Potvrđena preliminarna istraga SEC-a o rudarima GAW-a i procurile informacije

GAW rudari je imao grubih nekoliko mjeseci. Izdanje GAW-ove alternative za Bitcoin, poznat kao Paycoin (XPY), nisu prošli kako su očekivali, pa čak i njihovi najvjerniji sljedbenici izgledaju potreseni, kao što prikazuje gornja predstavljena slika. Kat od 20 dolara, to Izvršni direktor GAW-a, Josh Garza, predviđena, prekršena je nedugo nakon što je valuta počela trgovati na otvorenom tržištu, a trenutno je tečaj 1 XPY do 1,10 USD. Tvrtka je najavila plan otkupa Paycoina u vrijednosti od najmanje 100 000 USD mjesečno, plaćajući 20 USD za svaki, no obećanje nije imalo učinka na Paycoin tržištu. Još je zabrinjavajuće što je postala dostupna velika količina informacija o nekom unutarnjem radu tvrtke.

Iako je većina onoga što se događa interno na GAW-u nepoznata, dostavljaju mi ​​se dokumenti koji živopisno opisuju tekuće probleme, kao i prošli problemi koje je zajednica zaboravila ili u velikoj mjeri previdjela zahvaljujući novijim distrakcijama . Ovdje neću donositi nikakve zaključke, niti ću objaviti neke stvari koje su mi rečene, jer još nisam dobio dokaz da su točne. Jedini detalji objavljeni u ovom članku temelje se na informacijama koje su mi dostavljene zajedno sa značajnim dokazima.

Ovo će biti živi dokument, koji će se ažurirati kako mi se pružaju ili otkrivaju dodatne informacije. Ako imate dokazive informacije o statusu ili radnjama poduzetim protiv GAW Labs, GAW Miners ili neke od njihovih povezanih tvrtki, pošaljite ih na [e-pošta zaštićena].

Evo sadržaja, s datumima, koji će to održavati organiziranim i olakšati pronalaženje ažuriranja:

Procurile e-adrese potvrđuju istragu SEC-a o GAW 2/3/15

“Pravni problemi”, navodno vezivanje programa počasti Paycoin 03.02.2015. – Ažurirano 02.02.15

Ostavka radnika GAW-a 4/4/15

Paycoinov razvojni tim 5/5/15

GAW i “Primegate” 2/3/15

Vaultbreaker Vaporware 2/3/15

Inflacija Paycoin 3.2.2015

Izbrisani komentari 5.2.2015

Izjava o odricanju odgovornosti: Kako se čini da postoji neka zabuna, željeli smo to pojasniti. Svako spominjanje “istrage” u ovom članku odnosi se na opće radnje “istraživanja”, “proučavanja”, “ispitivanja” ili prve faze istraga DIP-a: 

Sve istrage DIP-a provode se privatno. Činjenice se razvijaju u najvećoj mogućoj mjeri neformalnim ispitivanjem, razgovorom sa svjedocima, ispitivanjem evidencije o posredovanju, pregledom podataka o trgovanju i drugim metodama.

To se ne smije zamijeniti s „formalnim redoslijedom istrage“, koji trenutno nije dokazano u tijeku, a omogućio bi ekstremnije mjere:

Službenim nalogom za istragu osoblje Odjela može sudskim pozivom prisiliti svjedoke da svjedoče i daju knjige, evidencije i druge relevantne dokumente.

DIP je pokrenuo istragu o GAW-u i Joshu Garzi

Ovo sigurno nisu najnovije vijesti. Coinfire rano optuživao da GAW objavljuje obmanjujuće izjave o Paycoin / Paybaseu, a nakon toga i objavljivanje informacija o istrazi SEC-a o GAW-u. Jedini razlog zbog kojeg ovo ponovno spominjem je taj što mi ovdje na Coin Brief-u sada možemo provjeriti provjerava li GAW DIP.

Jedan od naših izvora pružio nam je dokumente koji prikazuju interne rasprave u kojima David McLain, komunicirajući s Joshom Garzom, navodi ovo:

DIP je nedavno započeo otvorenu istragu o GAW-u, vama itd.

Čini se da je David McLain pravni savjetnik za GAW, jer je “David H. McLain” iz “DHM LEGAL SERVICES, LLC” naveden kao dopisnik na prijave zaštićenih žigova koje je Josh Garza podnio za pojam „GAW rudari“.

Istraga DIP-a ni na koji način ne dokazuje da su GAW rudari, Josh Garza ili bilo tko drugi počinili nedjelo, jer to neće biti utvrđeno dok njihovo istraživanje ne završi. Međutim, to baca sumnju na tvrtku, ako ni zbog čega drugog, osim zbog činjenice da su prethodno odbili ideju istrage DIP-a. Naravno, moguće je da GAW nije bio svjestan da je istraga SEC u tijeku kad ju je Coinfire najavio. Međutim, ako je to slučaj, onda ne mogu razumjeti zašto je poduzeti postupak otkazivanja Coinfirea i odbacivanja ideje o bilo kojoj potencijalnoj istrazi, umjesto da se pripremim za pružanje potrebnih podataka, i nadam se da istraga ne ide iz preliminarna mjera punopravne formalne istrage.

