Sötét pénztárca Alpha 5 kiadás

A Sötét pénztárca, Dark Wallet Alpha 5 címkével megjelent, és a belső kód sok újrateremtését tartalmazza. Ez a kiadás bemutatja a BitID integrációját, a „Csak nézhető zsebeket”, a vetőmag-beolvasást, az előzmények új vezérlőit, az új zsebtípusokat és a hibajavítások sorozatát. A BitId bejelentkezés lehetővé teszi a weboldalak integrálását, bár az asztali pénztárcák a fokozott védelem érdekében megvalósíthatják, és a kriptográfia-azonosítás révén lehetősége van az internethasználat egészének megváltoztatására. A további zsebtípusok közé tartozik a három zsebből kettő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a bejövő forrásokat két vagy három felhasználó között egyesítsék, hogy összezavarják a bámészkodókat azzal, hogy sokkal nehezebb meglátni nemcsak, hogy kik, hanem hány felhasználó is küldte az alapokat. A központosított kiszolgálói helyzet továbbra is lehetővé teszi a lehetséges célzott támadásokat, de a P2P infrastruktúra és a támogatott személyes csomópontok munkája miatt az ügyféloldali overlay protokollok több projektjét is vizsgálják. A béta konzervatív becslés szerint egy vagy két hónapon belül várható, biztonságosan Bitcoin az új zsebtípusokon keresztül elérhetővé vált.

BitId Bejelentkezés támogatás

A BitId egy nyílt protokollt javasol, amely biztonságos hitelesítést tesz lehetővé nyilvános kulcsú titkosítás használatával. Lehetővé tenné egy alkalmazás számára, hogy egy konkrét Bitcoin-címmel rendelkezzen, amelyet a kihívás aláírásával hitelesítenek, ezáltal lehetővé téve a felhasználók számára a bejelentkezést. A frusztráció miatt fejlesztették ki, hogy a Bitcoin-szal kapcsolatos webhelyek önkényes azonosítási módszerekre támaszkodnak, amelyek idegenek a Bitcoin-tól, például felhasználónév és jelszó rendszerek. A pénztárca-azonosítás lehetővé teszi egy kattintással történő regisztrációt, egy kattintással történő bejelentkezést, a jelszavak megjegyzése nélkül. Csak a nyilvános Bitcoin-címeket használják, és a visszaküldési címeket a szolgáltatásoknak adják meg. Óriási előny, hogy csatlakozhatunk egy decentralizált azonosító rendszerhez, hogy a regisztráció vagy az űrlapfolyamatok során automatikusan kitöltsük a személyes adatokat, és nagyon érdekesnek kell lennie látni, hogy ez hogyan alakul. A BitId megköveteli, hogy bejelentkezzen a weboldalakra egy Bitcoin-üzenet aláírásával egy felhasználói kulcs segítségével, így nincs szükség más, a pénztárca biztonságához használt jelszavakra. Megadják a webhely nevéből előállított Bitcoin címet, amelyet aztán aláírnak, így minden kulcs egyedi, míg a kulcs létrehozásának folyamata determinisztikus. A más titkosítási rendszerekkel, valamint a jó hírnévvel rendelkező rendszerekkel történő aláírást vizsgálják annak érdekében, hogy igazolják a kezdeti felhasználói bizalmat egy webhelyen. Ennek célja, hogy megvédje a felhasználókat egy webhely tulajdonosától vagy harmadik féltől a felhasználói kulcsok rosszindulatú célokra történő felhasználása ellen.

Csak nézhető zsebek

A Dark Wallet csak egy órás rendszert vezet be, amely lehetővé teszi a lefoglalt érmék megtekintését olyan zsebek megtekintésével, amelyek végtelen számú egyedi Bitcoin címet tárolnak csak nézet módban. Az értesítések és az előzmények megtekinthetők, de a pénztárcák használata nem lehetséges. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a bejövő pénzeszközökhöz további címeket kapcsoljanak össze, segítsék az átutalt tőke elrejtését, de hozzáférjenek olyan fizikai eszközökhöz is, amelyekhez a címek bejelentkezéshez szükségesek Szerződések parancsok figyelésére és visszavonására szolgálnak. Van egy váltógombjuk, amely átkapcsolja a szerződés állapotát. A zsebben találhatók azok a kulcsok, amelyeket a szerződés megkövetel, de csak normál vagy több aláírással ellátott címek esetén. A zseb és a szerződés összekapcsolódnak, így az egyik állapotváltozása hatással lesz a másikra, például egy zseb deaktiválása, nem fogja figyelni és szinkronizálni fogja a többi műveletet. A vetőmag-leolvasó azzal a problémával foglalkozik, hogy ha egy pénztárcát helyreállítanak egy magból, akkor eredetileg régebbi címek lesznek csatolva. A pénztárcának meg kell keresnie a korábbi előzményeket tartalmazó címeket. Ehhez ki kell értékelni az egyes zsebek több zsebének és címének történetét, amíg elegendő üres cím nem jelenik meg. A könnyebb hozzáférhetőség érdekében hozzáadtuk a pénztárca szkenneléséhez szükséges eszközt, azonban később automatikusan inicializálásra kerül. A hozzáadott eszköz most manuálisan elérhető, hogy segítsen a vetőmag helyreállításában.

Új vezérlők a Bitcoin tranzakciós előzményekhez

Az előzmények nézete megváltozott, és most egy előugró menüt tartalmaz, amely lehetővé teszi a tx-hash másolását, a blokkfelfedezőhöz való navigálást vagy a címek másolását. Az előzmények soraihoz címke állítható be, amely lehetővé teszi a növekvő adatbázis egyszerű kezelését. Ez kapcsolódik a peer-section URLS-hez. Minden pénztárca szakasznak megvan a saját URL címe, így a böngésző előzményei könnyebben kezelhetők. Az oldal frissítése ugyanazokra a szakaszokra irányítja át, és a linkek is ugyanezt. Az URL-be indexek és általános kifejezések kerültek, ami megkönnyíti a felhasználást, azonban ez számos kérdést is felvet, mivel kitalálhatunk egy URL-t, és így hozzáférhetünk olyan információkhoz, amelyek nem számukra szolgálnak. Természetesen a felhasználó törölheti a böngésző előzményeit, de ez ellentmond a szakasz URL-címének szándékának. Remélhetőleg a közeljövőben egy ponton megoldást fogunk találni erre a kérdésre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me