OP-ED: Több profizmusra van szükségünk a Bitcoin árelemzésének piacán

Jogi nyilatkozat: A szerző nézetei nem tükrözik a CoinBrief véleményét.

A Bitcoin árát elemző elemzők elemzése

A Bitcoin ára csökken. Természetesen az emberek tudni akarják, miért, és ezért a Bitcoin híroldalak és subreddits információk. Ezeken a weboldalakon vannak olyan emberek, akik azt állítják, hogy Bitcoin trendelemzők; ezek az emberek megnézik a Bitcoin árdiagramjait, trendvonalakat készítenek, majd ezeket a trendvonalakat felhasználva próbálják megjósolni a jövőt és fellépést írnak elő a Bitcoin rajongóinak. De ezek az „elemzések” ritkán ésszerűek, és szinte soha nem pontosak előrejelzéseikben. Ez a legutóbbi árcsökkenés nem hozott változást a közösségben.

Amikor az ár a múlt héten kialakított 630-650 dolláros falról először zuhanni kezdett, láttam egy sajátos „elemzést”, amely nagyon izgatott. A Bitcoin ára két napon belül a 640 dollárról a közepes és a magas 630 dollárra esett vissza – ha jól emlékszem. Ez a személy megnézte az egyhetes árdiagramokat, kijelentette, hogy az árak lefelé irányuló spirálon vagyunk – azt állítva, hogy visszatérünk a 400 dolláros közepes ártartományba -, és arra biztatta olvasóit, hogy adják el, adják el és adják el! Azt mondta, hogy mindent el kell adniuk, és vissza kell vásárolniuk, amikor az ár megalapozott, így még többet profitálhatnak, amint az ár visszaáll. A cikk alján volt egy nyilatkozat; azt állította, hogy komoly befektetéseket hajtott végre a Bitcoin-ban. Tehát nem kell spekulálni, hogy miért akarta mindenki eladni, ami tovább vitte az árat! Ha visszatérnénk a körülbelül 400 dolláros árhoz, sok ember vásárolna, és az ár még egyszer az egekbe szökne, és ez az ember hatalmas megtérülést hozott volna befektetésén. Elég mély lyukban kell lennie a Bitcoin-befektetésével, ha „elemzői” pozícióját arra használja, hogy megkísérelje a piacot a maga javára manipulálni. Félretéve azt a pusztán tarthatatlan módszertant, amelyet ez az ember elemzésében használt, megdöbbentem, hogy egy személy olyan gátlástalanul visszaélne írói pozíciójával egy tisztességes méretű Bitcoin webhelyen, hogy megpróbálja a mérleget a kívánt irányba billenteni. Én személy szerint ezeknek az úgynevezett „elemzőknek” egyikére sem figyelek éppen ezért; a rendkívül hibás módszertan és a megkérdőjelezhető motívumok biztosan nem nyújtanak megbízható pénzügyi tanácsadást.

Meg kell állítani a rossz közgazdaságtant és az intellektuális tisztességtelenséget, ha a Bitcoin-piaci elemzés legitim információforrássá válik a Bitcoin-befektetők és rajongók számára. A trendelemzéseket végző emberek többsége figyelmen kívül hagyja az általános közgazdasági elmélet alapelveit. Nem veszik figyelembe az emberi cselekvést, az okozati összefüggéseket és logikai következtetéseiket, amikor ezeket a trendvonalakat megrajzolják és messze a jövőbe terjesztik. Főként a közgazdaságtan pozitivista filozófiájához ragaszkodnak, és kizárólag olyan statisztikai modellekre és egyenletekre támaszkodnak, amelyek csak az egyenletesen forgó gazdaság területén vannak relevánsak, egy elméleti gazdasági állapotban, amelynek körülményei nincsenek súlya a való világban. Korábban az ok-okozati összefüggések fontosságáról beszéltem cikk és megmutatta, hogy az emberi szabadidő iránti vágy és egy nagy nemzeti ünnep bekövetkezése közötti egyszerű okozati összefüggés néhány napos stagnáló kereskedelmet eredményezett a Bitcoin piacain.

