SEC Preliminär utredning av GAW-gruvarbetare bekräftade och information läckte ut

GAW gruvarbetare har haft tuffa månader. Släppet av GAW: s alternativ till Bitcoin, känd som Paycoin (XPY), gick inte som de hade förväntat sig, och till och med deras mest lojala anhängare verkar skakade, som bilden ovan visar. $ 20 våningen, det GAW: s VD Josh Garza, förutsågs, bröts strax efter att valutan började handlas på den öppna marknaden, och vid denna tidpunkt är växelkursen 1 XPY till 1,10 USD. Företaget tillkännagav en plan för att köpa tillbaka minst 100 000 dollar i Paycoins per månad och betalade 20 dollar för varje, men löftet har inte haft någon effekt på Paycoin-marknaden. Mer oroväckande har en stor mängd information blivit tillgänglig om några av företagets inre funktioner.

Medan mycket av det som händer internt på GAW är okänt, har jag fått dokument som stavar de pågående problemen i levande detalj, liksom visar tidigare problem som har glömts bort, eller till stor del förbises, av samhället tack vare nyare distraktioner . Jag kommer inte att dra några slutsatser här och inte heller kommer jag att publicera några saker som jag har fått höra, eftersom jag ännu inte har fått bevis på att de är korrekta. De enda detaljer som publiceras i den här artikeln är baserade på information som jag har fått tillsammans med väsentliga bevis.

Detta kommer att vara ett levande dokument som ska uppdateras när mer information ges till mig eller exponeras. Om du har bevisbar information om status för eller åtgärder vidtagna av / mot GAW Labs, GAW Miners eller något av deras närstående företag, skicka det till [e-postskyddad].

Här är en innehållsförteckning med datum för att hålla det organiserat och göra uppdateringar enkla att hitta:

Läckade e-postmeddelanden bekräftar SEC-utredning i GAW 2/3/15

“Juridiska problem” Förmodligen knyter Paycoin Honours-program 2/3/15 – Uppdaterat 2/4/15

Avgå GAW-anställda 2/4/15

Paycoin utvecklingsgrupp 2/5/15

GAW och “Primegate” 2/3/15

Vaultbreaker Vaporware 2/3/15

Paycoin Inflation 2/3/15

Borttagna kommentarer 2/5/15

Ansvarsfriskrivning: Eftersom det verkar finnas en viss förvirring, ville vi klargöra detta. Varje omnämnande av “Undersökning” i den här artikeln hänvisar till de allmänna handlingarna att “undersöka”, “studera”, “fråga” eller de första stadierna av en SEC-utredning: 

Alla SEC-utredningar genomförs privat. Fakta utvecklas i största möjliga utsträckning genom informell utredning, intervjuar vittnen, granskar mäklaruppgifter, granskar handelsdata och andra metoder.

Detta ska inte förväxlas med en “formell utredningsordning”, som inte har visat sig vara igång just nu och skulle kunna möjliggöra mer extrema åtgärder:

Med en formell utredningsorder kan avdelningens personal tvinga vittnen genom stämning att vittna och producera böcker, register och andra relevanta dokument.

SEC har inlett en förfrågan om GAW och Josh Garza

Det här är verkligen inga nyheter. Coinfire gjorde tidiga anklagelser om att GAW släppte vilseledande uttalanden om Paycoin / Paybase och följde det av släppa information om en SEC-utredning om GAW. Den enda anledningen till att jag nämner detta igen är att vi här på Coin Brief nu kan verifiera att GAW granskas av SEC.

En av våra källor har gett oss dokument som visar interna diskussioner där David McLain, som kommunicerar med Josh Garza, säger detta:

SEC har nyligen inlett en öppen förfrågan från GAW, dig osv.

David McLain verkar vara en juridisk konsult för GAW, eftersom “David H. McLain” från “DHM LEGAL SERVICES, LLC” är listad som korrespondent på varumärkesansökningar inlämnade av Josh Garza för termen “GAW Miners”.

En utredning från SEC bevisar inte på något sätt felaktigheter från GAW Miners, Josh Garza eller någon annan, eftersom det inte kommer att fastställas förrän deras forskning är klar. Som sagt, tvivlar det på företaget, om det inte av någon annan anledning än det faktum att de tidigare har avvisat idén om en SEC-utredning. Naturligtvis är det möjligt att GAW inte var medveten om att SEC-sonden var på gång när Coinfire tillkännagav det. Men om så är fallet kan jag inte förstå varför handlingen var att fördöma Coinfire och avfärda idén om eventuell utredning, snarare än att förbereda mig för att tillhandahålla den information som krävs, och hoppas att utredningen inte kommer från en preliminär åtgärd till en fullfjädrad formell utredning.