Iskreno govoreći, pažnja SEC-a ne iznenađuje, jer su hašleti navodno “rudarski derivati”, a ne stvarni fizički hardver koji je u vlasništvu korisnika. Budući da korisnik kupuje prikaz snage raspršivanja, a ne stvarne snage raspršivanja, to ga čini vrijednosnim papirom (jer derivati ​​spadaju pod kišobran “vrijednosnih papira”). U stvari, bilo bi iznenađujuće da ovo uopće ne istražuju, jer je očito u njihovoj nadležnosti. Onog trenutka kada je objavljeno da Hashlets ne predstavlja fizički hardver i da će samo “simulirati” rudarstvo na raznim bazenima, granica je pređena. Ono što se sada mora utvrditi jest je li GAW bio ovlašten izdavati te derivate, bilo izravno ili u suradnji s drugim skupinama, i jesu li izdavanje, razmjenu itd. Obavljali legalno …

Legal Red Tape je, navodno, vezanje GAW-ovog programa počasti Paycoin

U ranijem, zasebnom dokumentu, druga odvjetnica, Carol Van Cleef iz Manatta, Phelps, & Phillips, LLP., Dao je izjavu gospodinu McLainu koja je sadržavala:

jezik otkupa ne bi se trebao pojaviti u ovom izdanju ili će privući pozornost DIP-a brže nego što bismo željeli.

Čini se da je gospođa Van Cleef ovu poruku prenosila ostalim članovima pravnog tima koji su željeli imati vremena za pregled i preformulisanje ili odbijanje jezika otkupa.

Čini se da ova ograničenja imaju frustrirajući učinak na gospodina Garzu, kao što je on uključio u svoje pobijanje:

Naš pravni tim mi je savjetovao da vodim ovaj program. Izostavljen sam s mnogih drugih pravnih sastanaka, a sada mi se govori da možda nećemo ni raditi program.

Gospodin Garza je dalje tvrdio da je nezadovoljan zadržavanjem, jer je ovaj plan otkupa obećao svojim kupcima i njegova će reputacija patiti, a kupci će izgubiti još više ako ne krene naprijed. Iako mi je u početku bilo osvježavajuće kad vidim da Josh izgleda zainteresiran za otvorenost prema zajednici i pokušaj ublažavanja gubitaka koje su mnogi doživjeli, od tada je izašlo na vidjelo da su ove e-poruke procurile izravno ljudima koji su se smatrali donekle odan “GAW-u. Zbog toga su formulacije e-adresa i njihov sadržaj upitni, jer su možda stvoreni samo za umirenje tih pojedinaca.

Gospodin Garza je nastavio, izjavivši:

Znamo da moramo raditi program, samo trebamo dobiti prave uvjete, s tim mogu trčati.

Ako to nismo, nismo sigurni da ćemo je i počastiti, mislim da moram odstupiti. Ako ne mogu računati na savjet našeg pravnog tima do te mjere da izgledam poput idiota i iznosim stvari i nosim ih natrag, pogriješio sam za ovo.

Ovaj se razgovor dogodio prije samo nekoliko dana, ali očito gospodin Garza još nije odstupio. Međutim, istraga DIP-a, zajedno s pravnim savjetima za koje se čini da se trenutno daju GAW-u, stvara više pitanja nego što daje odgovora.

Ostavka, zaposlenici GAW-a na visokoj razini

Ovo je tema koja još uvijek treba pojasniti, jer imam izvješća o raznim ostavkama tijekom posljednjih nekoliko tjedana, ali neke dokaze mogu pronaći samo za nekoliko zaposlenika. Iako bih želio dublje istražiti ovo, također ne želim odmaknuti fokus od primarne točke rasprave, koja uključuje one koji su ostali.

Eric Capuano dao je ostavku početkom siječnja

Otprilike 24. siječnja 2015. Eric Capuano, koji je na Hashtalku objavio zen_Eric i Bitcointalk zenMiner_Eric, objavio je da je dao ostavku na GAW prije nekoliko tjedana. Eric je bio izvorni predsjednik Zenminer-a, a zatim je postao generalni direktor GAW-ovog odjeljenja ZenMiner kada je ZenMiner kupio GAW.

Najava ostavke Erica Capuana

Iako su njegovi razlozi za odlazak odmah jasni na Hashtalku, niz postova na Bitcointalku dao je malo uvida u njegovo obrazloženje. Nakon najave da će povući korisničko ime zenMiner_Eric ovdje:

Eric Capuano povukao je zenMiner_Eric korisničko ime

29. siječnja objavio je drugi korisnik, “WaffleMaster” njegova teorija o onome što se događalo iza kulisa u GAW-u.

Recon_eric, odgovorio na ovo:

Sve je to točno, osim oko 95% toga … Sramota, jer ste stvarno bili na nečemu.

