Rastuća neučinkovitost Bitcoin zaklade

Stavovi ovog autora ne predstavljaju stavove Coin Brief-a.

The Bitcoin Foundation mnogi smatraju glavnim predstavnikom Bitcoin. Zaklada je zadužena za promicanje globalnog prihvaćanja Bitcoina, što uključuje pomoć velikim tvrtkama da ga prihvate kao plaćanje, lobiranje kod vlada da zauzmu povoljan stav prema digitalnoj valuti i razvijanje Bitcoin protokola kako bi to postao najbolji monetarni sustav koji može biti.

Međutim, čini se da zaklada Bitcoin kasno nije uspjela ispuniti svoju svrhu. U svojim ranim danima Zaklada je bila središte aktivnosti, uzbuđenja i optimizma u pogledu razvoja Bitcoina i širenja njegovog prihvaćanja. Sva se ta pozitivnost promijenila, međutim, kada je Zaklada počela razmatrati mogućnost slanja lobista u različite svjetske vlade kako bi se pro-bitcoin zakoni prošli pravnim kanalima. Od tada je Zaklada obavijena velom tajne i birokracije; postala je više politička pozornica nego Bitcoin zagovaračka skupina.

Napisala Jessie Owen [CC BY-NC-SA 2.0], putem FlickrNapisala Jessie Owen [CC BY-NC-SA 2.0], putem Flickr-a

Napori Zaklade da zapravo poboljša Bitcoin infrastrukturu, umjesto da se zalaže za vladino prihvaćanje Bitcoina (što do sada očito nije bilo uspješno), toliko su stagnirali da su, prema Mikeu Hearnu, “Zaustavljeno”. i postali “radikalno nedovoljno financirani”. Hearn je također rekao da su svi osim jednog od tri programera koji rade za Bitcoin Foundation prestali raditi na Bitcoinovom kodu iz političkih razloga. Svaki put kad netko od njih predloži promjenu protokola, dobivaju reakciju određenih dijelova zajednice. Iako se ta slutnja zapravo ne može potvrditi, sumnjam da je Zaklada koja je natjerala Wladimira J. van der Laana i Cory Robertson da ne žele raditi na osnovnom kodu Bitcoina. Zbog reakcije javnosti u vezi s predloženim promjenama na Bitcoin-u, Zaklada se vjerojatno želi suzdržati od velikih promjena u protokolu kako bi mogli podržati svoj javni imidž. Ali opet, ako su uistinu toliko zabrinuti za svoju reputaciju, zašto bi onda angažirali Brocka Piercea, nekoga s nevjerojatno sumnjivom prošlošću? Pierce ne samo da ima sumnjivu povijest, već očito čak i ne mari za svoj posao Bitcoin Foundation board član.

Dakle, ako je točno da je Bitcoin Foundation toliko zabrinut zbog politike i javnih slika da su se odlučili suzdržati od izmjena protokola Bitcoin (i zapravo nije važno je li to istina ili ne, jer je to činjenica da je razvoj Bitcoina stagnirao), a oni su do sada bili neuspješni u dobivanju vlada na našoj strani, koja je onda svrha Bitcoin Foundation? Zašto uopće postoji i što doprinosi Bitcoin zajednici? Mislim da sve veća neučinkovitost Zaklade Bitcoin ima puno veze s njezinim pomaknutim fokusom s Core razvoja na političko djelovanje. Jednostavno rečeno, ako se družite s vladama, počet ćete se ponašati poput vlade.

Bitcoin Foundation treba samo otići

U ovom trenutku, Bitcoin Foundation gotovo je bezvrijedan kao sredstvo za širenje svijesti i prihvaćanja Bitcoina. Kasnije, Bitcoin Foundation doista nije učinio ništa da postigne bilo kakav daljnji razvoj u protokolu, niti bilo što drugo što bi moglo biti pozitivno za Bitcoin zajednicu. Coinbase i BitPay učinili su mnogo više u posljednjih nekoliko mjeseci u smislu da navedu velike tvrtke da prihvate Bitcoin kao sredstvo plaćanja od Zaklade. Uz to, jedan od najvećih problema s kojim se Bitcoin suočio do sada, centralizacija rudarstva Bitcoina, Zaklada je prošla gotovo nezapaženo. Sve što su učinili kao odgovor na Ghash.io koji je postigao 51% snage raspršivanja bilo je objavljivanje ovaj nejasan blog post Gavina Andresena. Samointeresna akcija slobodnog tržišta učinila je eksponencijalno više od Bitcoin Foundation-a za rješavanje centralizacije Bitcoin rudarstva problem. Pojedinci u zajednici Bitcoin okupili su se – neovisno o Zakladi – i uvjerili rudare da usmjere svoje platforme na druge bazene za rudarenje Bitcoina, posebno na P2Pool, decentralizirani bazen za rudarenje Bitcoina koji ne bi bio ranjiv na napad od 51% ako bi dobio 51 % snage raspršivanja. Međutim, jedini način da se dođe do stvarno trajnog rješenja za centralizaciju rudarstva Bitcoina je modifikacija osnovnog protokola Bitcoina tako da je centralizacija rudarstva nemoguća. No, Bitcoin Foundation, organizacija koja je preuzela odgovornost za razvoj Bitcoina, više ne radi na temeljnom protokolu!

Politika i birokracija Bitcoin zaklade ne radi ništa drugo nego skreće pozornost sa stvarnih problema koje zajednica mora riješiti ako želimo ikada vidjeti kako Bitcoin ostvaruje svoj puni potencijal. Vladine aktivnosti Zaklade jednostavno su pretjerale. Zasad, zapravo, ono što je Andreas Antonopoulos u potpunosti imao prekinuo sve veze sa Zakladom:

tweet2

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Zajednici nisu potrebni politika, tajnost i navodni pedofili kako bi poboljšala početno stvaranje Satoshija Nakamota i proširila ga širom svijeta. Trebamo samo odgovarajuće financiranje za programere Bitcoin Corea, što je Mike Hearn Svjetionik nada se pružiti. Nakon što dovoljno poboljšamo Bitcoin protokol, tako da bude najbolji što može, slobodno tržište jednostavno će krenuti svojim tijekom, a Bitcoin će građani svijeta odabrati kao najpoželjniji monetarni sustav.

Bitcoin bi trebao biti bijeg od vladine letargije i pesimizma. Ne dopustimo da je Bitcoin Foundation pretvori u više istih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me