Recenziran najbolji softver za rudarstvo bitcoina

Recenziran najbolji softver za rudarstvo bitcoina

Ako razmišljate o tome da se bavite Bitcoin rudarstvom, jedna od stvari koja će vam trebati je softver za pokretanje hardvera za rudarstvo. U ovom postu pregledat ću vrhunski softver za rudarenje bitcoina dostupan na tržištu.

Sažetak softvera za rudarstvo bitcoina

Bez obzira pridružite li se rudarskom bazenu ili rudarskom solo, morat ćete se upoznati s najsuvremenijim rudarskim softverom. Različite softverske opcije razlikuju se ovisno o vrstama rudara koje podržavaju (GPU / ASIC / FPGA), podržanim platformama (Windows, Linux, itd.) I više.

Bez obzira na vaš izbor, sjetite se da trebate slijediti određene korake za uspješno rudarstvo Bitcoina:

Evo najboljih programa za rudarstvo Bitcoina:

To je ono što ukratko morate znati o softveru za rudarenje bitcoina. Za detaljniji pregled spomenutog softvera nastavite čitati. Evo što ću pokriti:

1. Pregled bitcoin rudarstva

Ako ovo čitate, znači da ste upoznati s osnovama Bitcoin rudarstva i da imate potreban hardver za rudarstvo. Ako ne, predlažem vam da se vratite i pročitate naš vodič o Bitcoin rudarstvu. A ako ne volite čitati, evo našeg videozapisa na temu:

Rudarski softver važan je dio vašeg rudarskog rada. Pruža vam sučelje za nadzor i upravljanje postavkama vašeg rudara (brzina takta, brzina ventilatora itd.).

Još važnije, omogućava vam da svoj rudar radite i započnete zarađivati ​​spajanjem na bazen ili na Bitcoin mrežu ako samostalno rudarite (nije preporučljivo).

Postoji nekoliko stvari na koje morate paziti pri odabiru softvera za rudarstvo.

Kao prvo, hoćete li kopati druge kovanice osim Bitcoina? U današnje vrijeme rudarstvo bitcoina mogu obavljati samo ASIC rudari, tako da bilo koji softver koji odaberete mora podržavati ASIC-ove. Međutim, ako na svojoj platformi imate druge rudare i želite upravljati svima njima putem istog sučelja, trebat će vam odgovarajući softver koji će ga podržati.

Druga važna stvar je platforma koju koristite za upravljanje rudarima; Bez obzira radi li se o sustavu Windows, Mac OS ili Linux – morat ćete odabrati pravi softver. Dakle, bez daljnjeg razgovora, pregledajmo najbolji rudarski softver dostupan.


2. Kako odmah započeti rudarstvo

Ako ne želite posebno rudariti Bitcoin, možete koristiti program poput HoneyMiner koji kopa novčić koji vam je najisplativije kopati na temelju specifikacija vašeg računala.

Iako možda kopate neke nejasne novčiće, i dalje ćete primati plaću u Bitcoinu, pa bi ovo mogao biti dobar način da odmah započnete s rudarenjem. Međutim, ako želite postati profesionalni rudar, morat ćete koristiti namjensku rudarsku opremu i napredniji softver.

Prema web mjestu HoneyMiner, mjesečno možete zaraditi između 15 i 75 američkih dolara pod pretpostavkom da imate barem jednu grafičku karticu. Imajte na umu da ovo ne uključuje troškove električne energije za pokretanje HoneyMinera.

3. Najbolji softver za rudarenje bitcoina

CGminer

Pros: Podržava GPU / FPGA / ASIC rudarstvo, popularno (često ažurirano)

Protiv: Tekstualno sučelje

Platforme: Windows, Mac, Linux

io2po85E1jxKo

Postaje snažan dugi niz godina, CGminer je i dalje jedan od najpopularnijih dostupnih softverskih softvera za GPU / FPGA / ASIC. CGminer je aplikacija naredbenog retka napisana na C. Također je višestruka platforma, što znači da je možete koristiti sa sustavima Windows, Linux i Mac OS.

Softver između ostalog uključuje overclocking, nadzor, kontrolu brzine ventilatora i mogućnosti daljinskog sučelja. Uz ASIC, FGPA & Podrška za GPU i multi pool, CGminer je više nego adekvatno rješenje za rukovanje vašim rudarskim operacijama.

BFGminer

ProsMoćni rudar s mnogim značajkama, Cross platforma, uključujući Raspberry Pi

ProtivGPU-ovi nisu podržani, prikladno za naprednije korisnike

Platforme: Windows, Mac, Linux

a2w652

Za razliku od CGminer, BFGminer dizajniran je posebno za FPGA i ASIC-ove i ne podržava GPU rudarstvo. Više je orijentiran na prilagođenu publiku, a sadrži mogućnosti dinamičkog taktiranja, praćenja i udaljenog sučelja.

Osim što je super svestran program, BFGminer je i višestruka platforma, uključujući mogućnost instaliranja na Raspberry Pi što je prilično uredno. Iako se temelji na tekstu, sučelje je vrlo jednostavno i pomoću internetskih tipki možete proći kroz različite opcije koje nudi.

I na kraju, BFGminer ima zaštitnu nit za otkrivanje neaktivnih niti i njihovo ponovno pokretanje ili zaustavljanje neuspjelih ponovnih veza kako bi poštedio vaše resurse. Među ASIC-ima koje podržava BitMinter mogli biste pronaći Antminer U1 / U2, Block Erupter USB, Red / Blue Fury i još mnogo toga.