Reći ću sljedeće da bih se na kraju obratio vašoj izjavi. Jedno što javno kažem, jest da nitko u tvrtki nije imao sve dijelove slagalice, osim onoga tko je sve to zamislio. Kao da je to bila namjera cijelo vrijeme, samo podijelite najmanji minimum s kim i što je bilo potrebno za njegovu izgradnju. Čak smo i mi u “višem ešalonu” bili potpuno u mraku oko mnogih “finih detalja”. Spremna sam pokazati bilo kojem autoritetu koji to zatraži, odmah nakon saznanja onih finih detalja, pokrenula sam ruku na ostavci. Jedino zbog čega žalim koliko mi je trebalo da vidim veliku sliku.

Moj odlazak nije imao nikakve veze s glasinama o čekanju istraga jer sam već dao ostavku prije nego što je to čak bila i tema. Nisam budala, ako je istraga u tijeku, moj se odlazak ne odriče moje prošlosti. Također znam da mogu s pouzdanjem odgovoriti svakome tko me pita da sam uvijek stajao uz ono što sam smatrao ispravnim.

Nadam se da imate sjajan tjedan.

Iako ovo izravno ne upućuje ni na kakve prste, to u velikoj mjeri implicira da se nešto ozbiljno pogrešno događa unutar GAW-a i da izvan same osobe nitko nije bio upoznat s krovnim planom. Međutim, ne postoji način da se zna na što je Eric točno mislio, i vrlo je vjerojatno da ne može ući u detalje bez kršenja NDA-a.

Čini se da je Joe Mordica nestao iz GAW-a

Joe MordicaJoe Mordica u posljednje je vrijeme odsutan, ali malo je potvrda da je zapravo dao ostavku na mjesto u GAW-u. Iako ne možemo sa 100% sigurnošću dokazati da gospodin Mordica više nije povezan s GAW Labs / Rudarima ili bilo kojom povezanom tvrtkom, čini se da postoji nekoliko podataka koji sugeriraju da je to slučaj.

Prvo, ljudi su primijetili da je njegov LinkedIn profil sada izuzetno ograničen i nigdje na javnoj stranici ne spominje GAW. Naravno, to ne dokazuje puno, jer čini se da su mnogi članovi osoblja GAW-a ozbiljno ograničili pristup svojim LinkedIn stranicama i / ili pročistili sva spominjanja GAW-a.

Međutim, “crvena zastava” za mene je došla kad sam pokušala izravno kontaktirati Joea. U prošlosti sam razgovarao s gospodinom Mordicom putem e-pošte, pa sam ga pokušao kontaktirati i s jednim i s drugim [e-pošta zaštićena][e-pošta zaštićena]

Brzo sam dobio odgovor, ali nije od Joea:

Joe Mordica Gaw e-mail

Dakle, čini se da Joeove adrese e-pošte više ne postoje. Kao što sam rekao, to nije konačan dokaz da je otišao, ali čini se vrlo čudnim da bi se visokom zaposleniku bilo koje tvrtke izbrisao poslovni račun e-pošte.

Gdje je razvojni tim koji stoji iza Paycoina?

Danas je Josh Garza objavio izjavu o razvoju korisničkog sučelja Prime Controller. Iako ovo samo po sebi ne čudi, nakon izjave slijedio je zahtjev za članove zajednice koji su bili zainteresirani za razvoj sustava:

Josh Garza treba programere zajednice

To mi se čini neobičnim, dok sam razgovarao s gospodinom Garzom prije nego što je Paycoin pokrenut, i spomenuo sam ovo, “Mislim da bi ovo moglo funkcionirati prilično dobro, jer je dobro promišljeno. Ako tim na kojem radite na ovome zaista može učiniti ovaj posao onako kako je opisano u tehničkim dokumentima, učinit će to fenomenalno. To sve zapravo zapravo radi … ”Njegov je odgovor bio:

Drago mi je da to vidite, jer vidio sam ljude kako su objavili da to “nije ništa strašno” i kupovali smo mnogo, mnogo različitih programera, a ljudi u industriji s puno poštovanja izričito kažu da to čak nije ni moguće graditi. Kao, čak nije ni moguće … to nikako ne biste mogli izgraditi. Pa, drago mi je da to vidite.

Josh mi je objasnio, djelomično u tom intervjuu, kao i u drugim razgovorima, da je GAW zaposlio vrhunsku tvrtku za razvoj softvera kako bi u potpunosti izgradio Paycoin sustav. Gdje je sada ovaj razvojni tim? Zašto programeri zajednice trebaju dovršiti značajke koje su od početka trebale biti dio sustava Paycoin?

Čini se da je Kovanica Vatra je također dobio e-poštu koja potvrđuje istragu DIP-a, i ima objavili vlastitu analizu.  Naredni dani bi u najmanju ruku trebali biti zanimljivi.  

Nastavit ćemo dodavati ovaj članak i ugraditi ga u cjelovitiju “izloženost” o GAW-u, s toliko podataka koliko možemo naći. Opet, ako imate bilo kakve dokazive informacije povezane s GAW rudarima, GAW Labs, Bring Back ROI ili bilo kojom drugom tvrtkom povezanom s GAW, pošaljite ih na [e-pošta zaštićena]

Stranice: 1 2 3

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me