Pregled po tjednima: FBI isključuje Silk Road 2.0, HashFast dopušta dražbu imovine i još mnogo toga

Dobrodošli u najnovije tjedno pregledavanje Bitcoin Examinera!

Prag pozdravlja prvi kafić na svijetu s Bitcoinima

03.11.2014-Parallel-Polis-4Bitcoineri Češke Republike imaju novo posebno mjesto za posjetiti. Govorimo o prvom kafiću na svijetu koji je ekskluzivan za Bitcoin i neprofitnoj organizaciji Parallel Polis. Caffe barom upravlja avangardna umjetnička grupa Ztohoven, koja je također odgovorna za Institut za kriptoanarhiju. Obje organizacije nalaze se u istoj zgradi, na adresi Delnická 43.

Osim što organiziraju Bitcoin okupljanja i događaje za hakere i tehnološki pametne kupce, Parallel Polis i Institut za kriptoanarhiju također planiraju promovirati ideje o slobodnom tržištu, slobodi i osobnoj privatnosti.

Cijeli članak

Circle lansira Bitcoin mobilnu aplikaciju za Android i IOS

U sljedećem koraku u svojoj želji da postane pružatelj bitcoin usluga za svakodnevne korisnike, Circle je lansirao mobilne aplikacije za Android i iOS. Aplikacija koja je danas dostupna omogućuje korisnicima plaćanje, slanje i traženje novca te polaganje i konvertiranje novca između bitcoina i dolara.

Za izvršnog direktora tvrtke Jeremyja Allairea, serijskog poduzetnika koji je vodio Macromediju i nadgledao razvoj Adobe Flash-a 2000. godine, a zatim je ponovno promijenio mrežni videozapis objavljivanjem Brightcovea u javnosti, prelazak na mobitel i koncentracija na plaćanja pojedinačno sljedeći korak na dugom putu do usvajanja bitcoina. “Fokusiranje na osobna plaćanja trenutno je izravna stvar”, napisala je Allaire u e-poruci. “Platišni proizvodi ograničeni su na domaću upotrebu i povezani su s jednim bankarskim sustavom od tisuću širom svijeta.”

Izvor: TechCrunch

Kanadska Bitcoin rudarska tvrtka ošamarila je novom optužbom FCAA

1400097068079864Pravni se problemi nastavljaju za tvrtku Dominion Bitcoin Mining Company Ltd., tvrtku za kriptovalute sa sjedištem u Saskatchewanu u Kanadi. Tvrtka se sada suočava s novim optužbama Uprave za financijske i potrošačke poslove i potencijalnom kaznom od 10.000 USD zbog navodnog traženja investitora bez poštivanja lokalnih propisa.

Dominion nije novak kada su u pitanju problemi sa zakonom. Tvrtka je pogođena naredbom o prestanku trgovine koju je izdao FCAA između svibnja i rujna 2014. Međutim, presuda donesena zbog kršenja Zakona o vrijednosnim papirima iz 1988. godine istekla je bez posljedica po tvrtku.

Cijeli članak

FTC je odobrio prodaju Bitcoin-a tvrtke Butterfly Labs

Federalno trgovinsko povjerenstvo (FTC) osiguralo je ovlast da započne pretvaranje Bitcoin posjeda Butterfly Labs u novčane rezerve. Zahtjev je odobrio američki okružni sud za zapadni okrug Missourija 29. listopada i označava najnovije ažuriranje slučaja započetog kada je FTC podnio tužbu protiv tvrtke zbog prijevare i lažnog predstavljanja ovog rujna..

U to je vrijeme Butterfly Labs bio zatvoren do suđenja, iako je nastavio ograničeno poslovanje pod sudskim prisilnim postupkom. Oznaka znači da je stečajni upravitelj imao kontrolu nad poslovanjem i da će ta osoba sada moći “upravljati i upravljati” financijama tvrtke.

