Prepolovljenje bitcoina – Vodič za početnike

Prepolovljenje bitcoina – Vodič za početnike

Što je prepolovljenje bitcoina? Što to znači? Kada se to dogodi? Što se događa s vrijednošću bitcoina kad se dogodi? U ovom postu odgovorit ću na ova i mnoga pitanja.

Ne volite čitati? Umjesto toga pogledajte video vodič

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Sažetak prepolovljenja bitcoina

Svake 4 godine u prosjeku (210 000 blokova) nagrada koja se dodjeljuje rudarima Bitcoin-a za dodavanje bloka u blockchain prepolovi se. Prepolovljenje bitcoina dizajnirao je Satoshi Nakamoto kako bi kontrolirao inflaciju Bitcoina.

Budući da prepolovljenje u osnovi smanjuje ponudu novih Bitcoina na pola, mnogi vjeruju da će ovaj događaj imati dramatičan učinak na cijenu Bitcoina.

To je ukratko prepolovljeni Bitcoin. Ako želite detaljnije objašnjenje Halving nastavi čitati, evo što ću pokriti:

1. Što znači prepolovljivanje bitcoina?

Da biste razumjeli što je Bitcoin Halving, prvo morate razumjeti osnove Bitcoin rudarstva. Ukratko, novi Bitcoin dolazi na svijet kao nagrada rudarima kad god iskopaju bitcoin blok.

Kad se Satoshi Nakamoto postavio pravila za Bitcoin protokol, između ostalog, naveo je dvije važne stvari:

Prvo, da je ponuda Bitcoina ograničena i ograničena na 21 milijun. Drugo, da se broj generiranih bitcoina po bloku, tj. Nagrada postavlja za 50% na svakih 210 000 blokova.

Koliko je potrebno da se Bitcoin prepolovi?

Budući da se u roku od sat vremena pronađe prosječno 6 blokova, a prepolovljenje se dogodi jednom na 210 000 blokova, tada će se svake 4 godine (dajte ili uzmite) dogoditi prepolovljenje.

To u osnovi znači da će rudarska nagrada biti smanjena za 50% u odnosu na ono što je bila. Na primjer, ako danas svaki rudar primi 6,25 Bitcoina za rješavanje bloka, nakon sljedećeg događaja prepolovljenja primit će samo 3,125 Bitcoin i tako dalje.

Naravno da činjenica da je generirano 21 milijun bitkoina ne znači da zapravo postoji 21 milijun bitkoina koji se mogu potrošiti. Morate uzeti u obzir da postoji mnogo izgubljenih bitcoina koji se nikada neće oporaviti (pretpostavlja se da 1/3 Bitcoina iskopanih do danas izgubili smo).

Zašto bismo uopće trebali prepoloviti događaj?

Zašto promjena? Zašto nagradu ne zadržati istom? Nije li to nepravedno prema rudarima? Odgovor na to pitanje leži u zakonu ponude i potražnje.

Ako se kovanice stvaraju prebrzo, ili nema kraja broju bitcoina koji se mogu stvoriti; na kraju će u optjecaju biti toliko bitcoina da bi imali vrlo malu vrijednost.

Vitalik Buterin, vodeći programer projekta Ethereum, napisao je objavljeni članak za Bitcoin magazin i objašnjava potrebu za usporavanjem distribucije bitcoina prepolovljivanjem na ovaj način:

“Glavni razlog zašto se to čini jest zadržavanje inflacije pod kontrolom.

Jedna od glavnih grešaka tradicionalnih, “fiat” valuta koje kontroliraju središnje banke je ta što banke mogu tiskati onoliko valute koliko žele, a ako ispisuju previše, zakoni ponude i potražnje osiguravaju da vrijednost valuta počinje brzo padati. 

S druge strane, bitcoin je namijenjen simulaciji robe, poput zlata. Na svijetu postoji samo ograničena količina zlata, a sa svakim iskopanim gramom zlata, zlato koje i dalje ostaje postaje sve teže i teže ga je izvući.