Logikusabb oka a Bitcoin áresésének

Mivel az oksági témáról és annak helyéről a gazdasági módszertanban foglalkozom, engedje meg, hogy elmondjam saját véleményemet arról, hogy miért zuhan az ár. Hatalmas emelkedést tapasztaltunk a Bitcoin árában, azonnal a Dish Network bejelentését követően, hogy azok lesznek elfogadó A Bitcoin mint életképes fizetési eszköz a szolgáltatásaikért. Ez az árugrás felgyorsította a Bitcoin értékének már kialakult emelkedő tendenciáját, amely a Bitcoin-közösség folyamatos jó hírének eredményeként következett be. Most vegyük át ezt az információt, és alkalmazzuk egy újabb eseményre, amely látszólag nem kapcsolódik a Bitcoin-hoz, ezzel azt gondolom, hogy értékes betekintést nyerünk a Bitcoin jelenleg csökkenő árának okáról. Az elmúlt két-három napban a hír gyorsan romló iraki helyzetről tudósít. Az Al-Kaida rendkívül radikális ága elfoglalt Irak több városát, és állítólag Bagdadba zár. Erre a tevékenységre válaszul Obama elnök bejelentette, hogy az amerikai katonaság visszavitele Irakba e felkelők leküzdésére nem kizárt. A tőzsde nagyon negatívan reagált erre a hírre; ma (2014. június 12.) a Dow Jones Industrial 109,7 pontot zárt. Most, ezt az információt szem előtt tartva, egy kicsit nagyobb egyértelműséggel tekinthetünk a Bitcoin árának jelentős csökkenésére. Úgy tűnik, mintha a Bitcoin piacai a tőzsdével egyidejűleg ingadoznának, ami általában nem történik meg. Ebből arra következtethetünk, hogy a Dish bejelentés néhány főbb tőzsdei szereplőt behozott, és most éppen úgy értékesítenek bitcoinokat, mint részvényeket. Kombinálja ezt a nullapontot a Ghash.io miatti közelmúltbeli félelemmel, amely közel áll az eléréséhez 51% -os hasítóerő, és meglehetősen ésszerű hipotézist kapunk az elmúlt napokban bekövetkezett csökkenő Bitcoin árának okáról.

Nem azt mondom, hogy nincsenek olyan személyek, akik megbízható módszertant alkalmaznának a trendelemzések elvégzése során, csak még nem láttam ilyet. Soha nem láttam, hogy bárki megfelelően alkalmazza az ésszerű gazdasági gondolkodásmódot trendvonalainak meghúzásakor, csupán néhány számot futtat, vonalat húz a diagramon, és jóslatot tesz a hosszú távú jövőre vonatkozóan, abból a feltételezésből kiindulva, hogy a a Bitcoin ára egyenlő marad. A Bitcoin közösség mindenképpen felhasználhatna egy adag professzionalizmust és megalapozott, logikus gazdaságelméletet. Persze, annak a srácnak, akiről ebben a cikkben beszéltem, eddig igaza volt, a Bitcoin ára még mindig csökken, amikor beírom ezeket a végső szavakat. De ez nem mentesíti az elemzésében alkalmazott fájdalmasan hibás módszertan alól; egy törött óra még mindig naponta kétszer megfelelő. Nem lehet megmondani, hogy ez az árcsökkenés mikor áll meg. Úgy gondolom, hogy az ár ellaposodik, amint az összes fő kereskedő, aki az étel-bejelentés miatt bejött, leáll az értékesítéssel, és a hír megnyugszik Irakról. Ráadásul, mint egyik írónk mondta, valószínűtlennek tűnik, hogy 51% -os támadás akkor is bekövetkezzék, ha Ghash valóban elérné az 51% -os hasítóerőt. Az ok-okozati összefüggések realitása szerint az ingatag politikai és gazdasági légkör ingadozó ingadozásokat okoz a kereskedés értékében, ez egy nagyon értékes tanulság, amelyet a Bitcoin közösségének be kell vennie és figyelembe kell vennie, amikor a jövőben trendelemzéseket végez..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map