Izvor: Coindesk

BitPay pokreće aplikaciju za naplatu Bitcoin za plaćanja jednim dodirom

U najnovijem potezu za donošenje Bitcoin plaćanja širokim masama, BitPay pokreće novu aplikaciju na prodajnom mjestu, Bitcoin Checkout, za plaćanja u trgovini. Pokretanjem mobilne aplikacije za naplatu na Money20 / 20 u Las Vegasu, rješenje za plaćanje Bitcoinom sada je dostupno na 40 jezika i uključuje prijavu za više zaposlenika, dojave i dojave. Aplikacija za naplatu trenutno je dostupna za Android uređaje, a uskoro će se predstaviti i za iOS, navodi se u priopćenju BitPaya.

BitPay najviše raduje značajka plaćanja jednim dodirom koju omogućava NFC, a koja kupcima omogućuje upotrebu mobitela za primanje uputa za plaćanje Bitcoina. Tvrtka je rekla da je to jednostavnije koristiti od skeniranja QR koda, a budući da i NFC i QR podržavaju protokole plaćanja Bitcoin, Bitcoin novčanik može potvrditi zahtjev prije slanja uplate.

Izvor: TechCrunch

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge web stranice

Lisice01_2003-06-02Mračna mreža ponovno je u previranju. FBI je zaplijenio i ugasio web stranicu Silk Road 2.0, koja je trenutno bila jedno od najvećih mrežnih ilegalnih tržišta koje je putem Darkneta opsluživalo tisuće kupaca prilagođenih kriptovalutama, a također je uhitio svog navodnog operatora u San Franciscu.

Biro sumnja da je Blake Benthall čovjek koji stoji iza druge verzije Puta svile, koja je nastala nakon što su sjevernoameričke vlasti tijekom 2013. urušile originalnu verziju. U to vrijeme FBI je obećao da će pratiti evoluciju Puta svile 2.0 i djelovati u skladu s tim obećanje je očito održano.

Cijeli članak

Google Campus London instalira Bitcoin bankomat i prihvaća kriptovalute

Bitcoin bankomat instaliran je u Googleovom kampusu u Londonu, sedmoetažnom centru tehnološkog diva za tehnološke poduzetnike u glavnom gradu Velike Britanije. To je najnovije Googleovo zanimanje za Bitcoin i dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što se tvrtka udružila s dobavljačem digitalnih novčanika Coinbase kako bi stvorila pratilac cijena kriptovaluta.

Instalacija Bitcoin bankomata učinit će Googleov kampus u Londonu šestim mjestom u Londonu koji nudi kupnju Bitcoina gotovinom ili kreditnom karticom. Smjestit će se u podrumskom kafiću kampusa i omogućit će pokroviteljima upotrebu Bitcoina za plaćanje hrane i pića.

Izvor: IBT

Vatra uništava masovne operacije rudarenja bitcoina sa sjedištem na Tajlandu

EyWwB5WU57MYnKOuFHMVWMnNpOfR6FoJ7BAX0sby2oko5R1QviQYO5Ogromnu operaciju rudarenja kriptovaluta smještenu u blizini Bangkoka na Tajlandu pogodio je masivan požar koji je uništio tri zgrade i hardver vjerojatno vrijedan milijune dolara.

Nesreća se dogodila prije otprilike tri tjedna, sredinom listopada, no objavljena je tek nakon što je fotografija uništenog skladišta završila na forumu BitcoinTalk. Slika je identificirala rudarsku operaciju kao vlasništvo grupe Cowboyminers, tima europskih kripto-pristaša koji se trenutno nalazi u Bangkoku, a također upozorava zajednicu na opasnosti masovnog rudarenja bez odgovarajuće opreme ili sigurnosnog plana.

Cijeli članak

Kratki haker sada na svom identitetu ima blagodat od 100 Bitcoina

Najbolji način da se Bitcoin zajednica okupi za vaš cilj je razgovarati s njima na jeziku koji oni najbolje znaju: nudeći hladne, tvrde (slikovito rečeno) Bitcoine. Pa kad se Bitcoin usluga Bitalo našla žrtvom DDoS napada, zatražila je pomoć ponudom koja bi privukla bilo kojeg obožavatelja kriptovaluta: Hakeru je stavila 100 BTC nagrada na glavu.