Kao rezultat ove ograničene opskrbe, zlato zadržava vrijednost kao međunarodno sredstvo razmjene i čuvanja vrijednosti više od šest tisuća godina, a nada se da će i Bitcoin učiniti isto. ” 


2. Kada će se dogoditi sljedeća polovica?

Budući da znamo prosječno vrijeme generiranja blokova (10 minuta), možemo procijeniti da bi se sljedeći događaj prepolovljenja trebao dogoditi negdje oko veljače 2024. godine.

Tamo su web stranice koji vam pokazuju odbrojavanje do sljedećeg događaja.

Nakon toga, neki članovi zajednice primijetili su da se zapravo od stvaranja Bitcoina novi blok stvara u prosjeku svakih 9 minuta i 20 sekundi, a ne svakih 10 minuta kako se pretpostavlja.

To je 7% brže od pretpostavljenog vremena od 10 minuta.

3. Kako će Bitcoin Halving utjecati na cijenu Bitcoina?

Naravno, glavno pitanje koje ljudi žele znati je “hoće li to utjecati na cijenu Bitcoina?” i odgovor je “nitko ne zna”.

U 2016. godini, tjedan dana nakon događaja prepolovljenja, nije se puno dogodilo sa tečajem bitcoina prema američkom dolaru. Dok se bitcoin trgovao oko 650 američkih dolara u vrijeme događaja, tjedan dana kasnije stopa je bila oko 675, tako da nije bilo puno promjene.

Uz to, 28. studenog 2012. došlo je do prvog prepolovljivanja Bitcoina kada je riješen blok 210 000. Tada je cijena Bitcoina iznosila 13,42 dolara, a čini se da prepolovljenje nije toliko utjecalo na cijenu. Doista, ubrzo nakon što je cijena Bitcoina porasla na 230 dolara, ali mnogi to pripisuju Spašavanje na Cipru.

Ipak, postoje argumenti u prilog dva scenarija – ili će cijena porasti, ili se ništa neće promijeniti.

Neki tvrde da je događaj prepolovljenja dobro poznat zajednici i stoga neće nikoga iznenaditi ili izazvati veliku promjenu cijene Bitcoina.

Drugi tvrde da će se zbog nedostatka “opskrbe Bitcoinima” cijena popeti kako će se povećavati potražnja. Međutim, čini se da nitko ne misli da prepolovljenje može na bilo koji način sniziti cijenu Bitcoina.


4. Često postavljana pitanja

Koje će godine biti miniran posljednji Bitcoin?

Nakon prepolovljavanja matematike, konačni broj bitcoina bit će otprilike 21 milijun (točnije 20999999,9769) do 2140. godine.

Hoće li Bitcoin Rudarstvo ikad završiti?

Ne. Sve dok postoji bitcoin, bit će potrebno rudarstvo. Nakon što se iskopaju svi bitcoini, rudari će se i dalje nadoknađivati ​​putem transakcijskih naknada.

Koliko se bitkoina dnevno iskopa?

U prosjeku se dnevno miniraju 144 bloka (24 sata na dan * 60 minuta na sat / 10 minuta po bloku), što znači da se u prosjeku dnevno iskopa 1.800 Bitcoina.

4. Zaključak

Bitcoin je dizajniran da bude vrijedan. Da bi se to podržalo postavljena su posebna pravila.

Postojat će samo određeni broj bitcoina (21 milijun), a inflacija se kontrolira usporavanjem distribucije kroz proces prepolovljenja.

Nadam se da ćete ovo dobiti bolju predodžbu o tome što je prepolovljenje bitcoina i zašto je to važna značajka onoga što bitcoinu daje vrijednost.

Možda ćete još imati pitanja ili komentare. Ako je tako, samo ih ostavite u odjeljku za komentare u nastavku.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me