Prepoznavanje bitcoina polako dobiva na brzini usprkos neuspjesima

Bilo je užurbanih nekoliko tjedana što se tiče zakona i propisa za Bitcoin. Njujorška BitLicense stupila je na snagu, japanski je sud presudio da Bitcoin ne može biti u vlasništvu, a australska vlada sada razmišlja o priznavanju Bitcoina kao digitalne valute. U stvari, čini se da je Australija spremna pojaviti se kao jedna od najpro-bitcoin vlada na svijetu, postavljajući zemlju da potencijalno postane središte međunarodne industrije kriptovaluta..

Australian_Flag1‘Zemlja dolje ispod’ – koja je već poznata po kišnim olujama od arahnida, otrovnim sisavcima i krokodilima veličine dinosaura – našla se na naslovima posljednjih dana kada su dužnosnici Senata objavili opsežno izvješće koje u bitnome podržava Bitcoin kao legitimnu valutu. To se događa nakon što je australska vlada prošle godine presudila da je Bitcoin nematerijalna imovina.

Da budemo jasni, tekuća rasprava o tome je li Bitcoin valuta ili sredstvo nije u potpunosti semantika, već ima važne porezne implikacije (o tome više kasnije).

[tweet_box design = ”box_02 ″] Ako usvajanje Bitcoina i dalje raste, trebao bi se pojačati pritisak na javne dužnosnike da priznaju Bitcoin kao valutu. [/ tweet_box]

Iako izvješće ne predstavlja stvarne promjene zakona, nudi pogled na evolucijski pogled australske vlade na Bitcoin. Što je najvažnije, vladini koraci da prepozna Bitcoin kao valutu pružio bi oslobađanje BTC investicija od pozamašnog australskog poreza na robu i usluge, što u osnovi rezultira mnogim Bitcoin transakcijama biti dvostruko oporezivan.

U međuvremenu, u Japanu

To je u potpunoj suprotnosti s presudom koju je nedavno donio japanski sud presudivši da Bitcoin ne može biti u vlasništvu jer je to nematerijalna imovina. Odluka je donesena u sklopu nedavnih pravnih bitaka koje uključuju kolaps Bitcoin Mt. Goxa, a donio ga je okružni sudac, što znači da bi odluka mogla biti ukinuta. Sud je donio odluku jer prema japanskom zakonu mogu se posjedovati samo tjelesne stvari, dok netjelesne stvari mogu imati samo dodijeljena prava. Međutim, s obzirom na napredak znanja globalne ekonomije, čini se da je ovaj pogled na vlasništvo zastario a japanski su dužnosnici već prepoznali praznine u zakonu.

I drugi svjetski čelnici nedavno govore o Bitcoinu. Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je da digitalne valute imaju korisnu svrhu, dok visoki dužnosnici u Melindi & Zaklada Bill Gates citirala je tehnologije povezane s bitcoinima kao sposobnost ublažavanja siromaštva. U kombinaciji, sva brbljanja ukazuju na sve veću važnost i vjerodostojnost Bitcoina.

Ipak, “pita na nebu” ostaje punopravno priznavanje valuta za Bitcoin, nešto što progresivne vlade već razmatraju i provode. Zašto je službeni status valute toliko važan? Kao što ćemo razgovarati, to se uglavnom svodi na poreze.

Zašto je porezni status toliko važan

Stjecanje valutnog statusa predstavljalo bi veliku korist za Bitcoin i vjerojatno bi potaknulo njegovo usvajanje. Najveća pojedinačna korist od valutnog statusa vjerojatno su porezne pogodnosti koje dolaze s njim, posebno dobit od razmjene valuta koje obično nisu oporezive.

europska unija bitcoin vatRecimo da ste europski investitor i da biste 2011. godine milijun funti zamijenili za američke dolare. U to vrijeme jedan euro mogao bi kupiti oko 1,4 dolara, tako da biste za svojih milijun funti dobili 1,4 milijuna dolara. Recimo da ste 2015. godine svoje dolare vratili u eure po trenutnim cijenama. Budući da je vrijednost eura dramatično opala u posljednjih nekoliko godina, euro i dolar su gotovo u rangu jedni s drugima i za svojih 1,4 milijuna dolara dobili biste 1,26 milijuna funti..

Primijetili ste što se ovdje dogodilo? Samo razmjenom valuta zaradili ste 260.000 £. To je prilično dobra dobit i u većini jurisdikcija ta se dobit neće oporezivati. Kad bi se razmjena valuta oporezovala, to bi obeshrabrilo pretvorbu valuta, koji bi sam mogao utjecati na trgovinu. Većina vlada stoga odbija oporezivati ​​razmjene valuta (osim što bi to bilo vrlo teško).

S druge strane, imovina se često oporezuje, a trenutno mnoge vlade Bitcoin smatraju imovinom. Da je taj isti investitor uzeo svoje eure i kupio kuću u Sjedinjenim Državama, koja je tada povisila vrijednost, ulagač bi najvjerojatnije dugovao porez kad bi prodao kuću.

Sto ce se dogoditi?

Nitko ne zna, da budem iskren, ali zamah za priznavanje valuta raste. Da, nekoliko mjesta poduzelo je korake unatrag, poput Japana, ali važno je napomenuti da je sudac u tom slučaju jednostavno napomenuo da trenutni zakoni ne pokrivaju Bitcoin. Čini se da je sudac također implicirao da zakone treba ažurirati.

Sa sve većim brojem vlada i svjetskih čelnika koji prepoznaju potencijal Bitcoina i tehnologija povezanih s Bitcoinima, reputacija kriptovalute raste. Iako to ne garantira da će Bitcoin biti prihvaćen kao valuta, to je ohrabrujući znak. Ako usvajanje Bitcoina i dalje raste, što se čini gotovo sigurnošću, trebao bi se izvršiti pritisak na javne dužnosnike da Bitcoin prepoznaju kao valutu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me