OP-ED: Vi behöver mer professionalism på marknaden för Bitcoin-prisanalyser

Ansvarsfriskrivning: Författarens åsikter återspeglar inte CoinBriefs åsikter.

Analysera analytikerna som analyserar Bitcoin-priset

Priset på Bitcoin sjunker. Naturligtvis vill folk veta varför och så ser de till Bitcoin nyhetswebbplatser och subreddits för information. På dessa webbplatser finns det personer som påstår sig vara Bitcoin-trendanalytiker; dessa människor tittar på diagram över Bitcoin-priser, gör trendlinjer och använder sedan dessa trendlinjer i sina försök att förutsäga framtiden och föreskriva åtgärder för Bitcoin-entusiaster. Men dessa “analyser” är sällan rimliga och är nästan aldrig korrekta i sina förutsägelser. Den senaste omgången med prisfall har inte gjort någon förändring i denna gemenskap.

När priset först började falla från väggen på $ 630-650 som grundades förra veckan såg jag en speciell “analys” som verkligen upprörde mig. Priset på Bitcoin hade sjunkit från 640 dollar till mitten till höga 630 dollar inom en tidsperiod på två dagar – om jag minns rätt. Den här personen tittade på veckolånga pristabeller, uppgav att vi var på en nedåtgående pris- spiral – och hävdade att vi skulle återvända till mitten av $ 400 – och uppmuntrade alla hans läsare att sälja, sälja, sälja! Han sa att de skulle sälja allt och köpa tillbaka när priset hittade ett golv så att de kunde tjäna ännu mer när priset steg upp igen. Längst ner i artikeln fanns en ansvarsfriskrivning; det uppgav att han var mycket investerad i Bitcoin. Så det finns ingen anledning att spekulera i varför han ville att alla skulle sälja, vilket skulle sänka priset ytterligare! Om vi ​​återvände till ett pris på cirka $ 400 skulle många människor köpa in och priset skulle skjuta i höjden en gång till, och den här mannen skulle ha gjort enorma avkastningar på sin investering. Han måste vara i ett ganska djupt hål med sin Bitcoin-investering om han använder sin position som ”analytiker” för att göra försök att manipulera marknaden till hans fördel. Uteslutande av den rent ohållbara metodiken som den här mannen använde i sin analys är jag förskräckt över att en person så skamlöst skulle missbruka sin ställning som författare på en anständig Bitcoin-webbplats för att försöka tippa skalorna i den riktning han önskar. Jag personligen ägnar ingen uppmärksamhet åt någon av dessa så kallade “analytiker” av just dessa skäl; extremt bristfällig metodik och tvivelaktiga motiv ger definitivt inte pålitlig ekonomisk rådgivning.

Dålig ekonomi och intellektuell oärlighet måste stoppas om Bitcoin-marknadsanalys ska bli en legitim informationskälla för Bitcoin-investerare och entusiaster. De flesta människor som genomför dessa trendanalyser ignorerar kärnan i den allmänna ekonomiska teorin. De tar inte hänsyn till mänsklig handling, kausalitet och deras logiska slutsatser när de drar dessa trendlinjer och utvidgar dem långt in i framtiden. De följer huvudsakligen den positivistiska ekonomifilosofin och förlitar sig enbart på statistiska modeller och ekvationer som endast har relevans inom den jämnt roterande ekonomin, ett teoretiskt ekonomiskt tillstånd vars förhållanden inte har någon vikt i den verkliga världen. Jag diskuterade betydelsen av kausalitet i ett tidigare artikel och visade hur ett enkelt orsakssamband mellan den mänskliga önskan om fritid och förekomsten av en större nationell helgdag gav några dagar av stillastående handel på Bitcoin-marknaderna.

En mer logisk anledning till Bitcoin-prisfallet

Eftersom jag handlar om kausalitet och dess plats i den ekonomiska metoden, låt mig ge min egen åsikt om varför priset har sjunkit. Vi såg en enorm höjning av priset på Bitcoin direkt efter tillkännagivandet från Dish Network om att de skulle vara accepterar Bitcoin som ett lönsamt betalningsmedel för deras tjänster. Detta prishopp accelererade en redan etablerad uppåtgående trend i Bitcoin-värdet, vilket inträffade som ett resultat av en stadig ström av goda nyheter i Bitcoin-samhället. Låt oss nu ta den här informationen och tillämpa den på en nyare händelse som till synes inte är relaterad till Bitcoin, genom att göra detta tror jag att vi kommer att få lite värdefull insikt om orsaken till det för närvarande sjunkande priset på Bitcoin. Under de senaste två eller tre dagarna har nyheterna täckt ett snabbt fallande tillstånd i Irak. En extremt radikal utskjutning av Al-Qaida har erövrat flera städer i Irak och stängs enligt uppgift Bagdad. Som svar på denna aktivitet meddelade president Obama att det inte är fråga om att ta den amerikanska militären tillbaka till Irak för att bekämpa dessa uppror. Aktiemarknaden reagerade mycket negativt på denna nyhet; idag (12 juni 2014) stängde Dow Jones Industrial ner 109,7 poäng. Nu, med den här informationen i åtanke, kan vi titta på den kraftiga nedgången i priset på Bitcoin med lite mer tydlighet. Det verkar som om Bitcoin-marknaderna fluktuerar samtidigt med aktiemarknaden, vilket vanligtvis inte händer. Från detta kan vi dra slutsatsen att Dish-meddelandet tog in några vanliga aktiemarknadsaktörer, och nu säljer de bitcoins precis som de säljer aktier. Kombinera detta datum med den senaste rädslan för Ghash.io som kommer nära att uppnå 51% hashkraft, och vi får en ganska rimlig hypotes för orsaken till det fallande Bitcoin-priset som har hänt de senaste dagarna.

Jag säger inte att det inte finns några individer som använder sund metodik när de utför trendanalyser, jag har bara inte sett någon ännu. Jag har aldrig sett någon på ett adekvat sätt anställa rimligt ekonomiskt tänkande när de drar sina trendlinjer, de kör bara några siffror, ritar en linje i diagrammet och gör en förutsägelse för den långsiktiga framtiden baserat på antagandet att alla faktorer som bestämmer priset på Bitcoin kommer att förbli lika. Bitcoin-communityn kan definitivt använda en dos professionalism och sund, logisk ekonomisk teori. Visst, killen jag pratade om i den här artikeln har hittills haft rätt, priset på Bitcoin faller fortfarande när jag skriver dessa sista ord. Men det befriar honom inte från den smärtsamt felaktiga metod som användes i hans analys; en trasig klocka är fortfarande rätt två gånger om dagen. Det finns ingen information om när prisnedgången kommer att upphöra. Jag tror att priset kommer att platta ut när alla vanliga handlare som kom in på grund av Dish-meddelandet slutar sälja och nyheterna lugnar sig om Irak. Plus, som en av våra författare sa, verkar det osannolikt att en 51% -attack kommer att inträffa även om Ghash uppnår 51% hashkraft. Enligt kausalförhållandena ger ett flyktigt politiskt och ekonomiskt klimat volatila fluktuationer i värdet på allt som handlas, detta är en mycket värdefull läxa som Bitcoin-samhället bör ta upp och överväga när man gör trendanalyser i framtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me