Objašnjena bitcoin zlatna tvrda vilica (dolazi 25. listopada)

Bitcoin zlato (BTG / Bgold) je nadolazeća tvrda vilica Bitcoin blockchaina koja bi se trebala dogoditi 25. listopada. Bgold nema nikakve veze sa žutim metalom, pa ga ne treba miješati s BitGoldom, tvrtkom za ulaganje i plaćanja u zlato. Bgold je jednako nepovezan s prethodnim hard forkom, Bitcoin Cashom (BCH / Bcash), koji se dogodio 1. kolovoza, i nadolazećim hard forkom SegWit2x (S2X / Bizcoin), koji je zakazan za sredinom studenoga.

Zašto Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold izmijenit će Bitcoinov algoritam provjere rada sa SHA-256, kojim trenutno dominiraju uglavnom kineski ASIC rudari, na Algoritam Equihasha. Equihash također zapošljava kriptovalute zCash (Classic), Zencash i Hush. Equihash uglavnom kopaju grafičke kartice (GPU). 

Prema smotri Bgold, vraćanje rudarstva Bitcoina domaćim korisnicima donijet će veću decentralizaciju. Međutim, masivan ruski i japanski Operacije rudarenja bitcoina planirane su za 2018. godinu, pa se čini da se problem centralizacije rudarstva Bitcoina polako rješava.

Čovjek koji stoji iza Bgolda, Jack Liao, ujedno je i izvršni direktor tvrtke MunjaASIC, tvrtka sa sjedištem u Hong Kongu koja uglavnom kopa Litecoin i proizvodi kriptovalute. Sigurno nije slučajno što LightningASIC proizvodi multi-GPU rudarsku jedinicu, od koje trenutno ima 913 jedinica na zalihi. Ako Bgold uspije oduzeti tržišni udio Bitcoinu, LightningASIC bi imao velike koristi kako od kopanja novog altcoina, tako i od prodaje rudara za njega.

Budući da su vilice Bcash i Segwit2x jednako transparentno motivirane financijskim vlastitim interesom, teško je izdvojiti LightningASIC za svoje postupke. Da Bitcoineri ovim spin-off vilicama nisu nadoknađeni besplatnim altcoinima, zabuna i poremećaj koji su oni prouzročili bili bi nepodnošljivi. 

Kako sigurno polagati pravo na bitcoin zlato

Bilo koji bitcoin (BTC) koji se nalazi u vašem Bitcoin novčaniku u trenutku kada se dogodi vilica dodijelit će vam jednaku količinu BTG. To se odnosi samo ako imate pristup privatnim ključevima svog novčanika, tako da se ne primjenjuju novčanici za zamjenu.

Iako će se vilica dogoditi 25. listopada, burze će vjerojatno otvoriti Bgold za trgovanje samo tjedan dana kasnije, 1. studenog. To omogućuje vrijeme da svi sudionici riješe tehnička pitanja.

Trenutno nisu dostupne jasne upute za razdvajanje BTC-a od BTG-a. Burze i softverski / hardverski novčanici još uvijek odlučuju hoće li podržati ovu vilicu.

Ako ste sudjelovali u podjeli Bitcoin Casha, postupak će biti sličan – iako vjerojatno uglađeniji, jer su razmjene i novčanici imali prakse i više vremena za pripremu. Kao i uvijek najvažnije je zaštititi svoje Bitcoin privatne ključeve, jer je BTC-ova vrijednost daleko veća od BTG-ove.

Upozorenje: Pazite se prevaranata koji vam obećavaju dati rano BTG ako s njima podijelite svoj privatni ključ Bitcoin. Trenutno je u funkciji barem jedno takvo mjesto prijevare. Dijeljenje privatnog ključa vašeg Bitcoin novčanika dijeli potpunu kontrolu nad bilo kojim bitcoinima u njemu. Pazite!

Bitcoin zlato: držite ili prodajte?

Kada pogađate buduću cijenu Bgolda, najbliži primjer koji treba slijediti je Bcash. Razumno je očekivati ​​da Bgold vidi daleko nižu cijenu pokretanja od Bcash-a. Bgold uživa daleko manje podrške rudara, tvrtki i onoga što bi se moglo nazvati “zajednicom protiv jezgre”.

Moje osobno očekivanje je da će Bgold u početku trgovati najviše na ~ 10% vrijednosti Bitcoina, vjerojatno bliže 5%. Očekujem visoku volatilnost 1. studenog kada se lansira na burzama, nakon čega slijedi oštar rasprodaja, naknadne pumpe i (ovisno o razvoju Bgolda) stalan pad. Drugim riječima, vidjet ćemo ponavljanje uzorka Bcash, ali na nižim razinama cijena.

