Pregled novčanika Electrum

Pregled novčanika Electrum

Možda je jedan od najstarijih igrača na tržištu Bitcoin novčanika Electrum. U ovom pregledu pokrivat ću prednosti i nedostatke novčanika, a s njim ću podijeliti i svoje osobno iskustvo.

Sažetak pregleda Electrum

Electrum je Bitcoin novčanik za radnu površinu koji je bogat značajkama, ali nije vrlo koristan. Ako tek započinjete s Bitcoinom, preporučujem izbjegavanje Electruma, ali ako ste već upoznati s osnovnim pojmovima, ovo je izvrstan izbor.

To je ukratko Electrum. Za detaljniji pregled nastavite čitati, evo što ću pokriti:

1. Pregled Electruma

Stvorio u studenom 2011 Thomas Voegtlin, Electrum je od tada izmijenio razni programeri (kôd je otvorenog koda). Electrum je novčanik zasnovan na klijentu – što znači da ga trebate preuzeti i instalirati na svoje računalo da biste ga koristili.

Klijent je dostupan samo za radnu površinu, što je značajan nedostatak za korisnike koji svoj mobitel žele koristiti kao novčanik.

Electrum se ponosi time što je brz, siguran i privatan. Novčanik je lagani novčanik, što znači da ne preuzima blockchain, tako da nema kašnjenja u postavljanju i uvijek je ažuran.

Vaši privatni ključevi su šifrirani i nikada ne napuštaju vaše računalo. Novčanik se može oporaviti iz tajne fraze (poznate i kao sjemenska fraza). Također možete zadržati privatne ključeve izvan mreže i pristupiti mreži s novčanikom samo za gledanje.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Vaš se privatni ključ također ne dijeli s poslužiteljem koji povezuje Electrum s Bitcoin mrežom. Poslužitelj ne pohranjuje korisničke račune. Niste vezani za određeni poslužitelj i poslužitelj vas ne mora znati.

Napokon, Electrum je razvijen za podršku hardverskim novčanicima kao što su TREZOR ili Ledger. To znači da će se vaš privatni ključ sigurno pohraniti izvan mreže na hardverskom novčaniku, dok možete koristiti Electrumovo sučelje za slanje kovanica kad god to želite.


2. Moje osobno Electrum iskustvo

Mnogi Electrum smatraju najboljim Bitcoin novčanikom za radnu površinu, ruku na srce. Željela sam pogledati Electrum s gledišta novaka, jer mi se uvijek činilo da je novčanik previše složen.

Postupak instalacije

Iako je postupak instalacije za iskusne Bitcoinere prilično jednostavan i jednostavan, nisam siguran koliko bi bio intuitivan za nekoga tko tek poduzima prve korake u svijetu kriptovaluta.

U osnovi, samo stalno pritiskanje tipke “Dalje” vjerojatno je preferirana postavka za početnike. Međutim, ne postoji opis ili sažetak koji bi objasnio o čemu se radi u različitim koracima, kao što se vidi u nastavku:

Tip sjemena Electrum

Barem je detaljnije objašnjena fraza sjemena koja je najvažniji dio:

Sjeme za proizvodnju novčanika Electrum

Napomena – trebali biste nikada izložite svoju sjemensku frazu na mreži. Sjeme koje vidite gore služi samo u nastavne svrhe i ja ga ne koristim za pohranu sredstava.

Cijeli postupak instalacije sastoji se od 7 koraka koji uključuju:

Kao što vidite, ovo je vjerojatno malo više nego što će prosječni netehnički novak moći podnijeti. Pogledajte Exodus kako biste vidjeli kako se vrši ulazak u početnike.

Korisničko sučelje

Korisničko sučelje stolnog klijenta novčanika prilično je naprijed. Tri kartice na vrhu prozora omogućuju vam odabir između “slanje”, “primanje” i povijesti transakcija.

Povijest novčanika Electrum

Na dnu prozora imate mogućnost pregledati postavke sustava, pregledati svoje sjeme ili promijeniti lozinku.

Sve u svemu, dizajn je prilično jednostavan, ali ne baš privlačan. Čini se da se Electrum fokusira na funkcionalnost, a ne na korisničko iskustvo. Ako netko novi u Bitcoin preuzme ovaj novčanik, velika je vjerojatnost da ne bi znao što učiniti od svih opcija koje novčanik nudi.

Značajka bogata

Dobra strana Electruma je što je bogat značajkama, uglavnom kada je u pitanju prilagodba vaših Bitcoin transakcija.

Novčanik vam omogućuje postavljanje prilagođenih naknada za transakcije. Electrum također podržava značajku Zamijeni naknadom (RBF) koja vam omogućuje ponovno emitiranje vaše transakcije uz veću naknadu ako ne dobije potvrdu.

Možete označiti različite adrese za referencu kako biste znali odakle dolaze plaćanja. Tu je i jednostavan način za izvoz cijele povijesti novčanika, adresa i naljepnica.

Uz to, novčanik vam omogućuje potpisivanje poruka pomoću vašeg privatnog ključa i također “plaćanje mnogima”, što je postupak slanja jedne transakcije više primatelja.

3. Podržani novčići

Electrum podržava samo Bitcoin (BTC). Međutim, postoje klonovi stvoreni za Bitcoin Cash, Bitcoin Gold i druge novčiće.


4. Korisnička podrška i osvrti

Electrum ima vrlo opsežna dokumentacija na mreži, kao i aktivni BitcoinTalk kategorija gdje možete dobiti odgovore na svoja pitanja.

Iako nema puno internetskih recenzija novčanika, Bitcoin zajednice općenito hvali Electrum kao jedan od najboljih mogućih izbora za male količine Bitcoina.

5. Često postavljana pitanja

Koliko je Electrum siguran?

Electrum je zaštićen lozinkom i također može šifrirati privatni ključ na vašem tvrdom disku. Ako se lozinka izgubi ili je računalo uništeno, uvijek možete povratiti sredstva pomoću početne fraze (pod pretpostavkom da ste je zapisali tijekom postavljanja novčanika).

Podržava li Electrum Bitcoin Cash?

Ne, Electrum podržava samo BTC. Međutim, postoji Electron Cash koji je Electrum klon za Bitcoin Cash.


6. Zaključak

Electrum je izvrstan, brz, siguran i stabilan novčanik, međutim, nije prikladan za početnike. Novčanik uživa veliku podršku zajednice Bitcoin i izuzetno je bogat značajkama.

Ako tek započinjete s Bitcoinom, ne bih predložio ovaj novčanik, ali ako se dobro snalazite u osnovnim uvjetima, toplo se preporučuje Electrum (hej, i sam ga koristim).

Jeste li imali iskustva s Electrumom? Volio bih čuti o tome u odjeljku za komentare u nastavku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me