Robocoin 2.0 tillkännagivna, nya bankfunktioner för Bitcoin

Den 10 juni 2014, Las Vegas-baserade Bitcoin ATM-tillverkaren Robocoin har meddelat nästa steg i sin utveckling, Robocoin 2.0. Företaget hoppas kunna bli en verklig banktjänst snarare än enbart en leverantör av Bitcoin Bankomater. Robocoin lanserar en online Bitcoin-banktjänst med flera olika konton för olika ändamål; Robocoin-, operatörs-, multisig- och mäklarkonton, som du kan använda enligt dina Bitcoin-lagringsbehov. En persons online-bankkonto kommer att vara tillgängligt från alla Bitcoin-bankomater, vilket innebär att du kan sätta in pengar, ta ut dem och byta 12 olika valutor mot Bitcoin, från vilken Bitcoin-bankomat som helst, utan att behöva göra flera konton. Förutom sin bankfunktionalitet kommer de nya Robocoin-onlinekontona att fungera som onlineplånböcker, så att användare kan skicka och ta emot pengar över hela världen direkt. För närvarande tillhandahåller Robocoin sina Bitcoin ATM-tjänster till 13 länder runt om i världen och arbetar för närvarande med att utöka sina tjänster till fler länder. Det betyder inte att du måste vara bosatt i ett land som har en Robocoin-uttagsautomat för att kunna använda online-banktjänsten. Vem som helst kan skapa ett konto och använda det som en plånbok online.

En intressant ny funktion i Robocoin 2.0 Bitcoin-bankomater är kontosäkerheten. Genom att implementera biometrisk autentiseringsteknik kommer en palmskanner att vara en av “tre autentiseringsfaktorer – telefon, PIN-kod och palm-ven” som kommer att “säkra kundkonton mot stöld och bedrägeri.”

Robocoin skärmdump

Revolutionerar den globala remitteringsmarknaden

Vi vet att Bitcoin har förmågan att överföra pengar mellan två individer på vilken plats som helst och med minimala transaktionsavgifter, jämfört med banköverföringar som görs via traditionella bankinstitut. Det faktum att Bitcoin-överföringar kan göras med mobiltelefoner innebär också att Bitcoin kan ersätta traditionella bankinstitut i extremt fattiga länder, där individer använder billiga smartphones snarare än datorer. Men med utvecklingen av Robocoin 2.0 kommer den globala överföringsmarknaden att bli enklare än någonsin.

Bitcoin används redan av familjer som har släktingar i outvecklade länder och utvecklingsländer för att skicka pengar till dessa släktingar för att hjälpa dem med sina dagliga utgifter. Bitcoin är så tilltalande för familjer i dessa situationer på grund av den snabba och låga kostnaden för att skicka pengar via Bitcoin-betalningsnätet i motsats till den traditionella metoden att koppla pengar genom en bank. En av de mest populära banköverföringstjänsterna som används för överföring är Western Unions internationella banköverföringstjänst. Det finns också en startande internationell penningöverföringstjänst, Moneygram, som för närvarande konkurrerar med Western Union. Dessa tjänster tar ut enorma transaktionsavgifter som äter upp en stor del av pengarna som familjer skickar till utländska släktingar, vilket gör det extremt dyrt för dessa familjer att hjälpa sina fattiga släktingar. Bitcoin har visat sig vara en mycket bättre tjänst än Western Union eller Moneygram, eftersom blockchain-tekniken gör överföringsavgifter försumliga eller till och med ”gratis” om du är villig att riskera förlängda bekräftelsestider.

Robocoin 2.0 kommer att dra nytta av de extremt billiga gruvarbetaravgifterna och blixtsnabba transaktionshastigheter genom att konsolidera en ATM-tjänst, en plånbokstjänst och en kylförvaringstjänst till en Bitcoin-“bankservice”. Bitcoin-överföringsprocessen kommer att göras mycket enklare med denna typ av konsolidering. För närvarande, när en individ vill skicka lite bitcoin utomlands till en familjemedlem, måste en flerstegsprocess äga rum.

Först måste båda familjemedlemmarna ladda ner en plånbok-app; och med ett brett utbud av plånboksappar att välja mellan kan det vara svårt att räkna ut vilka som ska användas, för att uppnå rätt balans mellan effektivitet och säkerhet, vilket skulle vara önskvärt på överföringsmarknaden.

Därefter måste den som skickar bitcoinsna faktiskt köpa dem från en börs. Med den ökända Mt. Gox-debacle, ännu värre av den senaste versionen av Willy-rapporten, det har kommit fram att alla Bitcoin-börser bör användas med extrem försiktighet.

Slutligen måste själva transaktionen äga rum, vilket är det enklaste steget i denna process. person A kommer att skicka bitcoins utländskt, direkt, till person B. Då måste person B gå ut och hitta någon som kommer att handla bitcoins för valutan i det landet. Eftersom vi tittar på överföringsprocessen i extremt fattiga länder är det osannolikt att det kommer att finnas många handlare som accepterar Bitcoin, vilket skapar nödvändigheten att sälja bitcoins för andra valutor. Detta steg är det farligaste steget i Bitcoin-överföringsprocessen, eftersom den som försöker sälja bicoins kommer att vara sårbar för rån och bedrägeri, eftersom de enbart måste lita på att de litar på personen som köper sina bitcoins.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Denna process kommer dock att effektiviseras och göras säkrare genom lanseringen av Robocoin 2.0. Varje steg i processen kan nu äga rum i Robocoins ekosystem. Båda familjemedlemmarna kan skapa ett Robocoin-konto online. Person A kan använda antingen onlinetjänsten eller en närliggande uttagsautomat för att säkert köpa bitcoins och skicka dem till person B. Då kan person B gå till en Robocoin-uttagsautomat, som helst skulle vara belägen i ett säkert, väl upplyst område, och utnyttja autentiseringsprocessen med tre faktorer för att på ett säkert sätt förvandla bitcoins till en annan valuta som han eller hon kan använda för dagliga utgifter. Med Robocoin 2.0 har den riskabla överföringsprocessen i flera steg gjorts mycket enklare, snabbare och kommer att bli helt pålitlig.

Förhoppningsvis kommer potentialen för Robocoin 2.0 att totalrenovera den globala överföringsmarknaden att realiseras till fullo någon gång i framtiden. Vi vet att Bitcoin kan ge välstånd till även de fattigaste länderna genom att helt driva regeringen ur det monetära systemet. Nu, med tillkännagivandet av Robocoin 2.0, som kommer att göras tillgänglig någon gång i sommar, har denna potential utvidgats massivt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me