Razine cijena gotovine

Bcash je u bitcoinu na burzi HitBTC, 1. kolovoza do 9. listopada, 2017. godine

Razlozi za optimizam

Čini se da je tim Bgolda tehnički kompetentniji od Bcash-ovih programera. Bgold’s GitHub spremište čini se aktivnijim od Bcash-a, na primjer. Za razliku od web stranice Bcash, Bgold’s ne radi na Wixu, graditelju web stranica prilagođenih noobima.

Razmotrite tehničke razlike između Bitcoina i raznih pretendenata na njegovu krunu:

Bitcoin konkurenti

Dok je Bcash namjerno odbio Bitcoinovu nadogradnju SegWit, Bgold ju je prihvatio. Dakle, Bgold može kopirati nadolazeća poboljšanja Bitcoina, poput Lightning Networks.

Čini se da Bgold također planira promijeniti formatiranje adresa – dobrodošla promjena napravljena kako bi se spriječilo slučajno slanje BTC-a na adrese vilica..

Nadalje, Bcash-ov algoritam hitnih poteškoća (EDA) proizveo je neredovita blok-vremena koja su ili prespora ili prebrza. Bgoldova prilagodba poteškoća po bloku vjerojatno će naići na vlastite poteškoće.

Ta me tehnička razmatranja navode da vjerujem da Bgold ima veće šanse za dugoročnu održivost od Bcash-a. Zbog dodatne atraktivne perspektive domaćeg rudarstva Bitcoina, Bgold će na kraju možda upiti velik dio Bcash-ove vrijednosti. Međutim, kao puki klon, čini se sumnjivim da će imati puno utjecaja na sam Bitcoin.

Razlozi za pesimizam

Bgold je u početku najavljen kao ICO, premda su ove rane najave od tada (neuspješno) izbrisano s Interneta. Najblaže rečeno, čini se da je plan BTG pretrpio više revizija.

Ostaju ozbiljna pitanja hoće li LightningASIC i njegovi partneri kopati BTG između datuma račvanja i razmjene. Ovakva vrsta miniranja u srednjem toku poslala bi tako jake prijevarne signale da bi LightningASIC bio glup da to pokuša.

Drugi potencijalni problem je taj što Bgold i SegWit2x još nisu implementirali zaštitu od ponovnog reprodukcije. Ako se ova značajka ne doda, prilikom slanja BTG-a korisnik bi mogao nenamjerno poslati i BTC, što bi mogla biti skupa pogreška.

Ažuriraj: Bitgoldova stranica navodi da je dodana zaštita od ponovnog reprodukcije.

Upozorenje: izbjegavajte trgovanje BTG-om (i S2X-om) dok ne bude postavljena zaštita od ponovnog prikazivanja!

Još jedan uvjerljiv razlog za biti medvjedast prema Bgoldu je taj što za njim jednostavno nema stvarne potrebe. Da je BTG lansiran kao samo još jedan novčić Equihash bez koristi imena Bitcoin i povijesti transakcija, to bi prošlo uglavnom nezapaženo. Jedini razlog zašto je Bgold zanimljiv je taj što će se slobodno distribuirati vlasnicima Bitcoina. Ako je većina vlasnika Bitcoina neprijateljski raspoložena prema njima, napunit će se.

Za daljnje mjere opreza u vezi s Bitcoin Goldom pogledajte ovaj Reddit nit. Iako je nit vjerojatno preoštra, slažem se da je kupnja Bgolda rizična i da ju je najbolje izbjegavati.

Po mom mišljenju, jedino je pitanje koliko Bgolda treba baciti i kada. Držati mali postotak (možda 5% -25%) dugoročno, kao kockanje u budućnost, ne čini se potpuno nerazumnim.

Evo mog plana trgovanja Bgoldom

Slijedi moj osobni stav o Bgoldu i ne bih ga smio smatrati investicijskim savjetom.

Iako sam napustio sav svoj Bcash što je prije moguće, vjerojatno ću s Bgoldom usvojiti strpljiviju strategiju. Uz Bcash imao sam prednost što sam mogao prodavati prije većine ostalih sudionika na tržištu. To vjerojatno nije slučaj s Bgoldom. Očekujem veliku žurbu prodaje kad krene uživo.

Ako Bgold ne potone bez traga nakon pokretanja, povijest Bcash-a sugerira da je bolje pričekati kasniju prodaju pumpe. Ako se za BTG razvije terminsko tržište – slično kao Bitfinexovi BT1 i BT2 tokeni za Bitcoin i SegWit2x—To će uvelike pomoći u odluci o tome koliko Bgold (ako ih ima) prodati kad ga lansira. Međutim, čini se kako većina burzi u ovom trenutku ignorira Bgolda, pa se terminsko tržište vjerojatno neće pojaviti.

Zaključak, evo 3 stvari koje treba učiniti da biste preživjeli bilo koji tvrdi vilić:

Pratite razvoj Bitcoin Golda na službeni Bitcoin Gold Twitter račun.

Koja su vaša razmišljanja o Bitcoin Goldu? Volio bih ih čuti u odjeljku za komentare u nastavku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me