Rossz hírek a Bitcoin számára: Az amerikai munkacsoport kiadja a “Bitcoin szabálykönyvet”

Jogi nyilatkozat: A szerző véleménye nem tükrözi a coinbrief.net véleményét.

A közelmúltban bejelentették, hogy a szövetségi szabályozókból álló amerikai munkacsoport arra készül, hogyBitcoin szabálykönyv ”, amely„ megvédi a virtuális fizetőeszköz felhasználóit a csalásoktól az új technológia fojtása nélkül ”. Míg egyesek ezt a bejelentést jó hírnek tartják a Bitcoin számára, azt állítva, hogy erősebbé teszi a kriptovalutát azáltal, hogy megvédi a felhasználókat a csalásoktól, a bejelentés valóban negatív fejlemény a Bitcoin közösségben. Bármilyen típusú Bitcoin-szabályozás szükségszerűen korlátozni fogja a bővülés képességét, ezáltal kevésbé valószínű, hogy felváltja a centralizált fiat pénz rendszerét.

A vita a Bitcoin szabályozás felett

Miért van szükségünk egyáltalán a Bitcoin kormányzati szabályozására? Egyesek azt mondhatják, hogy ilyen szabályozásra van szükségünk, hogy megakadályozzuk az újabb tőzsdék összeomlását, ami a legutóbbi Mt.-re emlékeztet. Gox bomlás. A piac azonban ezt a problémát már önmagában megoldotta kormányzati beavatkozás nélkül. A tőzsdék azonnal intézkedéseket hoztak felhasználói pénzeszközeinek biztonsága érdekében annak érdekében, hogy az emberek ne vonhassák ki pénzüket a tőzsdékből. Most nem túl valószínű, hogy újabb biztonsági megsértést fogunk látni, mint az Mt. Gox. Ha mégis megtesszük, nagy szakértelemre lenne szükség a legnépszerűbb cserék biztonsági intézkedéseinek áttöréséhez. Olyannyira, hogy egy ilyen hacker vagy hackerek valószínűleg képesek lennének megkerülni bármelyik kormány által biztosított biztonsági intézkedéseket vagy szabályozásokat. Ha elhagyjuk a piacot, hogy önmagában működjön, akkor a kormánynál gyorsabban és hatékonyabban dolgozzon ki megoldásokat a problémákra, mint a kormány. Valójában a piac megoldhat olyan problémákat, amelyekről a fogyasztók még nem is tudják, hogy van! A kormányok csak visszamenőlegesen léphetnek fel, míg a piaci szereplők megelőző intézkedéseket tesznek nyereségük védelme érdekében, ami biztonságosabbá és sikeresebbé teszi az összes piaci szereplőt.

Ebben a közelmúltban most nem említettek külön szabályozást. Viszont feltételezhetjük, meglehetősen pontos pontossággal, hogy ez a szabályozás a Bitcoin tőzsdék működésére irányul, mivel a szabályozók megjegyezték, hogy arra törekedtek, hogy a Bitcoin tényleges technológiája szabadon maradjon, miközben megvédi a fogyasztókat csalás. A csalás elleni „védelem” egyetlen módja a Bitcoin alapvető technológiájának veszélyeztetése nélkül az a tőzsdei szabadság korlátozása. Bármilyen korlátozó szabályozás bevezetése a Bitcoin tőzsdékre kétségtelenül drágábbá teszi a tőzsde vezetését, korlátozva ezzel a piaci verseny mértékét. Az ilyen típusú gyilkossági szabályozás utat nyit a monopólium felemelkedésének és a piac vasvesszős uralmának. Azt már tudjuk, mi történhet, ha a tőzsdei tevékenység nagy része egy cégbe koncentrálódik.

A Bitcoin szabályozása tisztességtelen monopóliumokhoz vezethet

Ha az egyes vállalkozások megkönnyítik a teljes piac monopolizálását, akkor minden bizonnyal egy újabb Gox-szerű katasztrófára készülünk. Ha a kormányzati szabályozás eredményeként tőzsdimonopólium keletkezik, akkor lesz olyan cégünk, amely az USA-ban a tőzsdei kereskedelem 100% -áért felelős, anélkül, hogy felelősséggel tartoznánk a fogyasztók előtt. Ha a cseretankok, a kormány nem bünteti meg vezetőit. A kormány megmenti a tőzsdét a katasztrófa megelőzése érdekében, és a csere továbbra is felelőtlenül kezeli a pénzünket.

A piac szépsége, hogy mindig vannak lehetőségek. Ha egy vállalkozás kudarcot vall, vagy nem elégíti ki teljesen a fogyasztókat, mindig akadnak versenytársak a lazaságra. Ez a fajta verseny az innováció lényege. Ez hajtja előre a piacot. Ez vonja felelősségre a vállalkozásokat a fogyasztók előtt. Amikor a kormányok beavatkoznak, a pozitív előrelépések a piacon szinte mindig lelassulnak vagy teljesen leállnak. Miért akarjuk ezt megtenni a Bitcoin cserékkel? Jelenleg a tőzsdék jelentik a Bitcoin tevékenység központját. Mivel nagyon kevés munkahely fizet Bitcoin-ban, sok ember számára az egyetlen módja annak, hogy követelést szerezzen a Bitcoin közösségében, ha érméket vásárol tőzsdén. Ez jelentős mennyiségű hatalmat ad a cseréknek, ami nagyon rossz ötlet, hogy ezt a hatalmat egy korlátozó jogszabályok végrehajtásával koncentrálják egy tőzsdébe, vagy kis számú cégbe..

A szabad piac a legjobb a Bitcoin számára

Ezek a Bitcoin-előírások lehetnek a következőek Net-semlegesség. Tudjuk, hogy a net-semlegesség óriási monopóliumot vált ki az internetes piacon, annak a ténynek köszönhető, hogy a legtöbb pénzt birtokló cég képes lesz leverni az összes versenytársat, akik nem képesek vállalni az olcsóbb csatlakozási sebesség biztosítására kényszerített költségeket. Ha az amerikai kormány elfogadja a Bitcoin-tőzsdék szabályozására vonatkozó jogszabályokat, akkor a kisebb, újabb tőzsdék számára minden bizonnyal sokkal drágább lesz, hogy versenyezzenek a sokkal nagyobb és határozottan létrehozott tőzsdékkel..

Mi lenne, ha Japán az Mt. alatt a japán tőzsdékre vonatkozó szabályokat vezetett volna be Gox-korszak? Mi van ha összes a tőzsdei kereskedési tevékenységet a korlátozó szabályozás eredményeként kényszerítették a Gox-ra? A baleset sokkal nagyobb és pusztítóbb lett volna. Ne kövessük el ezt a hibát most, amikor a Bitcoin még relevánsabb. A kriptovaluta a decentralizáción virágzik, és az anarchiából született. A Bitcoinnak nincs szüksége hámra, és biztosan nincs szüksége nemzeti kormányra, hogy átvegye a gyeplőt. Nincs szükségünk arra, hogy a kormány vigyázzon ránk, vagy megvédjen minket a Bitcoin-tól, mivel sokkal ellenállóbbak vagyunk, mint amennyire a kormány hitelt ad nekünk. Hagyja, hogy a szabad piac működjön. A szabadság nagyobb jólétet hoz a Bitcoin közösség számára, mint központosítás valaha is lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me