Ärligt talat är uppmärksamheten från SEC inte förvånande, eftersom Hashlets förmodligen är “gruvderivat” snarare än faktisk, fysisk hårdvara som ägs av en användare. Eftersom användaren köper en representation av hashkraft, inte faktisk hashkraft, gör det det till en säkerhet (eftersom derivat faller under paraplyet “värdepapper”). I själva verket vore det mer förvånande om de inte alls undersökte detta, eftersom det helt klart ligger i deras jurisdiktion. I det ögonblick det tillkännagavs att Hashlets inte representerade fysisk hårdvara och bara skulle “simulera” gruvdrift på olika pooler, passerade linjen. Vad som måste bestämmas nu är om GAW hade befogenhet att emittera dessa derivat, antingen direkt eller i samverkan med andra grupper, och om de hanterade utfärdandet, utbytet etc. lagligt …

Legal Red Tape är, enligt uppfattning, bindande GAWs Paycoin Honors-program

I ett tidigare separat dokument, en annan advokat, Carol Van Cleef från Manatt, Phelps, & Phillips, LLP., Gjorde ett uttalande till Mr. McLain som innehöll:

återköpsspråket bör inte visas i den här utgåvan, annars kommer SEC att uppmärksammas snabbare än vi skulle vilja.

Det verkar som att Van Cleef vidarebefordrade detta meddelande till andra medlemmar i det juridiska teamet som ville ha tid att granska och omformulera eller avvisa återköpsspråket..

Dessa begränsningar verkar ha en frustrerande effekt på Garza, som han inkluderade i sin motbevisning:

Jag rådades av vårt juridiska team att köra detta program. Jag har utelämnats från många andra juridiska möten och nu får vi veta att vi inte ens kan göra programmet.

Herr Garza fortsatte med att hävda att han var missnöjd med att hållas tillbaka, eftersom denna återköpsplan var ett löfte som han gav sina kunder, och hans rykte skulle drabbas och kunder skulle förlora ännu mer, om det inte gick vidare. Medan jag ursprungligen tyckte att det var uppfriskande att se att Josh verkar intresserad av att vara öppen mot samhället och försöka lindra de förluster som så många har upplevt, har det sedan kommit fram att dessa e-postmeddelanden läcktes direkt till människor som ansågs vara något ” lojala ”mot GAW. Det gör formuleringen i e-postmeddelandena och deras innehåll tveksamt, eftersom de kan ha utformats helt enkelt för att lugna dessa individer.

Herr Garza fortsatte och sade:

Vi vet att vi måste göra programmet, vi behöver bara få rätt villkor, jag kan köra med det.

Om det är är vi inte säkra på att vi ens ska hedra det, tror jag att jag måste avgå. Om jag inte kan lita på råd från vårt juridiska team så att jag ser ut som en idiot och lägger ut saker och tar tillbaka det, är jag fel kille för det här.

Det här samtalet inträffade bara för några dagar sedan, men uppenbarligen har inte Garza avgått ännu. SEC-utredningen, tillsammans med den juridiska rådgivning som det verkar ges till GAW just nu, skapar dock fler frågor än den svarar på..

Avgå höga GAW-anställda

Detta är ett ämne som fortfarande behöver klargöras, eftersom jag har rapporterat om olika avgångar de senaste veckorna, men jag kan bara hitta några bevis för ett par av de anställda. Även om jag skulle vilja gräva längre in i detta vill jag inte heller ta fokuset bort från diskussionens primära punkt, som involverar de som har varit kvar.

Eric Capuano avgick i början av januari

Runt den 24 januari 2015 meddelade Eric Capuano, som publicerade på Hashtalk som zen_Eric och Bitcointalk som zenMiner_Eric, att han hade avgått från GAW för några veckor sedan. Eric var den ursprungliga presidenten för Zenminer och blev sedan chef för GAW: s ZenMiner-division när ZenMiner förvärvades av GAW.

Tillkännagivande från Eric Capuano

Medan hans skäl för att lämna blev omedelbart tydliga på Hashtalk, gav en rad inlägg på Bitcointalk lite insikt i hans resonemang. Efter att ha meddelat att han skulle gå av med användarnamnet zenMiner_Eric här:

Eric Capuano pensionerade användarnamnet zenMiner_Eric

Den 29 januari publicerade en annan användare, “WaffleMaster” hans teori om vad som hände bakom kulisserna på GAW.

Recon_eric, svarade på detta:

Allt detta är korrekt, förutom cirka 95% av det … Skam, för du var verkligen på något.

