Overstock för att använda 3% av Bitcoin Profit för att främja Bitcoin Awareness

Patrick Byrne, VD för Överlager, och länge Bitcoin supporter, meddelade vid konferensen “Bitcoin in the Beltway” i Washington DC att Overstock kommer att börja använda 3% av sin Bitcoin-vinst för att främja Bitcoin, och kryptovaluta i allmänhet. Overstock kommer att ta 3% av sin Bitcoin-vinst och donera den till flera olika intressegrupper, som arbetar för att sprida medvetenhet och acceptans av Bitcoin och andra kryptovalutor. Denna fördelning av 3% av Overstocks Bitcoin-vinst för att sprida kryptovalutamedvetenhet kommer som ett tillskott till de 10% av Bitcoin-vinsten som företaget redan har. Patrick Byrne håller också flera miljoner dollar av sina personliga pengar i Bitcoin. Coindesk rapporterade att detta beslut från Overstock var väldigt nytt och att dess genomförande inte skulle ske förrän flera månader framöver, och att ett officiellt tillkännagivande från Overstock som helhet inte skulle komma förrän någon gång i september.

Overstock är en av de största, om inte de största online-återförsäljarna i världen som accepterar Bitcoin som ett legitimt betalningsmedel. Precis som Amazon erbjuder Overstock ett brett utbud av produkter till salu, från böcker till hushållsmöbler, som alla kan köpas med Bitcoin. Att vara en direkt konkurrent till Amazon, gav Overstocks beslut att acceptera Bitcoin för flera månader sedan mycket press från Amazons kunder acceptera Bitcoin också. Emellertid har Amazon hittills avvisat alla förslag om att acceptera Bitcoin. Således har Overstock i huvudsak den digitala valutamarknaden hört så långt det gäller allmän allmänhandel.

Som den största online-återförsäljaren som accepterar Bitcoin har Overstock fått en betydande mängd Bitcoin-vinst i förhållande till storleken på Bitcoin-ekonomin. I slutet av maj har Overstock fått 1,6 miljoner dollar i intäkter från försäljning i Bitcoin. Företaget förväntar sig att tjäna minst 10 miljoner dollar i slutet av sitt första år av Bitcoin-godkännande. Om Overstock uppfyller prognosen på 10 miljoner dollar i Bitcoin-vinster i slutet av året kommer det att innebära att företaget kommer att donera 300 tusen dollar till Bitcoin-organisationer. Beroende på hur mycket Bitcoin-värdet uppskattar i slutet av året, kan 3% sluta bli värda ännu mer än 300 tusen dollar.

Enligt Patrick Byrne har över 4 300 kunder använt Bitcoin sedan Overstock började acceptera det som betalning. Byrne sa också att Bitcoin-kunder tenderar att göra dyrare köp än den genomsnittliga kunden som använder fiat-valuta. Byrne gjorde ytterligare ett tillkännagivande vid Bitcoin i Beltway-konventionen att Overstock planerar att utöka sin Bitcoin-vinst och få potential genom att utöka sin Bitcoin-acceptans till internationella kunder, vilket innebär kunder utanför USA, inom en snar framtid. Denna utvidgning av sitt Bitcoin-godkännande för internationella kunder kommer att innebära ännu mer Bitcoin-vinster för Overstock, vilket innebär att 3% som kommer att gå till Bitcoin-intressegrupper kommer att bli en ännu större mängd bitcoins.

Overstocks Bitcoin Advocacy Program och inverkan på Bitcoin-priset

Att vara ett så nytt tillkännagivande, vilken typ av analys som helst av den inverkan som Overstocks Bitcoin-förespråksprogram kan ha på Bitcoin-pris är ren spekulation. En sådan spekulation över detta tillkännagivande ger dock några mycket verkliga möjligheter. Om Overstocks program gör skillnad och leder till att fler företag accepterar Bitcoin som betalningsmedel kan Bitcoin-priset mycket väl gå upp som ett resultat.

Antag att Overstock uppfyller sin prognos på 10 miljoner dollar i slutet av 2014. Att 300 tusen dollar doneras till organisationer som enbart är avsedda för att sprida Bitcoin-medvetenhet kommer att göra en väsentlig skillnad i dessa organisationers förmåga att marknadsföra och nå ut till potentiella Bitcoin-acceptorer. Vad händer om Overstock 2015 får $ 15 miljoner eller $ 20 miljoner i Bitcoin-vinst? Då kommer ännu mer att doneras till dessa organisationer.

Under tiden kommer dessa organisationer att arbeta flitigt för att få företag runt om i världen att acceptera Bitcoin. Som fler företag acceptera Bitcoin, medvetenhet och acceptans bör fortsätta att öka i en exponentiell takt, och efterfrågan kommer att öka som ett resultat. Således bör Bitcoin-priset höjas väsentligt, beroende på hur framgångsrika dessa organisationer är med att använda Overstocks donationer för att sprida kryptovalutamedvetenhet och Bitcoin-acceptans. Naturligtvis kommer vi inte att ta reda på hur mycket Bitcoin-vinst Overstock kommer att göra förrän i slutet av året. Men om den långsiktiga uppåtgående trenden i Bitcoin fortsätter, kan vi förvänta oss att Overstocks Bitcoin-vinster fortsätter att öka, och därmed kan deras bidrag bli ganska stort.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me