Izvršni direktor Bitala Martin Albert rekao je Motherboardu da je napad započeo prošlog vikenda i trajao dva dana. Napadač, poznat samo kao DD4BC, poslao je e-poruku rekavši da je web mjesto Bitalo ranjivo na DDoS i da je započeo napad, ali da bi ga tvrtka mogla zaustaviti plaćanjem mu Bitcoin.

Izvor: Matična ploča

Gana startup pokreće središte za donacije Bitcoina kako bi pomogla u borbi protiv ebole

Nesposoban ignorirati krizu ebole u susjednoj Sierra Leoneu, služba doznaka sa sjedištem u Gani pokrenula je središte za donacije kako bi prikupila sredstva za dobrotvorne organizacije koje se bore protiv izbijanja epidemije. Pokrenut u ponedjeljak, Bitcoin protiv ebole neprofitna je inicijativa čiji je cilj smanjiti postotak dobrotvornih donacija izgubljenih od naknada u novčanim transferima fiat valuta.

Web stranica učinkovito će služiti kao put za ljude u drugim dijelovima svijeta za slanje donacija putem bitcoina dvjema registriranim nevladinim organizacijama koje rade u Sierra Leoneu: Sierra Leone Liberty Groupand LunchBoxGift. Također je moguće novac doznačiti obitelji ili prijateljima pogođenim krizom.

Izvor: Coindesk

Proizvođač rudarstva bitcoina HashFast draži preostalu imovinu

HFBoardVijest nije baš iznenađujuća, ali ovog je tjedna savezni sudac tu mogućnost pretvorio u stvarnost. Američki stečajni sudac Dennis Montali odobrio je dražbu gotovo sve imovine koja još uvijek pripada Hashfastu, proizvođaču opreme za rudarstvo bitcoina koji duguje više od 40 milijuna dolara vjerovnicima sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, Europi, Australiji i Novom Zelandu, Indiji i Kanadi.

HashFast sada može prodati tisuće čipova, rudarskih ploča i druge opreme koja je još uvijek u posjedu tvrtke kako bi vratio dugovani novac. Također, ponuditelji će moći kupiti “potraživanja i uzroke tužbe protiv Simona Barbera, suosnivača i glavnog tehnološkog direktora dužnika, uključujući preferencije, prijevaran prijenos i kršenje fiducijarnih zahtjeva”.

Cijeli članak

Japanski znanstvenici izrađuju prijedlog za bolji Bitcoin

Tim japanskih istraživača objavio je rad s nizom prijedloga za koje kaže da bi poboljšao Bitcoin, učinkovito stvarajući hipotetičku digitalnu valutu niske volatilnosti nazvanu “poboljšani Bitcoin” (IBC). Rad, čiji su autori četiri znanstvenika s različitih japanskih sveučilišta, objavio je Institut za ekonomska istraživanja na tokijskom Sveučilištu Hitotsubashi.

Rad istražuje problem nestabilnosti Bitcoina s ekonomskog stajališta, sugerirajući novo pravilo monetarne politike – učinkovito, monetarnu politiku bez središnje banke – za stabiliziranje vrijednosti Bitcoina ili drugih kriptovaluta.

Izvor: Coindesk

Zaklada Eléutera kako bi Bitcoin učinila dostupnim Honduranima

Zaklada Eléutera osnovana je u Hondurasu 2013. godine i promiče ideje klasičnog liberalizma, ili „socijalne i ekonomske slobode“, kako objašnjava Zaklada. U utorak su objavili da su se udružili s programerom softvera Mimetic Markets kako bi povećali dostupnost Bitcoina stanovnicima Hondurasa.

Potpisni proizvod tvrtke Mimetic Markets je njegovo sučelje za programiranje aplikacija (API) za trgovanje gotovinom i terminskim ugovorima. Sučelje također podržava predviđanje tržišta. Softver dolazi kao plug’n’play rješenje, koje je Eléutera vidjela kao prikladno rješenje za one u Hondurasu koji žele započeti trgovanje bez prepreke da sami moraju izraditi softver za trgovanje.

Izvor: CoinTelegraph

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me