Jag säger följande för att ta itu med ditt uttalande i slutet. En sak som jag bekvämt säger offentligt är att ingen i företaget hade alla bitarna i pusslet förutom den som föreställde sig allt. Det är som om det var meningen hela tiden, bara dela det minsta med vem och vad som behövdes för att bygga det. Även de av oss i det “övre laget” var helt i mörkret på många av de “finare detaljerna”. Jag är beredd att visa vilken auktoritet som frågar, det var omedelbart när jag fick lära mig de finare detaljerna som rörde min hand när jag avgick. Det enda jag ångrar är hur lång tid det tog mig att se helheten.

Att jag lämnade hade ingenting att göra med rykten om väntande utredningar eftersom jag redan hade avgått innan det ens var ett ämne. Jag är inte en dåre. Om det pågår en utredning avstår inte min avgång från mitt tidigare engagemang. Jag vet också att jag med säkerhet kan svara till alla som frågar att jag alltid stod vid det jag kände var rätt.

Hoppas ni har en fantastisk vecka.

Även om detta inte riktigt pekar några fingrar, innebär det starkt att något allvarligt fel händer inom GAW, och att utanför en enda person var ingen medveten om den övergripande planen. Det finns dock inget sätt att veta exakt vad Eric hänvisade till, och det är mycket troligt att han inte kan gå in i mer detaljer utan att bryta mot en NDA.

Joe Mordica verkar ha försvunnit från GAW

Joe MordicaJoe Mordica har varit frånvarande nyligen, men det har funnits liten bekräftelse på att han faktiskt avgick från sin position vid GAW. Även om vi inte kan bevisa med 100% säkerhet att Mr. Mordica inte längre är associerad med GAW Labs / Miners eller något av de närstående företagen, finns det några informationsbitar som tycks antyda att detta är fallet.

Först har folk märkt att hans LinkedIn-profil är extremt begränsad nu, och det nämns inte GAW någonstans på den offentliga sidan. Naturligtvis visar det sig inte mycket, eftersom det verkar som om många medarbetare i GAW har begränsat åtkomst till sina LinkedIn-sidor kraftigt och / eller skrubbar alla omnämnanden av GAW.

Men den “röda flaggan” för mig kom när jag försökte kontakta Joe direkt. Jag har tidigare pratat med Mordica via e-post, så jag försökte kontakta honom på båda [e-postskyddad] och [e-postskyddad]

Jag fick snabbt ett svar, men det kom inte från Joe:

Joe Mordica Gaw E-post

Så det verkar som att Joes e-postadresser inte längre finns. Som jag sa är det inte ett avgörande bevis på att han har gått, men det verkar väldigt konstigt att en anställd på hög nivå i något företag skulle ha bort deras e-postkonto.

Var är utvecklingsteamet bakom Paycoin?

Idag släppte Josh Garza ett uttalande om utvecklingen av ett Prime Controller UI. Även om detta inte är förvånande på egen hand, följdes uttalandet av en begäran till samhällsmedlemmar som var intresserade av att utveckla systemet:

Josh Garza behöver samhällsutvecklare

Detta verkar konstigt för mig när jag pratade med Mr. Garza innan Paycoin lanserades, och jag nämnde detta ”Jag tror att det här kan fungera ganska bra, eftersom det är väl genomtänkt. Om teamet du har arbetat med detta faktiskt kan få det att fungera så som det beskrivs i vitboken, kommer det att göra fenomen. Det gör att allt bara fungerar faktiskt … ”Hans svar var:

Jag är glad att du ser det, för jag såg folk publicera att det var “ingen grej” och vi handlade många, många olika utvecklare, och vi fick folk i branschen med mycket respekt att säga att det inte ens är möjligt att bygga. Liksom, det är inte ens möjligt … det finns inget sätt att bygga det. Så jag är glad att du ser det.

Vad Josh hade förklarat för mig, delvis i den intervjun, liksom i andra samtal, var att GAW hade anställt ett avancerat mjukvaruutvecklingsföretag för att helt bygga Paycoin-systemet. Var är detta utvecklingsteam nu? Varför behövs samhällsutvecklare för att komplettera funktioner som borde ha varit en del av Paycoin-systemet från början?

Det verkar som Myntbrand fick också e-postmeddelanden som bekräftade SEC-utredningen, och har publicerade sin egen analys.  De kommande dagarna borde vara minst sagt intressanta.  

Vi kommer att fortsätta att lägga till den här artikeln och bygga den till en mer fullständig “exposé” på GAW, med så mycket information som vi kan hitta. Återigen, om du har bevisbar information relaterad till GAW Miners, GAW Labs, Bring Back ROI eller något annat GAW-relaterat företag, skicka det till [e-postskyddad]

Sidor: 1 2 3

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me