EasyMiner

Pros: Grafičko korisničko sučelje, način rada Moneymaker za brzo pokretanje

Protiv: Instalacija sustava Windows pokreće AV

Platforme: Windows, Ubunto

Više verzija BFGminer-a i CGminer-a temeljena na GUI-u nego rudar sam po sebi, EasyMiner je user friendly rješenje za rudare koji ne vole raditi na popularnim alatima za rudarstvo temeljenim na sučelju naredbenog retka. Pomoću ovog alata možete dobiti i grafičku vizualizaciju svojih statistika i performansi koja je prilično uredna.

Poput ostalog softvera za rudarenje, EasyMiner omogućuje vam da konfigurirate svoje rudare za povezivanje s vanjskim rudarskim bazenima ili za samostalno rudarstvo. Uz to, alat uključuje vlastiti način rada “MoneyMaker” koji vam omogućuje trenutno stvaranje papirnatog LTC novčanika i povezivanje s vlastitim privatnim bazenom.

Iz nekoliko se svjedočenja čini da su antivirusni softverski proizvodi sustava Windows često nervozni tijekom postupka instalacije. Očito je ovo “hvala” nekim hakerima koji su zlonamjerne verzije rudara koristili kao dio botnet napada na pogođene korisnike.

Također, iako je službeno EasyMiner dostupan samo za Windows, na njemu možete pronaći Ubuntu verziju softvera ovaj link.

MultiMiner

ProsPrikladan za početnike, grafičko korisničko sučelje

ProtivInstaliranje na bilo što drugo osim na sustav Windows zahtijeva malo posla

Platforme: Windows, Mac, Linux

Poznat kao jedan od najvažnijih početničkih softvera za rudarstvo, zasnovan na BFGmineru MultiMiner je grafičko, moćno, ali jednostavno rješenje za vaše potrebe za rudarenjem bitcoina.

Nakon završetka postupka instalacije, alat otkriva instalirani rudarski hardver i kreira tablicu sa svim potrebnim informacijama.

Softver vam omogućuje odabir kovanica koje želite iskopati po povezanom rudarskom uređaju (GPU, ASIC, FGPA). MultiMiner je također prepun dodatnih značajki kao što su mogućnost odabira strategije rudarstva, daljinski pristup vašoj platformi i opisi alata kako biste se upoznali sa složenim uvjetima rudarstva.

Iako vrlo privlačan za nove korisnike, MultiMiner također omogućuje naprednije opcije za napredne korisnike, poput izravnog pristupa API postavkama i argumentima stroja.

MultiMiner je višestruka platforma. Za detaljne informacije o najnovijim izdanjima i upute o instaliranju na različite OS-ove, slijedite ovaj link.

BitMinter

* Ažuriranje u srpnju 2020 .: BitMinter je isključio svoj rad i više nije aktivan.

Pros: Jednostavno i intuitivno korisničko sučelje, Web lokacija bazena je informativna i pristupačna

Protiv: Podržava samo BitMinterovo spremište. Od pisanja, bazen pokazuje malo aktivnosti

Platforme: Windows, Mac, Linux

Izvorno započet kao ideja za stvaranje user friendly softvera za rudarstvo, Bitminter bio punopravni rudarski bazen. Pripada ovom članku zahvaljujući posvećenom klijentu koji vam omogućuje brzo i jednostavno korištenje njegovih usluga.

Službena web stranica softvera prilično je cjelovita i jednostavna. Za kreatore programa sve je u tome da rudarstvo Bitcoina učini “lakim” i osvoje “visoke isplate”.

BitMinter je drugačiji jer je to softver koji pripada rudarskom spremištu, pa je vaš početni korak registracija i popunjavanje obrasca za prijavu u spremište. Izvrsna je opcija ako tražite jednostavnu instalaciju.

Osim što je dostupan za operativne sustave kao što su Windows, Linux i Mac OS X, BitMinter osigurava dobru brzinu rudarenja i dugo anketiranje kako bi se smanjio ustajali rad.

4. Često postavljana pitanja

Koji je najbolji rudar za Bitcoin?

Trenutno najbolji rudar na tržištu za rudarenje bitcoina je Antminer S19 Pro od strane Bitmaina. Moju recenziju možete pročitati ovdje.

Isplati li se kopati bitkoine?

Rudarstvo bitcoina danas je postalo više profesija nego hobi. Ako želite iskopati profitabilnost, morat ćete uložiti velika sredstva u opremu, nabaviti jeftinu električnu energiju i smjestiti se na hladno mjesto jer se rudari vrlo brzo zagrijavaju.

Preporučuje se upotreba kalkulatora za rudarstvo Bitcoina za procjenu vaše profitabilnosti prije nego što uložite kapital u kupnju rudarske opreme.

Možete li minirati bitkoine na svom telefonu?

Iako se tehnički rudarstvo može izvesti na mobilnom telefonu, u praksi to neće dati nikakve rezultate i vjerojatno će samo zagrijati CPU telefona.


5. Zaključak

Softver za rudarenje bitkoina bitna je komponenta svake rudarske operacije. Bez obzira rudarite li samostalno ili ste dio bazena, softver je vaš jedini način za nadgledanje, konfiguriranje i povezivanje hardvera s mrežom.

Iako je jasno da morate prilagoditi softver hardveru koji već imate, postoje neke točke koje ste možda previdjeli:

  • Nabavite bitcoin novčanik – Rezultat uspješnog rudarenja su novokovani Bitcoini. Morali biste imati sigurno mjesto za njihovo držanje, po mogućnosti hardverski novčanik
  • Čuvajte se prevarantskih veza za preuzimanje! Bitcoin softver je potencijalni način da hakeri ukradu vaš novac. Softver preuzmite samo sa službenih veza.

To je to! Ako ste imali osobnog iskustva s rudarskim softverom ili mislite da sam nešto propustio, javite mi u odjeljku za komentare u nastavku.

Sretno rudarstvo!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me