, államonkénti alapon..

#CRYPTO BROKERSBenefits

1

eToro
Best Crypto Broker

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2

Binance
Cryptocurrency Trading


VISIT SITE
 • ? Your new Favorite App for Cryptocurrency Trading. Buy, sell and trade cryptocurrency on the go
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

#BITCOIN CASINOBenefits

1

Bitstarz
Best Crypto Casino

VISIT SITE
 • 2 BTC + 180 free spins First deposit bonus is 152% up to 2 BTC
 • Accepts both fiat currencies and cryptocurrencies

2

Bitcoincasino.io
Fast money transfers


VISIT SITE
 • Six supported cryptocurrencies.
 • 100% up to 0.1 BTC for the first
 • 50% up to 0.1 BTC for the second

Ezeknek a meghallgatásoknak az államok és a szövetségi kormány közötti nagyon szükséges beszélgetés folytatásaként tekintünk arról, hogyan lehet egy korszerűsített, szabványosított és teljes mértékben védő szabályozási rendszert kialakítani az Egyesült Államok egészére, és talán nemzetközileg is.

(Kiemelés: Evan Faggart)

Tehát, Jinyoung, ha a dokumentum idézésével szándékában állt bebizonyítani, hogy érveim tévesek voltak, akkor azt kell mondanom, hogy valójában te érted félre a bitcoin szabályozással kapcsolatos álláspontomat – és nem fordítva. Ha azt akarja bizonyítani, hogy az Alapítvány ellenzi a BitLicense-t, nem azért, mert általában a Bitcoin szabályozása, hanem azért, mert ez nem megfelelő szabályozás, akkor csak megerősíti azt a meggyőződésemet, hogy az Alapítvány vállalja és elfogadja a jövőbeli, korlátozó Bitcoin-törvényeket.

Igaz, hogy nem ismerem azokat a jogi nehézségeket, amelyek hivatalos megjegyzés benyújtásával járnak az NYDFS-hez. Ezek a jogi nehézségek azonban csak akkor jelentkeznek, amikor kormányzati csatornákat használnak az elkerülhetetlen jogszabályok tárgyalására, ahelyett, hogy egyértelműen elítélnék a Bitcoin szabályozásának puszta gondolatát. Mivel az alapítvány Washington államban található, az Egyesült Államok Alkotmányának első módosítása garantálja a szólásszabadsághoz való jogot. Tehát nincs jogi nehézség a Bitcoin közösség összegyűjtésében, szemben a kormányzati beavatkozással a Bitcoin gazdaságába. Ezért az összetett jogrendszer mögé bújás nem megfelelő mentség érveim elutasítására; Nem kérem az Alapítványt, hogy nyújtson be hivatalos kérelmet az NYDFS által kidolgozott bonyolult jogi eljárás alkalmazásával egy bizonyos típusú jogszabályra, azt kérem, hogy az Alapítvány álljon fel a szabadság nevében, és követelje, hogy New York hajtsa végre nincs Bitcoin szabályozás, egyáltalán.

A Bitcoin Alapítvány minden tagjának

Most meg kell szólítanom a Bitcoin Alapítvány tagjait, a vállalatokat és az egyéneket egyaránt – mindnyájan ugyanolyan fontosak vagytok ebben a küzdelemben, hogy megőrizzük kísérletünk teljes szabadságát. Ne felejtsd el, hogy te vagy az Alapítvány gerince, a tagdíjad az Alapítvány fennmaradásának életereje. Ezért cselekedeteiknek teljes mértékben tükrözniük kell az Ön véleményét és meggyőződését. Nem azért finanszírozza az Alapítványt, hogy az gondatlanul folytathassa a kívánt cselekvési lehetőségeket; évente fizeti a tagdíjakat, hogy az Alapítvány küzdjön megélhetésének megvédéséért az állami beavatkozás ellen, és fejlessze az alapvető Bitcoin protokollt, hogy vállalkozásai a jövőben még virágosabbá válhassanak.

Azonban ahelyett, hogy a Bitcoin kódjának fejlesztésén dolgozna, az Alapítvány úgy döntött, hogy játssza a politikai játékot. A pénzét világszerte kormányok lobbizására használták fel. Az Egyesült Államokban a pénzét arra használták, hogy Washington DC-ben béreljen egy felsőbb lobbiügynökséget. Ahelyett, hogy a Bitcoin-t jobb valutává tennék a nagyközönség számára, a politikusok felé csücsülnek, zsebüket kibélelve az ön pénzével abban a reményben, hogy kegyelmesek lesznek közösségünkre. Még a kormányok néhány jellegzetességét is elkezdték felvenni; nem tették átláthatóvá tetteiket, és kinevezték Brock Pierce-t, a digitális üzleti világ rendkívül népszerűtlen karakterét – aki jelenleg még teljes erőfeszítéseket tesz a Bitcoin-ra– miközben figyelmen kívül hagyja a közösség felháborodásának kiáltásait. Időközben Oroszország és Ecuador betiltotta a Bitcoin-ot, Argentína egyetlen Bitcoin-tőzsdéjének bankszámlája volt Leállitás, New York pedig drakonikus Bitcoin-szabályokat követ, amelyek megtehetnék elpusztítani a kriptogazdaság az egész államban. Nyilvánvaló, hogy az Alapítvány nem teljesíti azt a küldetését, hogy “szabványosítsa, megvédje és elősegítse a Bitcoin kriptográfiai pénzének felhasználását a felhasználók javára világszerte”.

