OP-ED: Glenn Beck jó a Bitcoin számára

Jogi nyilatkozat: A szerző véleménye nem tükrözi a coinbrief.net véleményét.

Néhány nappal ezelőtt, 2014. május 13-án két részből álló beszélgetést tettek közzé Glenn Beck hírhálózatának, a The Blaze-nek a Bitcoin. Ebben a kétrészes videósorozatban Glenn Beck Jeffrey Tucker, Elizabeth Ploshay és Kristov Atlas társaságában ült le, hogy megvitassák a Bitcoin alapjait és néhány érdekes lehetőséget monetáris rendszerünk jövője szempontjából. Ez a fajta mainstream lefedettség pontosan az, amire a Bitcoin-nak széles körben elfogadottá kell válnia, és végül remélhetőleg helyettesíteni fogja a fiat pénz jelenlegi rendszerét centralizált, kormányzati ellenőrzés alatt.

Glenn Beck nyitott elme a Bitcoin felé

Glenn Beck hírhedt hírnévvel rendelkezik az amerikai bal-jobb jobb politikai paradigma mindkét oldalán. A liberálisok szélsőjobboldali radikálisnak tekintik, míg a még jobboldali „radikálisok”, a liberálisok csak egy újabb nagy kormányzati neokonzervatívnak tekintik. Hírhálózatának, a The Blaze-nek a kezdete óta azonban úgy tűnik, megváltozott a szíve a liberális politikai filozófiával kapcsolatban, különösen a közgazdaságtan területén. Beck most elítéli számos nagy kormányzati politikát és különösen a központi bankok általi ellenőrzést a globális pénzkínálat felett. Természetesen spekulálhatunk arról, hogy ez a szemléletváltás valódi-e vagy sem, vagy Beck csupán az Egyesült Államokban növekvő szabadságmozgalom előnyeit próbálja kihasználni. Mindezek a spekulációk azonban nem relevánsak; Glenn Beck szándékától függetlenül komoly figyelmet szentelt a Bitcoin-nak, és ez nagyon jó dolog.

Glenn BeckGlenn Beck nyitott gondolkodást tanúsított a Bitcoin iránt

Ennek a megbeszélésnek a légköre Beck irodájában nem volt az a tipikus, nagy energiát visító meccs, amelyet a nagy hírhálózatokon szoktunk látni. Beck, Tucker, Ploshay és Atlas együtt ültek egy asztal körül Glenn Beck személyes irodájában, és barátságos beszélgetést folytattak a Bitcoinról. A vita minden része nyugodt és intellektuális volt; Beck soha nem próbált vitatkozni egyik vendége közül sem, vagy megpróbálta bebizonyítani, hogy a Bitcoin hibás. Úgy tűnt, hogy valóban érdekli őt a monetáris technológia új újítása. Még azt is kijelentette, hogy szerinte jó ötlet portfóliójának jelentős részét befektetni a Bitcoin-ba, sőt azt mondta, hogy ösztönözte főiskolás korú gyermekeit, hogy fektessenek be Bitcoinba! Megemlítette azt a katasztrofális irányt, amelyet a Federal Reserve a többi központi bankkal együtt megtett, és azt, hogy miként állított fel minket egy nagyon valószínű monetáris összeomláshoz, hacsak nem tesznek valamit a szilárd pénz elvéhez való visszatéréshez. Meglepő módon úgy tűnt, hogy Becket rendkívüli módon érdekelték, ha nem is teljesen meggyőzte azok az ötletek és következmények, amelyeket a Bitcoin rajongói Beck mellett ültek az asztal körül..

A Bitcoin közösség reagál

A reakció erre a speciális szegmensre a Bitcoin-on óriási volt. Az egyik Redditor megjegyezte, hogy Glenn Beck Bitcoin szegmensének sugárzása után a Bitcoin indulójának hívásai ugrásszerűen növekedtek. A hívók közül sokan azt is elmondták, hogy azért hívták, hogy Glenn Becktől hallottak a Bitcoinról, és hogy többet szeretnének megtudni róla, és arról, hogyan vásárolhatnak meg néhányat. Az adott példán kívül a szegmens nagy vitát váltott ki a Reddit több fórumán és más webhelyeken is.

Glenn Beck Bitcoin kerekasztalA videó ezen a képernyőképén Glenn Beck látható a Bitcoin szószólóival. Balról jobbra: Jeffrey Tucker, Elizabeth Ploshay, Beck és Kristov Atlas

Függetlenül attól, milyen érzéseid vannak Glenn Beck iránt, tagadhatatlan, hogy valami hatalmasat tett a Bitcoinért. A mainstream reflektorfénybe kerülése felkeltette az érdeklődést a kriptovaluta iránt, amely nem létezett volna, ha Beck nem vitatja meg ezt a műsort. Most egy teljesen új demográfiai csoportot tettek ki a Bitcoin-nak, és remélhetőleg ez a mainstream Bitcoin elfogadásának új hullámához vezet. Pontosan erre van szüksége a Bitcoin-nak. Természetesen kiterjedt, folyamatos intellektuális vita folyik arról, hogy a Bitcoin el tudja-e érni a pénzré váláshoz szükséges elfogadottság szintjét. Ha azonban a Bitcoin valóban széles körben elfogadottá válik, akkor az összes szellemi vita irreleváns lesz, és a rosszindulatúak tévednek. Az egyszerű tény az, hogy az egyetlen dolog, amely bármely tárgy között áll a pénzváltásról a pénzváltó eszközről, általános elfogadás a társadalom lakossága által. A Bitcoin már most is csereeszköz; ezért bárki, aki megpróbálja a közgazdasági elméletet használni annak bizonyítására, hogy a felhasználási érték hiánya miatt nem válhat pénzzé, teljesen téves érveket fogalmaz meg. A regressziós tétel Bitcoinra történő alkalmazása 3 lehetséges eredményt hoz a Bitcoin-ra vonatkozóan:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Ezt a három lehetőséget egy későbbi cikkben tárgyaljuk tovább.

A mainstream Bitcoin elfogadásának elérése

A helyzet a következő: szükségünk van arra, hogy az emberek ismerjenek a Bitcoinról annak érdekében, hogy az a jelenlegi monetáris rendszert helyettesítse. Elég magas szintű elfogadás elérésének egyetlen módja az, ha folyamatosan dolgozunk a tudatosság növelésén. Ennek legjobb módja azonban az nem központosított szervezeten keresztül. A Bitcoin elfogadásának terjesztésével olyan szervezetre bízzák, mint a Bictoin Alapítvány, amely túlságosan a Bitcoin hírnevét köti a szervezet hírnevéhez. Ez a tény azért válik problémává, mert a szervezet bizonyos vitatott cselekedetei károsíthatják a kriptopénz nyilvános képét. Amire szükségünk van, még több ember, mint Glenn Beck, hogy a Bitcoin és más kriptóérmék a nyilvánosság elé kerüljenek. Szükségünk van olyan emberekre, akik függetlenek a monolitikus, nemzetközi szervezetektől, de jelentős követőkkel rendelkeznek, hogy terjesszék a Bitcoin tudatosságát. Az ilyen típusú decentralizált aktivizmus sokkal hatékonyabb módszer, mint bármi, amit a Bitcoin Alapítvány megtehet; A kriptovaluták tudatosságát helyi szinten kell terjeszteni, akárcsak azok létrehozásának módját.

Ha meg szeretné nézni ezt a kétrészes sorozatot, itt találja mindkét videót: 1. rész és 2. rész.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me