Prekomjerna količina za korištenje 3% dobiti od bitcoina za promicanje svijesti o bitcoinima

Patrick Byrne, izvršni direktor tvrtke Prekomjerna zaliha, i dugogodišnja Bitcoin pristaša, najavljeno na konferenciji “Bitcoin in Beltway” u Washingtonu, da će Overstock početi koristiti 3% svoje bitcoin dobiti za promovirati Bitcoin, i kriptovaluta općenito. Prekomjerna zaliha uzet će tih 3% njihove bitcoin dobiti i donirati ih nekoliko različitih zagovaračkih skupina koje rade na širenju svijesti i prihvaćanju Bitcoina i drugih kripto valuta. Ova raspodjela 3% zarade od Overcocove bitcoina za širenje svijesti o kripto valutama dolazi kao dodatak 10% bitcoin dobiti koju tvrtka već drži. Patrick Byrne također u Bitcoinu drži nekoliko milijuna dolara svog osobnog novca. Coindesk je izvijestio da je ova odluka Overstocka vrlo nova i da će se njezina provedba dogoditi tek nakon nekoliko mjeseci te da će službena najava Overstocka kao cijele tvrtke doći tek negdje u rujnu.

Prekomjerna zaliha jedan je od najvećih, ako ne i najveći internetski trgovac na svijetu koji prihvaća Bitcoin kao legitimno sredstvo plaćanja. Slično kao i Amazon, Overstock nudi široku paletu proizvoda na prodaju, od knjiga do kućnog namještaja, a sve se to može kupiti pomoću Bitcoina. Budući da je izravni konkurent Amazonu, odluka Overstocka da prihvati Bitcoin prije nekoliko mjeseci donijela je velik pritisak Amazonovih kupaca da prihvatiti Bitcoin također. Međutim, Amazon je do sada odbijao bilo kakve prijedloge da prihvati Bitcoin. Stoga je Overstock tržište digitalnih valuta bitno stjerano u kut što se tiče internetske opće maloprodaje.

Budući da je najveći internetski prodavač koji prihvaća Bitcoin, Overstock je primio znatnu količinu Bitcoin dobiti, u odnosu na veličinu Bitcoin ekonomije. Krajem svibnja Overstock je ostvario 1,6 milijuna dolara prihoda od prodaje u Bitcoinu. Tvrtka očekuje da će zaraditi najmanje 10 milijuna dolara do kraja prve godine prihvaćanja Bitcoina. Ako Overstock ispuni 10 milijuna dolara projekcije dobiti od bitcoina do kraja godine, to će značiti da će tvrtka donirati 300 tisuća američkih organizacija za zagovaranje bitcoina. Ovisno o tome koliko vrijednost Bitcoina cijeni do kraja godine, tih 3% moglo bi na kraju vrijediti čak više od 300 tisuća dolara.

Prema Patricku Byrneu, preko 4.300 kupaca koristi Bitcoin otkako ga je Overstock prihvatio kao plaćanje. Byrne je također rekao da kupci Bitcoina teže kupovati skuplje od prosječnog kupca koji koristi fiat valutu. Byrne je na Bitcoin-u na Beltway-ovoj konvenciji dao dodatnu najavu da Overstock u bliskoj budućnosti planira proširiti svoj potencijal za dobivanje bitcoina proširujući prihvaćanje Bitcoina na međunarodne kupce, što znači na kupce izvan Sjedinjenih Država. Ovo širenje prihvaćanja Bitcoina na međunarodne kupce značit će još veću zaradu od bitcoina za Overstock, što znači da će 3% koji će ići na Bitcoin zagovaračke skupine biti još veća količina bitcoina.

Overstockov program zagovaranja bitcoina i utjecaj na cijenu bitcoina

Budući da je tako svježa najava, bilo koja vrsta analize utjecaja koji Overstokov program zagovaranja Bitcoina može imati na Bitcoin cijena je čista špekulacija. Međutim, takva nagađanja oko ove najave daju neke vrlo stvarne mogućnosti. Ako Overstockov program napravi razliku i dovede do toga da više tvrtki prihvati Bitcoin kao sredstvo plaćanja, tada bi cijena Bitcoina mogla vrlo dobro porasti.

Pretpostavimo da Overstock ispunjava svoju projekciju od 10 milijuna dolara do kraja 2014. Tih 300 tisuća dolara doniranih organizacijama posvećenim isključivo širenju svijesti o bitcoinima učinit će znatnu razliku u sposobnostima tih organizacija da oglašavaju i dođu do potencijalnih prihvaćatelja Bitcoina. Što ako u 2015. godini Overstock dobije 15 milijuna dolara ili 20 milijuna dolara bitcoin dobiti? Tada će tim organizacijama biti donirano još više.

Sve to vrijeme ove će organizacije marljivo raditi na tome da natjeraju tvrtke širom svijeta da prihvate Bitcoin. Kao i više tvrtki prihvatiti Bitcoin, svijest i prihvaćanje trebali bi se povećavati eksponencijalnom brzinom, a kao rezultat toga povećavat će se potražnja. Dakle, cijena Bitcoina trebala bi znatno porasti, ovisno o uspjehu ovih organizacija u korištenju donacija Overstocka za širenje svijesti o kriptovalutama i prihvaćanju Bitcoina. Naravno, nećemo saznati koliku će zaradu od Bitcoina ostvariti Overstock do kraja godine. Međutim, ako se dugoročni trend rasta u Bitcoinu nastavi, možemo očekivati ​​da će dobit od bitcoina u Overstocku i dalje rasti, pa bi njihov doprinos mogao postati prilično značajan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me