Arra kérlek benneteket, hogy ne tétlenkedjen tétlenül, amíg a Bitcoin Alapítvány egy törött politikai gépbe pumpálja a pénzét, amely valószínűleg nem hallgatja meg a közösség kéréseit és tiltakozásait. Számtalan személy és lobbicsoport kampányadományokkal és ingyenes vacsorákkal próbálta megnyerni a kormánytisztviselők szívét és elméjét. Ez a fajta tevékenység azonban nem eredményez más korrupciót, több pénzt a politikában és rosszabb törvényeket. Emlékeztesse az Alapítványt arra, hogy ki fizeti a számláikat és finanszírozza a politikai meneküléseiket; vegye fel velük a kapcsolatot, és követelje, hogy tegyen alaposabb, szabad piaci álláspontot a Bitcoin szabályozásával kapcsolatban.

Az Alapítvány már túl régóta játssza a politikusok játékát – az óra a BitLicense nyilvános véleményezési időszakában jár le, és az Alapítvány még nem nyújtott be hivatalos észrevételt, mert túl sok időt töltöttek a hüvelykujj-fékezéssel és abban reménykedtek, hogy az NYDFS meggondolja magát. Csak néhány napja követelték végül, hogy a minisztérium adjon ki további információkat a javasolt Bitcoin-szabályozásukról. Most nekik kell rohanniuk, hogy elolvassák azokat a további adatokat, amelyek átadását a Minisztérium vállalta, és hivatalos észrevételt kell benyújtaniuk, még mielőtt a 45 napos ablak bezárulna. Még akkor is, ha időben be tudják nyújtani a hivatalos választ, valószínűtlen, hogy az Alapítvány valóban kiálljon a szabad piac védelmében. A dokumentumok, amelyekre a fentiekben válaszoltam, megerősítik, hogy valójában nem hisznek a szabad piacban, és valójában egy erősen szabályozott bitcoin gazdaságot támogatnak.

A Bitcoin Alapítványnak még mindig van egy kis ideje, hogy válaszolhassanak az NYDFS-re. Ezért arra kéri őket, hogy álljanak ki a szabadság és a szabadság mellett. Az Alapítvány a legbefolyásosabb platform, amelyet a Bitcoin közösség jelenleg birtokol, ezért fel kell használnunk, hogy kiálljunk New York és az összes többi kormány ellen – még az Alapítvány egyre csökkenő népszerűsége közepette is a Bitocin közösségben. Ha a jövőbeni monetáris struktúra motorját, a Bitcoint szabadon, szabályozatlanul és távol akarja tartani azoktól az emberektől, akik elpusztították a jelenlegi monetáris rendszert, akkor meg kell követelnie, hogy az Alapítvány használja fel befolyását gazdasági szabadságunk védelmére..

Természetesen nem lehetünk annyira idealisták, hogy azt higgyük, sikeresen megőrizhetjük a szabad Bitcoin piacot azáltal, hogy dühös leveleket küldünk hangos követelésekkel a kormányoknak. Meg kell próbálnunk érvelni a kormányokkal és meg kell szerezni a lehető legkönnyebb jogszabályokat, mivel úgy tűnik, hogy a szabályozás ezen a ponton elkerülhetetlen. Nem szabad azonban túl sok időt és energiát vesztegetnünk e szabályozó ügynökségek könyörgésével, mert valószínűleg úgyis figyelmen kívül hagynak minket. Az Alapítvány mégis pontosan ezt tette; túlságosan elárasztották a közösség idejét és pénzét egy olyan politikai folyamatba, amely eddig semmilyen pozitív eredményt nem hozott. Ahelyett, hogy továbbra is ennek a terméketlen fának az ágai után nyúlnának, kiegészítő feladattá kell tenniük a kormányokkal való tárgyalásokat, miközben elsősorban a Bitcoin infrastruktúra fejlesztésére és fejlesztésére kell összpontosítaniuk. Ha decentralizált rendszereket tudunk felépíteni a Bitcoin protokoll tetején – például Dark Wallet és OpenBazaar– akkor ezek a korlátozó Bitcoin-előírások ártalmatlanná válnak.

Ha az Alapítvány valóban foglalkozik a Bitcoin lényegének védelmével és hosszú élettartamának biztosításával, akkor fel kell adnia a politikai játékot, és meg kell kezdenie olyan projektek finanszírozását, amelyek tényleges értéket nyújtanak az ökoszisztémának..

Ön, mint a Bitcoin Alapítvány tagja, képes arra, hogy pénzügyi befolyását felhasználva helyreállítsa az Alapítványt a helyes úton. Ha nem követeli, hogy változtassanak módjukon, az Alapítvány továbbra is akarva-akaratlanul dobja a pénzét a rettenetesen nem hatékony politikai gépekbe, amelyek a kapzsiság és a korrupció melegágyai. Ne essen annak az érvnek az áldozata, hogy a szabályozás nagyobb legitimitást eredményezne vállalkozásában; az a tény, hogy sikeres Bitcoin vállalkozásokat hozott létre, több mint elegendő bizonyíték arra, hogy a Bitcoin már szabályozás nélkül is legitim. Most tegye meg igényeit. És ha az Alapítvány továbbra is ugyanezzel folytatja, hangosan és egyértelműen tegye elégedetlenségét.

Remélem, hogy mind a Bitcoin Alapítvány, mind tagjai komolyan figyelembe veszik ezt az üzenetet, amikor megfogalmazzák álláspontjukat a BitLicense szabályozással kapcsolatban.

Üdvözlettel,

Evan Faggart

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me